Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички кръчмари, които посъветва, фалираха

Ключови думи: Иван Манчев, новини, готвачи, Флагман, кръчмари

"Кошмари в кухнята“ – кулинарното шоу, което уж трябваше да спасява ресторанти от фалит и да им дава нов живот, се превърна в същински кошмар за заведения, които избраха да се доверят на шеф Иван Манчев. Причината за това е не рейтингът на предаването, който остава невероятно висок, а скандалните последици от него, пише Ретро.

Редица ресторантьори и собственици на заведения обвиняват звездния готвач, че вместо да помогне, е ускорил фалита на техния бизнес. Въпреки добрите намерения ефектът от намесата на шеф Манчев се оказал обратен. Множество заведения, които са били част от шоуто, вече или са затворени, или са преминали в ръцете на нови собственици, писаха медии. Според ресторантьори негативната реклама, която перфекционистът Манчев е създал с острите си критики и унизителни коментари по време на предаването, е била фатална за техния бизнес.

Примерите не са малко. В Карлово един ресторант, който беше обект на „помощ“ от шеф Манчев, не издържа на публичното унижение, след като в ефир беше показано как кухнята му не отговаря на стандартите. Последвалият отлив на клиенти бил катастрофален, а заведението скоро след това затворило врати.

Подобна съдба сполетяла и пицария в Дупница и 3 ресторанта в София, като собствениците обвиняват предаването за тяхното финансово падение. Причината за провала на „Кошмари в кухнята“ и нежеланието на нови ресторантьори да участват дори срещу едри хонорари от Нова телевизия се крие не само в последиците за бизнеса им, но и в поведението на главния герой – самия шеф Иван Манчев.

Според мнозина неговото държание в ефир не просто обижда, но и директно вреди на имиджа на заведенията. Вместо да предложи конструктивна критика и решения, Манчев често си позволява прекалено остри коментари, които уронват репутацията на собствениците и отблъскват клиентите им.

Тази тенденция на грубо отношение не се ограничава само до „Кошмари в кухнята“. В друго популярно предаване - „Черешката на тортата“, Манчев редовно си прави шеги на гърба на участниците.

Тази постоянна негативност се е превърнала в негова запазена марка, която очевидно не е по вкуса на ресторантьорите у нас. Интересен детайл, който добавя още напрежение около ситуацията, е фактът, че самият шеф Манчев преди време призна, че е бил на ръба на фалита.

В интервю от преди две години той споделя за тежката си финансова ситуация и колосалните сметки за ток, които го поставили под огромен натиск. „Сметката ми за ток е със 150% отгоре“, сподели тогава Манчев, като добави, че кризата е ударила тежко неговите заведения и той не е сигурен докога ще може да издържи.

Макар да е известно лице в кулинарната индустрия, дори той се сблъсква с много от предизвикателствата, които се опитва да разрешава в предаването си. В същото време Манчев не пропуска да коментира, че „предаването е феномен в българския ефир“ и че винаги се стреми да върши работата си 100%. Но фалиралите заведения след неговите „поправки“ очевидно имат друга гледна точка.

43
Коментара по темата
43.
do 30
07.11.2024 14:20:35
Имаме си дума за тва, здрав разум се нарича.
42.
Бургас
07.11.2024 14:14:42
Платена статийка. Защо сте му сърдити на човека? Защото показва какви неуместни хора работят в ресторантьорството ли?
41.
Шумка
07.11.2024 11:26:44
Добре прави с това предаване шефа .Трябва да се защитят здравето и правата на хората ,които по една или друга причина се хранят по такива места .
Сами се показват какво представляват .
40.
До 23
07.11.2024 11:23:52
Не е Манчо ,а е Манчев.Вероятно дядо му е бил Манчо .
39.
До 34 да
07.11.2024 00:05:19
То си има чалъми много, но понякога като не знаят точно какво правят неправилно и им забърше един шамар зад врата и нещата потръгват. Винаги ще има "тарикати", които наиграват сами себе си като пестят от време, усилия, маниери и обикновено човешко благоразумие и на такива златен ресторант да им направиш, въпрос на време с изградените си навици да го превърнат в обор.

