Ей така се редят корите, за да стане баницата пухкава като дунапрен и поне 10 см висока (ВИДЕО)
Ако досега сте правили баницата все наложена или вита, време е да опитате една нова рецепта за баница, която ще ви остави буквално с отворена уста от резултата! Цялата тайна е в хитрия начин на подреждане на корите, а в резултата баницата става супер бухнала и сочна, мека като дунапренче. Предлагаме ви една уникална рецепта за домашна баница с готови кори, след която едва ли ще помиришете повече традиционните банички:
Уникална рецепта за пухкава баница
Продукти:
700 г готови кори за баница
малко олио за намазване на корите
500 г фино сирене
За заливката:
5 яйца
малко сол на вкус
500 мл газирана вода
малко олио
около 100 г масло, нарязано на кубчета – върху баницата
Приготвяне:
Поставете кора върху плота, покрит с памучна кърпа, и я намажете с малко олио. Покрийте с втора кора и отгоре равномерно поръсете натрошено сирене. Навийте корите на руло, след което нарежете на 6 парчета.
Подредете ги така, че да се застъпват, в кръгла тава, предварително леко намазнена.
Повторете процедурата с всички останали кори: навивайте по две кори, като мажете долната с олио и ръсите горната със сирене. Когато напълните тавата, залейте със смес от разбитите яйца, газираната вода, сол на вкус и малко олио (1-2 с.л.), а отгоре подредете малки парченца масло, общо около 100 г.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.
Подробностите за процедурата можете да видите във видеото: