Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никой не вярва, че тази питка става за 15 минути

Ключови думи: питка, флагман, тесто

За да се насладите на истинска пица, отправете се към Неапол. За да опитате класическата фокача, посетете Лигурия. Местните жители казват, че именно тя е предшественикът на известната пица. При висока температура се надига напълно, превръщайки се в пищен хляб. И е много по-вкусно, ако се изпече с моцарела.

Тази питка със сирене донякъде напомня на италианската пица, но вече без домати и сос. Можете да й се насладите по време на закуска между закуска и обяд или на обяд или вечеря.

Необходими продукти:
пшенично брашно – 500 г
мляко – 300 мл
захар – 25 г
мая – 5 г
сол – 2 щипки
масло – 80 г
яйца – 2 бр.
моцарела – 200 г
Начин на Приготвяне:
Смесете 250 мл топло мляко, захар и мая в дълбок съд. Разбийте едно яйце отделно и го добавете към млечната смес.

Пресейте брашното, добавете щипка сол. Добавете към млечната маса. Омесете тестото. Добавете към него масло на стайна температура и разбъркайте отново.

Прехвърлете тестото в дълбока купа. Покрийте с фолио и оставете на топло място, докато тестото удвои обема си. Премесете и отново оставете тестото на топло място.

Междувременно нарежете моцарелата на тънки ивици. Покрийте тавата с хартия за печене. Разпределете тестото.

Направете разрези с нож в тестото. Сложете моцарелата в тях. Покрийте с фолио и оставете на топло място, докато тестото отново втаса.

Разбийте яйце с 2 с. л. мляко и щипка сол. Намажете питката. Печете за 15 минути на 200 градуса.

Вкусното печиво със сигурност ще се превърне в едно от любимите ви лакомства.

2
Коментара по темата
2.
Nova
12.11.2024 12:34:37
Kak za 15 min ami testoto za 1 min li vtasva
1.
Ето ви още една рецепта за 3 минути
12.11.2024 10:23:48
То само омесването и втасването са поне 2 часа! За какви 15 минути говорите? Или ей така си пишете тъпотии, които ви идват без много да се замисляте?
А, ей още една рецепта в нета! Що да не я копирам? Боб със свински джолан в гърне заровено в яма с гореща пепел. Става за 3 минути и всички си облизаха пръстите... Ммммм вкуснотийка хихихи
  Добави Коментар
Важна информация за живущите в бургаския жк "Възраждане" Затварят до края на годината част от ул. "Ивайло" заради ВиК ремонта Пазете кучетата си от този човек Криминално проявен открадна немска овчарка от собственика му
Откриха обгоряло тяло в строеж С неустановен пол и самоличност Вечер като се прибера скапана от работа и нямам време за готвене, набързо забърквам това Бърза запеканка с пилешки гърди и гъби
Кметът поздрави бургаския ансамбъл „Фортисимо” за триумфа им в Испания "Фортисимо" извоюваха успеха си в конкуренция с над 50 хорови състава от 33 нации ПП-ДБ иска касиране на изборите или ново броене Жалбата за преброяване на гласовете, внесена в Конституционния съд, се подкрепя от АПС, ИТН и БСП
Прекрасни имена черпят, спазва се вековна традиция Коледните заговезни или заговелки се нарича деня преди Коледните пости - 14 ноември Българи вилнеят с чукове и метални пръти в Черна гора Бандидите опитали да напуснат страната, но са заловени на границата
Зрителите бесни заради нея "Биг Брадър" спасява Беба и Георги, смятат те Всички са в шок след това разкритие за Мелания Тръмп Няма да се мести в Белия дом
Караше премиум Инфинити, а му подариха безплатна карта за автобусите  Майка ми казваше да си гледам пианото и да не се занимавам с глупости, признава днес Васил Найденов Ще забравите за всички рецепти за брауни, ако веднъж опитате този десерт с крема сирене Може да използвате маскарпоне или рикота