Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Леля ми прави този вкусен свинско-славянски гювеч, уникален е

Ключови думи: свинско, врат, месо, тенджера, рецепта, гювеч

Необходими продукти

свинско месо - 750 г, плешка или врат
дафинов лист - 3 бр.
бахар - 6 зърна
черен пипер - 10 зърна
олио - 6 с.л.
ориз - 1 ч.ч.
кромид лук - 2 глави
морков - 1 бр.
целина - 1 стрък
праз - бялата част на 1 стрък
червени чушки - 2 бр., печени
домати - 400 г, от консерва, скълцани
чесън - 2 скилидки
магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
краве масло - 40 г
сол
черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Свинският врат или плешка се нарязва на порциони парчета и се прехвърля в тенджерка с малко олио, да се запържи за 2-3 минути. След това се налива около 800 мл гореща вода, добавя се малко сол, зърната бахар и черен пипер, дафиновия лист и се оставя на слаб огън да се задуши за 30 минути, докато месото омекне напълно.

През това време оризът се измива и накисва с вода и чаена лъжичка сол.

Лукът (кромид и праз лук), морковът, целината и скилидките чесън се накълцват на ситно. Задушават се със щипка сол в останалото олио за 5-6 минути, след което се добавя отцеденият от водата ориз и след още няколко минутки - и скълцаните домати и червени чушки.

Наливат се постепенно 2, 5 ч.ч. от бульона, в който е вряло месото, добавя се сол и черен пипер на вкус и се прехвърля в намаслена с масло тавичка. Отгоре се нарежа свинското месо и върху всяко парче се слага по малко масло.

Ястието с ориз и свинско се пече в средата на предварително загрята фурна на 170-180°C до готовност (около 20 минути).

След изваждане тавата със славянски гювеч се завива с алуминиево фолио или кърпа и се оставя за около 10 минути, за да се запази оризът сочен.

Свинско-славянският гювеч се сервира поръсен със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!
 

1
Коментара по темата
1.
Хехе
21.11.2024 21:27:53
Свинско-славянски гювеч няма. Иначе се смях от сърце след като разбрах, че леля ти туркиня правела свинско-славянски гювеч
  Добави Коментар
Kоледният концерт-спектакъл на Стефан Диомов ще бъде излъчен на празничния 26 декември по БНТ1 Защо днес задължително трябва отидем на пл. Тройката Вкусна храна, коледен базар, музикална програма и ледена пързалка - всичко това е на едно място в Бургас
2025 г. ще започне перфектно за тези 4 зодии Планетарните влияния са на страната на Лъвовете Чудовищна смърт застигна млад мъж на магистрала Колата му аварирала, той спрял, за да провери какво се случва, но в този момент камион го помел и убил на място
Цялaтa ĸъщa yxae бoжecтвeнo на коледен кекс Taзи peцeптa e тoлĸoвa лecнa, чe щe cтaнe вaш фaвopит зa зимния ceзoн Медицински хеликоптер се разби в болница в Турция (ВИДЕО) Съобщава се за загинали
Падна голямата й тайна Въпреки че е майка на три деца и има натоварен график в националната телевизия, Ева винаги намира време за тренировки Мистериозна болест вкара министър на Главчев в "Пирогов" Сега ми предстои - убеден съм - бързо възстановяване и скоро ще съм отново във въртележката, макар и малко по-внимателно, написа Найден Тодоров
Как зодиите празнуват Коледа Овните са лидери във всичко, и особено на Коледа Взех акъла на всички с това чудно ястие - крехко месо под кашкавалова коричка Супер идея за бърза и ефектна вечеря
Хеликоптер се включи в издирването на 13-годишния Николай На място са доброволци и екипи на полицията и жандармерията Тръмп заплаши да върне Панамския канал под контрола на САЩ Той обвини местните власти, че събират прекомерни такси за използване на съоръжението