Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това е тайната на сочните и вкусни свински пържоли

Ключови думи: пъжоли, сочни пържоли, рецепта, флагман, марината за пържоли

В следващите редове ще ви покажем една рецепта, с която няма да има човек на масата, който да не спечелите. У дома едва ме дочакват да им поднеса пържолките.

Тайната на всичко е маринатата, в която ги правя. Благодарение на нея месцето става безкрайно вкусно и сочно, топи се в устата и буквално няма наяждане с него.

Рецептата е много лесна и се приготвя изключително бързо. Такова ястие е подходящо както за ежедневната трапеза, така и докато чакате приятели, а сега би се вписалол идеално на трапезата ви по случай новата година. Гарантираме ви, че пържолите ще изчезнат от масата за нула време.

Продукти за 3 порции:

Свински пържоли 3 бр. (вие избирате с кости или без)
Чесън 2-3 скилидки
Пилешки бульон 1 чаша
Масло – 40-50 гр.
сол и пипер на вкус

Приготвяне:

Посолете и сложете черен пипер от двете страни на месцето. Не е необходимо да го счуквате, но ако искате го сторете.

Ако сте взели месо с кост може да я изрежете, но личните ми наблюдения са, че когато тя остане в процеса на готвене, месото става по-сочно, но времето е малко-по-дълго.

Нарежете чесъна на ситно.

Загрейте маслото в тигана на слаб огън. В тази рецепта тиганът трябва да е достатъчно горещ, за да приготвим месото перфектно, без да загаря.
Поставете пържолите в нагорещения тиган.

Запържете до златисто кафяво – отнеме около 4-5 минути, а след това обърнете парчетата и ги запържете и от другата страна.

Тъй като следва да задушим месцето в медено-чеснов сос, не е необходимо месото да е напълно готово, когато го махнете от тигана.

Поставете пържолите в чиния и покрийте с фолио, за да не изстинат.

След това в тигана, където сте пържили пържолите, сложете чесъна и запържете и него за 30-40 секунди, като леко разбърквате. Основното нещо е да не го оставяте да загори, в противен случай ще нагарча.

След това добавете голяма супена лъжица мед.

Смесете добре чесъна с него и добавете чашата пилешки бульон.

Разбъркайте всичко отново и сложете свинското обратно в тигана.

Оставете соса да заври и когато това стане, покрийте тигана отново с капак. Оставете така 3-4 минути, след което обърнете парчетата.

Свинското месце ще омекне и ще стане крехко. Важно е сосът да не загаря и да не става много гъст. Ако видите, че се налага добавете още 50 мл. бульон.

Поставете свинското в чинии и го залейте със соса. Всичко е готово и може да сервирате вашите пържолки.

Вървят чудесно с пресен лук./jenata.blitz.bg

1
Коментара по темата
1.
Толупа
08.11.2024 02:01:09
Трябва да има мазнинка
  Добави Коментар
Свали връхните дрехи Андреа показа отлична кондиция Арестуваха го Проблеми за Ерик Мабиус
Шокираща смърт в Русия Известна жена почина по много нелеп начин Ваксина ще спира рака, преди да се развие в тялото Учените искат да обучат имунната система да разпознава и унищожава опасните клетки
Какъв е характерът ви според кръвната група Хората имат различен характер и кръвната им група играе важна роля за това Изяли сме 13 000 тона фалшиво сирене Количеството е по-голямо от произведеното през 2023 г.
Трагедия във Франция Във френските Алпи Неприятна новина за феновете на "Спайдърмен" Премиерата се отлага, но с малко...
Провал за България В старт на биатлона Още израелски заложници бяха освободени от Ивицата Газа Докато Израел трябва да пусне от затвора стотици палестинци
Украйна с удар по Русия Украински дронове удариха ключова руска петролна помпена станция  МВР със спешна акция, ще задържа вандалите от протеста в София След раняването на 10 полицаи, МВР предприема действия срещу агресията