Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бързо и вкусно: Домашна торта като от едно време

Ключови думи: торта, вкусно, рецепта

Помните ли тортите, които баба или мама правеха за празници? Тези, които не бяха прекалено сладки, но всяка хапка носеше наслада и аромат на истински домашен уют. Днес ще ви покажем как да приготвите такава торта – вкусна, лесна и точно като от едно време.

Продукти, които ще ви трябват

За блатовете:

4 яйца
1.5 чаени чаши захар
1 пакетче амонячна сода
Ванилия (за аромат)
1 чаена чаша лимонада (жълта)
¾ чаена чаша олио
3 чаени чаши брашно
Какао (по желание, за шарен ефект)
Смлени орехи (за поръсване)

За крема:

1 литър прясно мляко
2 яйца
8 супени лъжици захар
6 супени лъжици брашно
60 грама масло
1 пакетче ванилия

Как да създадете този шедьовър?
Започнете с разбиването на яйцата и захарта в купа. Когато сместа стане пухкава, постепенно добавяйте останалите съставки – редувайте мокри и сухи продукти. Така ще получите гладко и ароматно тесто. Ако обичате какао, отделете малка част от тестото и добавете какао за контраст.

Разделете готовата смес на три равни части и изпечете блатовете един по един в предварително загрята фурна на 180°C. Проверявайте готовността с клечка за зъби – тя трябва да излиза суха. След изпичане оставете блатовете да изстинат напълно.

Докато блатовете изстиват, се захванете с крема. В съд разбийте яйцата, захарта и брашното. Започнете да добавяте прясното мляко малко по малко, за да се получи гладка смес. Поставете съда на котлона на средна температура и бъркайте непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Накрая добавете ванилията и маслото, за да стане ароматен и кадифен.

Сглобяването е лесно – просто редувайте блатове и крем, като внимавате кремът да покрие равномерно всеки слой. Накрая намажете цялата торта с останалия крем и поръсете със смлени орехи. Ако искате, може да украсите с плодове или настърган шоколад.

Оставете тортата в хладилник за няколко часа, за да се напои добре. Така ще бъде още по-вкусна и кремът ще попие в блатовете, създавайки неповторим вкус, пише actualno.com.

2
Коментара по темата
2.
Мария
18.11.2024 21:52:49
Продаваха се готови блатове, които деляхме с конец :) бързо и лесно
1.
Някой ви е излъгал
17.11.2024 18:13:48
Не виждам компот в продуктите! Явно не е соц плодова торта. Имаше и с домашен крем, като гледам и такава не е. Остава да е бисквитена торта, но също не е
  Добави Коментар
Шапката изпраща силно послание "Когато създавах шапката в ръцете си, беше обикновена шапка. Беше скромена, беше класическа, каза дизайнерът Автобус и тир се удариха на "Хемус" Движението в района се регулира от екипи на "Пътна полиция"
Почина тв легенда Опелото ще се извърши на 22 януари в 14:00 часа в църквата на Централните софийски гробища Путин унищожава Русия, като не сключва сделка, Зеленски е готов за мирно споразумение, обяви Тръмп Мисля, че Русия има големи проблеми. Погледнете само инфлацията в Русия... Надявам се, че той иска да сключи сделка, добави американският президент
"Червените" с ново ръководство в парламента Ето кой ще оглави групата Почина култов музикант Той бе част от легендарна рок група
Тази тайна съставка ви спасява косата Розмаринова вода е естествено решение за здрава и гъста коса Опасен ли е новият китайски вирус Властите потвърдиха увеличение на случаите на човешки метапневмовирус (HMPV) – вирус, наподобяващ грип, особено разпространен сред деца
Масови сигнали за бомби в училища в страната... Какво се случва в България? Грип мъчи България Много области обявиха грипна епидемия
Очаква се Народното събрание най-после да... Състави комисиите си Володимир Зеленски с тежко изказване Намеси 200 000 европейски войници