Вашият сигнал Връзка с Флагман

След като опитате тази сочна сиропирана ябълкова баница, ще забравите и за баклавата, и за щрудела

След като опитате тази сочна сиропирана ябълкова баница, ще забравите и за баклавата, и за щрудела
Ключови думи: саралия, баклава, рецепта, флагман, ябълкова баница

Вкусна сладка баница с ябълки, която ще ви остави с невероятно усещане за сладост и аромат! Ако сте почитатели на традиционния щрудел, то тогава непременно трябва да опитате този сиропиран вариант – страхотна вкусотия, много напомня традиционната баклава, но вкусът е по-лек и не толкова сладък. Запишете си необходимите продукти и при първа възможност непременно пригответе тази Сочна ябълкова баница като баклава:

Необходими продукти:
500 г тънки кори за баница
1,5 кг ябълки
600 г + няколко супени лъжици захар
700 мл вода
1 ванилия
100 г масло
малко олио
3 супени лъжици грис
по желание: орехи, канела, стафиди
Начин на Приготвяне:
Първо се приготвя сиропът (приготвя се няколко часа преди това, за да има време да изстине): 600 г захар се разтварят в 700 мл вода и се слагат на огъня да заври.

Добавете ваниловата захар, след което оставете готовия сироп настрана да се охлади.
Разтопете 100 г масло и към него добавете няколко супени лъжици олио.

Обелете и настържете ябълките, след което добавете няколко лъжици захар и 3 лъжици грис, за да поемат излишния сок. По желание може да добавите към плънката канела, стафиди и ядки.

Съберете две кори, намажете ги с масло и олио, след което напълнете с ябълки.

Плънката се нанася само върху едната част в началото, а след това се завива на руло. Планирайте да ви остане достатъчно плънка за всички кори (пребройте корите, в зависимост от това колко рула ще получите от тях, разделете плънката на толкова части). Навитите кори се нареждат в тава.

Когато ги наредите всички, нарежете с остър нож на парчета с желана от вас големина, полейте отгоре с малко олио и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване. Горещата баница се залива със студен сироп.

Изчакайте корите да поемат хубаво сиропа (най-добре за цяла нощ), след което поднесете този ароматен разкош!

1
Коментара по темата
1.
dnnddj
24.11.2024 16:15:56
Това си е пак вид щрудел,баклава какво му е различно само като сте написали че е баница
  Добави Коментар
Отнесе глоба В Испания санкционираха Джокович Много е опасно Полицаи настръхнаха от малко кученце
Горят фланелките му Александър-Арнолд вбеси фенове Отново скандализира Мартинес не е скучен човек, но ядоса много бразилци
Изрита съпругата си в главата Лондонският съд пък... Минималната заплата в Гърция става... С 50 евро по-голяма
Избра ЦСКА пред Манчестър Нога вярва в "червените" Получава смъртни заплахи Опасна ситуация с Гал Гадот
Сгафи зад волана Килнър отнесе глоба Отново се събраха, но... За участие
Трамвай дерайлира и се удари в стълб в София Няма пострадали Интересно културно събитие в Бургас на 27 март Балетна гала в Държавната опера