Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тайната на тази апетитна баница е в заливката! Ако искате да е хем хрупкава, хем сочна, полейте я с това

Ключови думи: баница, заливка, баница със заливка

Това е най-добрият начин за приготвяне на хрупкава баница – с тази заливка баницата се топи в устата. Може би съставките ще ви се сторят необичайни, но ако опитате, ще се убедите сами колко е просто и невероятно вкусно. Не е нужно да сте специалист, за да приготвите тази сочна и хрупкава баница , а само да следвате точно инструкциите. Ще се получи много вкусна баница, от която всеки ще иска още едно парче.

„Тайната“ на тази апетитна баничка е в заливката – именно тя й придава онази сочност и пухкавост, а същевременно се препича добре отгоре.

По желание можете да я поръсите със сусам, ленено семе, кимион, тиквени или слънчогледови семки – каквото ви харесва. Ако желаете може да увеличите съставките за заливката.
Необходими продукти:
12 готови кори за баница
250 г фино сирене
250 мл течна неутрална готварска сметана
100 г масло
20 мл олио
сол според нуждите
Начин на приготвяне:
Първо разтопете маслото на слаб огън.

Към маслото се добавят 2 супени лъжици олио, а накрая се добавя сметаната за готвене. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки в млечно бяла течна смес – това е заливката за корите. Започнете да редите корите. За всяко руло ще ви трябват по 3 кори.

Всяка кора намажете със заливката, а на третата сложете сирене. Сложете обилно сирене или извара, не пестете, баницата ще стане още по-вкусна. Подгънете леко краищата, за да не се излива плънката, след което навийте като руло. Нарежете така опаковано руло на по-малки парчета.

Можете да нарежете парчетата до размера, който желаете.

След това се нареждат в намазнена тава, застлана с хартия за печене (по-лесно се измива тавата). Отгоре покрийте добре рулцата с малко от заливката, а с остатъка залейте обилно баничките.

Оставете за няколко минути, за да поеме част от течността, след което сложете баницата да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 25-30 минути.

Извадете изпечената баница и я оставете малко да изстине, след което я поднесете с чаша кисело мляко, айран или нещо по ваш избор.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Как лесно да се сдобрите след скандал Подходите, които водят към ефективно бързо сдобряване във връзката 20 причини жените да изневеряват Много жени намират утеха в чужди обятия
По 30 гр от тази храна на ден запълва дефицита на магнезий Тиквените семки могат да имат положителен ефект върху имунната система Тайната на тази апетитна баница е в заливката! Ако искате да е хем хрупкава, хем сочна, полейте я с това Именно тя й придава онази сочност и пухкавост, а същевременно се препича добре отгоре
Новият й клип е като порно филм (ВИДЕО 18+) Една от най-търсените изпълнителки от лейбъла на Галин този път нагорещи до краен предел с това, което прави Стартира подписка за референдум за президентска република Инициатор е бившият депутат от БСП Красимир Янков
Всеки уикенд у дома задължително правя тези вкусни и бързи пърленки с топено сирене Къщата ухае невероятно, дори съседите се редят на опашка Туристи похарчиха 10 милиона лева в Пловдив Над 12 хиляди легла е предлагал градът на туристите през септември
Екранната зависимост при децата - колко опасна е всъщност Отговорността е почти изцяло в родителите Учени откриха ново, светещо мекотело То е класифицирано като морски охлюв и е с вид на ябълка
ПП-ДБ отказва да приеме поканата за среща от „Възраждане” Според Васил Пандов от ПП-ДБ тя е опит за отклонение на вниманиетo Съветът на ЕС и Европейският парламент се договориха за бюджета за 2025 г. Общата сума за ангажиментите надхвърля 193 млрд. евро, а за плащанията - близо 150 млрд. евро