Върнете Кошмари в кухнята!
38.
Да бе да
06.11.2024 21:15:28
Щото иначе нямаше да фалират, той им виновен. Много ми е интересно дали всички недоволстващи са готови да се хранят при такива условия, че и минусят или си познават кръчмите и знаят че са същите кочини.
37.
Браво Манчев
06.11.2024 12:01:40
Ами ефекта е огромен Тези заведения да станат с хигиенични кухни с вкусна и прясна храна за хора а не помещения за отглеждане на бацили и приготвяне на помия
36.
Hanko
06.11.2024 10:34:08
Две предавания има и в двете го играе голям готвач , голям критик ама е палачор той и затова е водещ
35.
Лнтфжо
06.11.2024 03:10:24
ТОВА НЕ РАЗЛИЧНО ЦЯЛАТА ВИ ДЪРЖАВА Е ЕДНА БУТАФОРИЯ ЕДИН ИЗМИСЛЕН ФАЛШИВ БОКЛУК НЕНУЖЕН
34.
Здравко
06.11.2024 01:05:25
Изобщо не си направих труда да чета тия простотии, само искам да кажа, че наскоро ходих в заведение което е било "побутнато" от шеф Манчев и то преди години, и останах много доволен. Механичната се пръскаше по шевовете, кухнята беше страхотна, обслужването също, обстановката беше приятна непретенциозна и уютна! Просто без забележка!
33.
Борко
05.11.2024 22:49:17
В смрад и мръсотия ли да гонвят? Поради тази причина тук на Балканите много от заведенията за хранене са с изнесена кухня за клиента. Преградата е стъклена около човешки бой висока и от цялото заведение виждат процесите , готвачите.....всичко. И ние породи този причина не ходим на ресторант, заради това което не виждаме в кухнята
32.
Реалист
05.11.2024 22:19:04
От коментарите може да се разбере само едно колко е "умен" българина. Вярват на ТВ шоу и си мислят че всичко е истина, не осъзнават че мръсотията в повечето случаи е по сценарии, нарочно замърсяват преди заснемане, нали трябва да покажат някакъв кошмар, иначе шоуто нямаше да се нарича "кошмари". Юрдечета! вярват че казаното и видяното по тв е реалност а не сценарии.
Патоците отиват на ресторант и се радват че има голямо меню и им носят което и да е ястие доста бързо. Въобще не им идва на ум че освен омлет и пържени картофи, нищо друго не може да се сготви за 10 минути. Не си ли вадят извод че щом в един ресторант могат за 10-15 минути да ти извадят поръчка от десетки различни ястия, то те са на порции в торбички в фризера, като поръчаш микровълнова и плейтване. Понякога става такава опашка за мкровълновите че ястията закъсняват с 30 минути, чакат ред за микровълновата.
То така ставало като Манчев, сготви един вид ядене и един вид салата и храни всички гости, като на сватба с едно и също, но когато го няма Манчев изведнъж всички гости искат различни ястия и то до 10 минути, затова и фризерите са пълни с готови порции в торбички.
Хапито имат кухня майка в централна българия, по ресторантите храната идва полуготова, месото панирано и замръзено. Лимонадата от бутилките с концентрат от метро, вие си мислите че ядете прясно и лимонадата ви я правят "домашна", но истината е че ви разредят концентарт с водица пуснат ви две резенчета лимон и айде дай 12 лв.
31.
Мито с големият хуй
05.11.2024 20:53:03
Иван Педеранчев,шеф е колко баба ми космонафтка
30.
V
05.11.2024 18:39:07
На прост и зъл човек не трябва да му се помага, защото като му помогнеш и се изправи първото нещо което ще направи този човек е да те бутне на земята и после да разправя на хората какъв си бил.

В БГ много хора живеят зле защото са олигофрени, но не трябва да им се помага защото са неблагодарни, аз съм помагал на десетки хора от БГ и от 20 , 1-2 максимум 3ма не са ми забили нож в гърба когато им е било удобно по-нататък.

Свинята в кочината, няма какво да я миеш и чистиш, когато намери първата локва пълна с фекали и кал, ще се овъргаля пак там, а докато и помагаш ще се опита да те окаля и теб

Аз в всеки един епизод в който съм гледал Манчев винаги е обяснявал на тези аутисти, че не може да готвиш в едно заведения 100000 вида ястия като Суши, Шкембе чорба, Кебабчета, Паста, Пици и т.н. , да имаш 102030145 асортимента и всички да са добре, другото което им казва е да си чистят, но Българинът е неблагодарен човек и заради това ще си сърба попарата на мизерията

