Тази супа на баба изчезва за минути от масата
Супа топчета с фиде. Тази супа на баба изчезва за минути от масата. Всички искат рецептата! Днес Ви предлагам да приготвите тази лесна и достъпна рецепта. Много проста, лесна и вкусна супа. Гарантирам Ви отличен резултат.
Съставки за каймата
Кайма – 400 г
Лук – 1 бр
Яйца – 1 бр
Галета – 50 г
Сол
Черен пипер
Червен пипер
Мащерка
Кимион
Съставки за супата
Лук – 1 бр
Моркови – 3 бр
Целина
Чушка – 1/2 бр
Картофи – 1 бр
Фиде – 50 г
Вода – 1.5 л.
Растително масло
Магданоз
Съставки за застройката
Яйца – 1 бр
Сметана – 50 мл
Брашно за овалване на топчетата – 100 г
Начин на приготвяне
Нарязваме морковите на дребно и ги запържваме в сгорещен зехтин за 3 минути на умерен котлон (6-та степен).
Добавяме нарязаните на дребно лук, чушката и целината.
прибавяме ги към морковите и покриваме тенджерата с капак.
Оставяме зеленчуците да се задушат за 7 минути на слаб котлон (5-та степен).
След това добавяме водата.
След като супата заври, добавяме картофите, нарязани на малки кубчета.
Овкусяваме каймата, като към нея добавяме лука, яйцето, галетата, сол, кимион, черен пипер и червен пипер и мащерка.
Оформяме малки топчета, които овалваме в брашно.
Прибавяме ги към супата.
Варим 10 минути на слаб котлон (4-та степен).
Добавяме фидето и варим на слаб котлон (5-та степен) за 12 минути.
За по-нагледно, вижте видеото по-горе.
Добър апетит!
Добави Коментар