Никой не вярва, че тази питка става за 15 минути
За да се насладите на истинска пица, отправете се към Неапол. За да опитате класическата фокача, посетете Лигурия. Местните жители казват, че именно тя е предшественикът на известната пица. При висока температура се надига напълно, превръщайки се в пищен хляб. И е много по-вкусно, ако се изпече с моцарела.
Тази питка със сирене донякъде напомня на италианската пица, но вече без домати и сос. Можете да й се насладите по време на закуска между закуска и обяд или на обяд или вечеря.
Необходими продукти:
пшенично брашно – 500 г
мляко – 300 мл
захар – 25 г
мая – 5 г
сол – 2 щипки
масло – 80 г
яйца – 2 бр.
моцарела – 200 г
Начин на Приготвяне:
Смесете 250 мл топло мляко, захар и мая в дълбок съд. Разбийте едно яйце отделно и го добавете към млечната смес.
Пресейте брашното, добавете щипка сол. Добавете към млечната маса. Омесете тестото. Добавете към него масло на стайна температура и разбъркайте отново.
Прехвърлете тестото в дълбока купа. Покрийте с фолио и оставете на топло място, докато тестото удвои обема си. Премесете и отново оставете тестото на топло място.
Междувременно нарежете моцарелата на тънки ивици. Покрийте тавата с хартия за печене. Разпределете тестото.
Направете разрези с нож в тестото. Сложете моцарелата в тях. Покрийте с фолио и оставете на топло място, докато тестото отново втаса.
Разбийте яйце с 2 с. л. мляко и щипка сол. Намажете питката. Печете за 15 минути на 200 градуса.
Вкусното печиво със сигурност ще се превърне в едно от любимите ви лакомства.
А, ей още една рецепта в нета! Що да не я копирам? Боб със свински джолан в гърне заровено в яма с гореща пепел. Става за 3 минути и всички си облизаха пръстите... Ммммм вкуснотийка хихихи