В Бургас има един небезивестен капан, където хората правят 10тина неща, но ги правят перфектно и лятото има опашки от по 10+ метра навън, това са хора които знаят какво правят, НО в БГ 1 на 100 човека има "common sense" толкова е зле положението, че на Български дори нямаме дума за това , просто хората не могат да се сетят нищо
29.
Шеф
05.11.2024 17:51:13
Щом си стигнал до Манчев и Господ не може да ти помогне!
28.
Руди
05.11.2024 15:53:02
Щом се занимават с неща от които не разбират, ще фалират. Какво им е виновен Манчев? Колко от показаните заведения бяха с изрядна кухня? В салона 70 - 100, места, меню като книга, а в кухнята един котлон, една микровълнова и една скара, като за вкъщи. Колко бяха чистите кухни и салони. За персонала да не говорим. Добре, че дойде Манчев да каже на собствениците, че е мръсно, че трябва да вложат пари в кухнята, че персоналът им не става. После фалирали... Защо всички си мислят, че да въртиш заведение е проста работа....
То и за други бизнеси е така - просто няма кой да ги покаже
27.
ДЯВОЛА
05.11.2024 15:41:10
И ТОЗ Е ФАЛШИВА ЗМИЯ КАТО ВСИЧКО ОТРОВНО В ТАЗ СКАПАНА .ДЪРЖАВА МЕНТЕ
26.
Каката
05.11.2024 14:51:17
Иван Манчев е прав!Първо къде е ХЕИ?Видяхме кошмарни условия на работа и мръсотия! Как няма да има отлив на клиенти като виждат какво са яли преди това.Ами да са мислили, когато са се захващали с този бизнес.
25.
Росица
05.11.2024 13:07:25
Защо се доверяват на такива смешници като Манчев?
24.
Дрън
05.11.2024 11:28:07
Единствено е виновен, че показа мръсотията. Просто хората не повярваха, че са се преправили.
23.
Ядениее и пиинииие
05.11.2024 11:25:34
Да фалират всички мизерни кръчмари! И този Манчо също, защото по ТВ изнася лекции на другите, а за своя уж премиум ресторант зарежда замразени пици от Метро:)))
22.
БреБре
05.11.2024 09:23:47
Трябва да има прозорче към кухнята на всяко заведение, със спуснати щори, но който пожелае да може да погледне как се приготвя храната и при какви условия. И ако всичко е перфектно и пак фалират, тогава да се жалват.
21.
Серд
05.11.2024 09:16:26
Браво на Манчев, на който по някакъв начин му се е наложило да влезе в кухня на заведение или стол, никога повече не се храни там. Но пък собствениците с претенции, безпочвени. Допуснал ли си веднаж да се превърне в кочина, който и да дойде няма оправяне. Прав е Манчев, начин на мислене е.
20.
Shagy
05.11.2024 08:48:52
Ами хем няма да чистят и спазват чистота и стандарти и хем после ще ми плачат, че фалирали, еми така им се пада, те са свикнали все на мекото на хляба и сега като им се падне кората мрънкат, седете гладни олигофрени!!!!
19.
100
05.11.2024 08:08:46
Не разбирам , как ще помогне на някой, който сам не иска да си помогне. Повечето "ресторантьори", са с ръцете в джобовете и чакат наготово. Как на са затворени преди Манчев е въпроса. Над 70% са с нулева хигиена и нямат условия за тази дейност, а с претенции за ресторант. На Фантазьори с ръцете в джобовете и господ не може да помогне.
18.
Беси
05.11.2024 07:45:52
Негодуват защото показа в какви кочини приготвят храната и че продуктите са под всякаква критика
17.
до Биби
05.11.2024 07:30:10
Ми то е ясно,щото Манчев е ,,мъж,, като лайно в дъжд.....пълен боклук.....
И колегата по-долу,спомена,че тоя галфон ша яде дървото.....
То ако беше стока,ресторанта му нямаше да фалира...!!!
16.
*********
05.11.2024 06:49:11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
Меч
05.11.2024 02:06:39
Ако беше толкова успял, нямаше да обикаля телевизиите и да реве по вестниците за пари. Щеше да си работи в ресторанта и да изкарва повече. Но не, той е от онези, които да избягали навън, мачкали са ги яко, изкарвавли са пари на техен гръб и така са назлобяли, че тук са дошли и ще се пръснат от его. Такива вече ги мързи да работят, затова не вървят. А ние си ходим при готвачите, които си вършат работата и не ги дават по телевизията.
14.
Биби
05.11.2024 01:43:23
Този женкар Манчев, колко жени смени, дори направи дете на една и защо избяга не е ясно.
13.
Някой
04.11.2024 22:08:44
