Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никой не вярва, че тази питка става за 15 минути

Ключови думи: питка, флагман, тесто

За да се насладите на истинска пица, отправете се към Неапол. За да опитате класическата фокача, посетете Лигурия. Местните жители казват, че именно тя е предшественикът на известната пица. При висока температура се надига напълно, превръщайки се в пищен хляб. И е много по-вкусно, ако се изпече с моцарела.

Тази питка със сирене донякъде напомня на италианската пица, но вече без домати и сос. Можете да й се насладите по време на закуска между закуска и обяд или на обяд или вечеря.

Необходими продукти:
пшенично брашно – 500 г
мляко – 300 мл
захар – 25 г
мая – 5 г
сол – 2 щипки
масло – 80 г
яйца – 2 бр.
моцарела – 200 г
Начин на Приготвяне:
Смесете 250 мл топло мляко, захар и мая в дълбок съд. Разбийте едно яйце отделно и го добавете към млечната смес.

Пресейте брашното, добавете щипка сол. Добавете към млечната маса. Омесете тестото. Добавете към него масло на стайна температура и разбъркайте отново.

Прехвърлете тестото в дълбока купа. Покрийте с фолио и оставете на топло място, докато тестото удвои обема си. Премесете и отново оставете тестото на топло място.

Междувременно нарежете моцарелата на тънки ивици. Покрийте тавата с хартия за печене. Разпределете тестото.

Направете разрези с нож в тестото. Сложете моцарелата в тях. Покрийте с фолио и оставете на топло място, докато тестото отново втаса.

Разбийте яйце с 2 с. л. мляко и щипка сол. Намажете питката. Печете за 15 минути на 200 градуса.

Вкусното печиво със сигурност ще се превърне в едно от любимите ви лакомства.

2
Коментара по темата
2.
Nova
12.11.2024 12:34:37
Kak za 15 min ami testoto za 1 min li vtasva
1.
Ето ви още една рецепта за 3 минути
12.11.2024 10:23:48
То само омесването и втасването са поне 2 часа! За какви 15 минути говорите? Или ей така си пишете тъпотии, които ви идват без много да се замисляте?
А, ей още една рецепта в нета! Що да не я копирам? Боб със свински джолан в гърне заровено в яма с гореща пепел. Става за 3 минути и всички си облизаха пръстите... Ммммм вкуснотийка хихихи
  Добави Коментар
Разплакаха я В "Ергенът" Стана ясно дали е спал със 72-годишна Диньо и жената са само приятели
Шеф Ангелов към готвачките в Hell`s Kitchen: Имате яки трътки Кулинарният гуру похвали бургазлийката Тоби и Марина, чинията им била като за списание Прославят България Брат и сестра с отличия на СП
Джорджеску внася кандидатурата си за президент на Румъния на 7 март Независимият крайнодесен кандидат спечели първия тур на президентските избори на 24 ноември Организира мащабна среща Ганчев иска да е начело на борбата
Русия започна важни преговори с... УЕФА България с впечатляващо представяне на най-големия форум за туризъм в Германия Мирослав Боршош откри най-мащабния български щанд досега в Берлин
Спешен ход в "Ергенът" Виктор май не остави шансове на Мартин с една от най-интересните дами Сръбският Слави Трифонов почина, точно така, както Ванга му предрече Легендата Саша Попович умря в съня си
Развитие по казуса с кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер заяви, че ще обсъди със семейството си дали да обжалва... Почина голямо медицинско светило Напусна ни проф. д-р Милан Миланов