Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

След като опитате тази сочна сиропирана ябълкова баница, ще забравите и за баклавата, и за щрудела

Ключови думи: саралия, баклава, рецепта, флагман, ябълкова баница

Вкусна сладка баница с ябълки, която ще ви остави с невероятно усещане за сладост и аромат! Ако сте почитатели на традиционния щрудел, то тогава непременно трябва да опитате този сиропиран вариант – страхотна вкусотия, много напомня традиционната баклава, но вкусът е по-лек и не толкова сладък. Запишете си необходимите продукти и при първа възможност непременно пригответе тази Сочна ябълкова баница като баклава:

Необходими продукти:
500 г тънки кори за баница
1,5 кг ябълки
600 г + няколко супени лъжици захар
700 мл вода
1 ванилия
100 г масло
малко олио
3 супени лъжици грис
по желание: орехи, канела, стафиди
Начин на Приготвяне:
Първо се приготвя сиропът (приготвя се няколко часа преди това, за да има време да изстине): 600 г захар се разтварят в 700 мл вода и се слагат на огъня да заври.

Добавете ваниловата захар, след което оставете готовия сироп настрана да се охлади.
Разтопете 100 г масло и към него добавете няколко супени лъжици олио.

Обелете и настържете ябълките, след което добавете няколко лъжици захар и 3 лъжици грис, за да поемат излишния сок. По желание може да добавите към плънката канела, стафиди и ядки.

Съберете две кори, намажете ги с масло и олио, след което напълнете с ябълки.

Плънката се нанася само върху едната част в началото, а след това се завива на руло. Планирайте да ви остане достатъчно плънка за всички кори (пребройте корите, в зависимост от това колко рула ще получите от тях, разделете плънката на толкова части). Навитите кори се нареждат в тава.

Когато ги наредите всички, нарежете с остър нож на парчета с желана от вас големина, полейте отгоре с малко олио и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване. Горещата баница се залива със студен сироп.

Изчакайте корите да поемат хубаво сиропа (най-добре за цяла нощ), след което поднесете този ароматен разкош!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Илон Мъск отива на съд! Не дава на Граймс да вижда децата си Не съм виждала бебетата си в продължение на пет месеца, разказва изпълнителката Богаташ изригна: Димо, приятелю, бъди... Мартин Николов-Елвиса защити скандалния Димо Алексиев
Протестиращи замеряха полицаи с памперси Бащата на загиналия моторист обяви, че всичко се прикрива Арда вкара 4 гола на Локо Пловдив и изпревари Левски Тимът от Кърджали вече е 4-ти в класирането 
Русия си е върнала близо 50% от завзетите от Украйна земи в Курска област В същото време руските сили стабилно напредват в източния регион Донецк на Украйна Расте броят на жертвите в Бейрут Загиналите вече са 11 
Некъпан от 63 години влезе в Рекордите на Гинес Сред рекордьорите е и най-надареният мъж на планетата "Мартин е предател" Хората, на които вярвах, ми забиха нож в гърба, оплака се Малвина от Игри на волята
Скок на цената на хлебната пшеница на световните пазари Ечемикът в Украйна се повишава с 3 долара до 212 долара за тон за доставка през декември, Идея: Влаковете от София до Варна и Бургас да станат частни Можели да бъдат печеливши извън БДЖ 
Путин искал да раздели Украйна на три части Това твърдят от Киев Мнозинството израелци не вярват на Нетаняху Те са 64 на сто от анкетираните