Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Какво да хапвате, когато сте болни

Ключови думи: храна, полезно, здраве, когато сте болни

Есента е преходен сезон, в който времето е колебливо, температурите са ту ниски, ту не чак толкова. Адаптацията на организма в такива условия се затруднява и тялото ни става податливо на вируси и настинки. Ако се разболявате често през есента, вероятно имунната ви система и тялото ви се нуждаят от облекчаващи храни, които да помогнат да оздравеете по-бързо. Тези храни имат противовъзпалително действие, помагат при настинки, висока температура, успокояват оплакванията, свързани с болно гърло и хрема. Някои от тях имат много добри хидратиращи свойства, което е от голямо значение за по-бързото справяне с вирусите и настинките, пише dnes.bg.

Кои са тези облекчаващи храни, които да ядете, когато сте болни?

Супи и бульони

Когато сте болни в повечето случаи нямате апетит, особено за тежки и трудносмилаеми храни. Затова супите и бульоните са най-добрият избор, който можете да направите. Пилешката или зеленчуковата супа с естествен костен бульон е не само хидратираща и сгряваща, но тя притежава фантастични оздравителни качества.

Бульонът е богат на електролити, минерали, витамини, колаген, които са от огромно значение за имунната система и формирането на качествени имуноглобулини. Супите и бульоните подсилват имунитета и подобряват състоянието при вируси и настинки.

Прости въглехидрати от естествен произход

Избягвайте тестените храни и сладкото, когато сте болни. Те само допълнително влошават възпаленията в и без това изтощеното ви тяло. Вместо тях наблегнете на простите въглехидрати, идващи от естествени и натурални източници. Те са лесносмилаеми, не натоварват организма, а в същото време дават енергия, витамини и минерали.

Такива храни са оризът, картофите, плодовете, зеленчуците. Ако имате раздразнен стомах, препечената филийка от бял хляб остава едно от най-добрите средства за успокояване на коремния дискомфорт.

 

1
Коментара по темата
1.
Д-р Бергендорф
17.11.2024 00:59:15
Е как какво, само плод и зеленчук разбира се! Здравословно хранене, парацетамол, антибиотици и никакви теста, меса, сладкиши! Ябълка, бонани, портокали. И никакво проветряване защото от течението или ще се разболеете или ако вече сте болни ще се влоши състоянието!
  Добави Коментар
Пазете се от токсични приятели, които могат да съсипят връзката ви Неподходящи изказвания за връзката или партньора ви е първият червен флаг 4-те зодии, които имат ангелски души Ето кои са те 
Тези вкусни лодки с месо ще ви станат любимо ястие Всеки знае рецептата Банята изглежда мръсна и небрежна: премахнете тези неща от нея Вижте кои са те и подрете банята си 
Иска да се върне при бившия си Русата Златка опитвала да затопли отношенията си с Благо Джизъса Вместо 13 заплата у нас много работодатели са раздали за празниците бонуси, тематични подаръци и коледни партита Финaнсoвите кoледни бoнуси сa в гoлям диaпaзoн в зaвисимoст oт зaемaнaтa длъжнoст и видa нa кoмпaниятa - от 200 до 750 лв. 
Смесете кисело мляко, брашно и захар на равни части и направете тази сочна торта с неустоим крем Вкусът е впечатляващ, презентацията - още повече Методът 3-6-9 издава има и бъдеще връзката ви Три стъпки тестват колко здрави са любовните ви отношения...
Закупуването на жилище става все по-трудно с тези промени в закона Строителите ще калкулират в цената на имота новия данък, обясни адвокат Хвали се, че навремето е скъсвал Преслава от се*с Петя, както е истинско й име,  първо бе танцьорка във видеоклиповете на Милко Калайджиев, а след това той я превърна в Преслава, която познаваме днес 
Започна скоростен ремонт на ГКПП "Кулата" заради Шенген Целта е с разширение да се направят по две пътни ленти във всяка посока преди пункта Стара народна рецепта за постна погача за Бъдни вечер Вижте всеки един детайл по приготвянето й - от тестото до украсата