Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това е тайната на сочните и вкусни свински пържоли

Ключови думи: пъжоли, сочни пържоли, рецепта, флагман, марината за пържоли

В следващите редове ще ви покажем една рецепта, с която няма да има човек на масата, който да не спечелите. У дома едва ме дочакват да им поднеса пържолките.

Тайната на всичко е маринатата, в която ги правя. Благодарение на нея месцето става безкрайно вкусно и сочно, топи се в устата и буквално няма наяждане с него.

Рецептата е много лесна и се приготвя изключително бързо. Такова ястие е подходящо както за ежедневната трапеза, така и докато чакате приятели, а сега би се вписалол идеално на трапезата ви по случай новата година. Гарантираме ви, че пържолите ще изчезнат от масата за нула време.

Продукти за 3 порции:

Свински пържоли 3 бр. (вие избирате с кости или без)
Чесън 2-3 скилидки
Пилешки бульон 1 чаша
Масло – 40-50 гр.
сол и пипер на вкус

Приготвяне:

Посолете и сложете черен пипер от двете страни на месцето. Не е необходимо да го счуквате, но ако искате го сторете.

Ако сте взели месо с кост може да я изрежете, но личните ми наблюдения са, че когато тя остане в процеса на готвене, месото става по-сочно, но времето е малко-по-дълго.

Нарежете чесъна на ситно.

Загрейте маслото в тигана на слаб огън. В тази рецепта тиганът трябва да е достатъчно горещ, за да приготвим месото перфектно, без да загаря.
Поставете пържолите в нагорещения тиган.

Запържете до златисто кафяво – отнеме около 4-5 минути, а след това обърнете парчетата и ги запържете и от другата страна.

Тъй като следва да задушим месцето в медено-чеснов сос, не е необходимо месото да е напълно готово, когато го махнете от тигана.

Поставете пържолите в чиния и покрийте с фолио, за да не изстинат.

След това в тигана, където сте пържили пържолите, сложете чесъна и запържете и него за 30-40 секунди, като леко разбърквате. Основното нещо е да не го оставяте да загори, в противен случай ще нагарча.

След това добавете голяма супена лъжица мед.

Смесете добре чесъна с него и добавете чашата пилешки бульон.

Разбъркайте всичко отново и сложете свинското обратно в тигана.

Оставете соса да заври и когато това стане, покрийте тигана отново с капак. Оставете така 3-4 минути, след което обърнете парчетата.

Свинското месце ще омекне и ще стане крехко. Важно е сосът да не загаря и да не става много гъст. Ако видите, че се налага добавете още 50 мл. бульон.

Поставете свинското в чинии и го залейте със соса. Всичко е готово и може да сервирате вашите пържолки.

Вървят чудесно с пресен лук./jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
3 зодии, които прекалено бързо заживяват с половинкатa Те прибързват с тази важна крачка Сложете тази подправка в картофената салата и ще я прави наистина вълшебна Ако търсите начин да придадете уникалност на вашата картофена салата, не пропускайте да добавите риган – подправката, която превръща обикновените картофи в истински кулинарен шедьовър
Поставете тези неща в гардероба си и дрехите ви ще миришат хубаво Контролирайте влажността на шкафа Лекари обясниха защо жените напълняват с възрастта Спадът в нивата на естроген е една от основните причини
Ердоган дописва турската азбука с 5 нови букви Целта е всички тюркски страни да имат обща азбука В никакъв случай не хвърляйте стария хляб, а го превърнете във вкусна лазаня Ето как да го превърнеш в уникална вкусотия за нула време
Вижда ли му се краят? Ето го мирния план на Тръмп за Украйна! Новият американски президент възнамерява да изсипе всички проблеми на главата на европейците Изял порция с ориз и няколко бургера наведнъж Димитър от "Игри на волята" разказа за престоя си на Блатото
Радва се на къдравия Джанго Актрисата има нов четириног приятел Показа любимото си коте Деян Донков има симпатичен домашен любимец
Мен ме иска половин България Каза Беба в ефира на НОВА Зеленски с тежки думи в Будапеща, намеси Путин Прегръщате се 20 години с Путин, но нещата се влошават, каза Володимир