С яйца и малко орехи може да приготвиш страхотна закуска – поглези сетивата си
Необходими продукти:
яйца – 4 бр.
орехи (белени) – 50 гр
лук – 250 гр
масло – 30 гр и олио още толкова
чесън – 2 скилидки
сол – 0,5 ч.л.
млян черен пипер на вкус и по желание
Начин на приготвяне:
Сварете твърдо яйцата, оставете да се охладят. Обелете и измийте лука. Нарежете на кубчета. В тиган сложете олио и масло и запържете лука до златисто. Чесънът се нарязва на ситно.
Сложете нарязаните яйца, пържения лук, ореховите ядки, двете нарязани скилидки чесън, черния пипер и сол в купата на блендера. Смелете съдържанието на блендера до гладкост. Извадете готовата паста от блендера и я приберете в хладилника за един час.
Яйчната паста може да се използва още и като като пълнеж за тарталети.
Добави Коментар