Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

4 яйца, чаша грис и малко орехи и буквално се връщаш в детството

Ключови думи: сладкиш ореховка, рецепта, флагман

4 яйца, чаша захар, чаша грис и буквално се топи в устата! Сладкиш, чийто вкус ще помните дълго – на всичкото отгоре не е никак сложен като подготовка. Ето необходимите продукти за Сладкиш Ореховка с грис и сметана :

Сладкиш Ореховка с грис и сметана
Необходими Продукти (за тава с размери 30х22 см):
4 яйца,
1 чаша захар,
1 чаша мляко,
1 чаша олио
1 чаша грис,
1 чаша орехи,
1 чаша брашно,
1 пакетче бакпулвер,(всичко се мери с една и съща чаша от 200 мл)
За сиропа:
500 г захар,
600 мл вода.
За украса:

2 пак.сметана,
200 мл вода,
4 супени лъжици захар,
ванилия,
смлени орехи
Начин на Приготвяне:
В по-дълбока купа разбийте четири яйца с 1 чаша захар.

Яйцата се разбиват с тел или вилица докато захарта започне леко да се разтапя. След това добавете една чаша мляко, разбъркайте, след това една чаша олио и отново разбъркайте за кратко.
Към сместа добавете една чаша грис, 1 чаша смлени орехи, 1 чаша брашно и 1 пакетче бакпулвер. След като добавите всяка съставка, разбъркайте за кратко, за да се включи в сместа.
Когато се заглади хубаво, сместа се изсипва в средно голяма тава, предварително застлана с хартия за печене. Разклаща се и се заравнява, след което се пече половин час в предварително загрята фурна на 180 градуса.

За сиропа: 500 г захар се заливат с 600 мл вода и се слагат на огъня да ври, докато захарта се разтвори. Гответе няколко минути, докато захарта се разтвори напълно. Топлият сладкиш се залива с топлия сироп. Оставете сиропа да попие.

За украса: две пакетчета суха сметана се смесват с 200 мл вода (може газирана) и 4 лъжици захар, след което се разбиват на пяна. Към разбитата сметана добавете 1-2 чаени лъжички ванилия или на вкус.

Оставете разбитата сметана в хладилника за половин час да се охлади, след което я нанесете върху блата и я загладете. Отгоре се поръсва със смлени или счукани орехи.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
„За“ и „против“ прошката след изневяра Да останеш във връзка с някого, който е изневерил, понякога може да бъде нараняващо 4-те зодии, които ще намерят нова любов Вижте кои са те 
За бургазлии това е перфектното предястие - калмари с чуден чеснов сос Това е тайната рецепта на хората от морето  Президентският вот в Румъния: На първи тур води критик на НАТО, социолозите му даваха едва 5%Президентският вот в Румъния: На първи тур води критик на НАТО, социолозите му даваха едва 5% Калин Джорджеску получи 22 на сто подкрепа 
7 нездравословни храни, които да избягвате Инстантни спагети са едни от тях Българските гори са едно от местата с най-голямо биоразнообразие в Европа
„Жени като Дебора Михайлова“: Урсула фон дер Лайен спомена българката на Деня срещу насилието над жени (ВИДЕО) Една на всеки три жени става жертва на насилие в някакъв момент от живота си Близо 5% от българите са пристрастени към спиртните напитки За 2024 г. страната ни се нарежда на осмо място по консумация 
Китайци луднаха по това място у нас Πлaнинcĸият peгиoн ce пpoмoтиpa нa ĸитaйcĸия пaзap, блaгoдapeниe нa пoпyляpнocттa нa село, свързано с кулинарно изкушение Жена се закани да се изкъпе във ВиК Последните седмици квартал Виница във Варна често е на режим, а на хората започна да им писва
„Витошка“ е сред най-скъпите търговски улици в света Докладът обхваща 138 локации по целия свят и подрежда търговските улици според тяхната привлекателност за международни и местни търговски марки Никой не вярва, че този течен шоколад е домашен, вкусът му е неустоим Приготвя се само за около 10 минути