Първо какво е това шеф. Аз по стечение на обстоятелствата познавах най добрите майстор готвачи на К.К. Сл бряг. Познавах професор Пенчев,Тошко тодоров(най добрият и като майстор готвач и човек),Гочо,Бончо,Шеримета,Бухенвалта, Васко мокрия,майстор Валкан о много други но просто за тези се сещам. Но ни кафе не съм чул някой да каже на тези достолепни кулинарни гиганти шеф. Те си бяха МАЙСТОРИ майсторе тъка ги наричахме а и те бяха майстори със големи ,,,,,,,,,, и командваха огромни ресторанти по на200,300,500 че и повече медта със огромен кухненски персонал. А тези шеф, кви шефове бе със кръчмета от по 50,60места и със кухни 4на4кв.м. Този същият Манчев отвори ресторант(кръчме) във Св.Власи предлагал толкова малки порции че после след посещението на ресторанта му си купували вафли и други глупости за да си доядат( знам го лично от сина си който беше посетил прехвалената кръчма. Колкото за тези дето ги унижавал и критикувал ми вие виждахте ли се кво представлявахте. Помня онзи бай Вене дето плюйте във олиото да провери дали е загряти, ами мизерията на другите, ами замразените супи и манджи, ми мизерията и мръсотията. И все пак тука става въпрос за кръчмета и капанчета а аз ви говоря за хора които навремето ръководеха огромни ресторанти. Шеф, ами тя и чистачката на градската тоалетна и тя е шеф щото графската тоалетна е колкото тези кръчмета които уж оправя майстор Манчев(шефо)
12.
Минчо мадото
04.11.2024 21:00:13
Не само заведенията които дава Манчев по тв са мизерни , мизерни са и самите собственици които ги стопанисват
11.
Лесни
04.11.2024 19:44:59
Това е просто едно шоу предаване което гони рейтинг и реклами а когато държиш квартална кръчма и си смениш менюто и цените за една седмица фалита е сигурен с или без Манчев
10.
Рикита
04.11.2024 18:52:02
Никой не ви е виновен! Ресторант с некадърни собственици и неподходящ персонал стигат до това положение! На шеф Манчев свалям шапка,човек на място и знае какво иска да постигне!
9.
Кирил
04.11.2024 17:46:04
Нещо не сте на ясно!Всички които посети Манчев ,бяха затънали до ушите в батака!Не стига ,че им закупи нови уреди,направи им ремонта на заведението,изготви им стратегия,защото готвят или твърде много неща или буламачи,а накрая пал реват!И реват,защото не могат да се променят,не могатбда следват стратегията за успешени ресторантьори.Сульо и Пульо решил да отваря ресторант!Те основни правила не спазват,не знаят почти нищо ,как се върти този бизнес,накрая Манчев им бил виновен!Шматки неблагодарни!
8.
Кую
04.11.2024 17:01:16
На всички заведенията бяха като ония във Индия по улиците.Да не се обиждат тия псевдокръчмари.
7.
Пепелянка
04.11.2024 16:40:40
И защо се обиждат ? Защото всички видяха гнусните им кухни и мръсния им начин на съхранение и приготвяне на храната?!! Да се засрамят от тази свинщина ! Прави са хората да се съмняват. Как да повярваш,че същите тези няма да продължат с мърлящините.
6.
ВЪПРОС
04.11.2024 16:24:40
на време е е тоя галфон Манчев,да гризне дръвцето,при толкова негативи ,той си знае,шопите не си поплюват....asshole....!!!!!
5.
Стоян подутия
04.11.2024 16:19:42
ЗА шефа или добро или нищо той дава пари и едене
4.
Ами
04.11.2024 15:57:23
Ами, че той не е професионалист. Какво очаквате от него? Този от кръчма не е станал богат. Парите му идват от богатото гадже Ива Бека. Тя се занимава със софтуери и прочие. Една тяхна фирма беше спечелила някаква поръчка в София за гробищата и стана скандал. Парите идват от МИЛФ- гаджето, той е само я такова и се фръцка по телевизията.
3.
Еххх
04.11.2024 15:54:07
Хайде сега Манчев е виновен,те си виждат мизериите,знаят че той ще отиде там и дори не си правят труда да почистят.И после - заради него затворихме.Не е заради него,а заради собствениците,защото клиента не може да е сигурен че след намесата на Манчев ще си чистите кухните !
2.
Мачкай Манчев
04.11.2024 14:55:47
Те били обидени от Манчев, че им показа свинщината, в която ни готвят храната?
Ние пък сме обидени на свинщината, която представляват техните кухни. Обидени сме и на тяхната свинщина при намалено ДДС от 5 години да ни направят цените двойни!
1.
Мигар
04.11.2024 14:38:39
Тези професионалисти рестьорантьори от телевизията се учат на професионализъм?!
  Добави Коментар
За по-качествен секс: Мастурбирайте поне веднъж седмично Редовните физически упражнения също  подобрят качеството на интимния живот 5 техники за флирт, с които да накарате мъжа да ви хареса Ето кои са те 
Могат ли двама души с една и съща зодия да имат успешен брак? Дали астрологичните прилики са рецепта за вечна любов или вещаят катастрофа Леля ми прави този вкусен свинско-славянски гювеч, уникален е Ето я нейната рецепта
Владимир Путин с извънредно обръщение Говори към руския народ, но и не само Как можем да отслабнем и да избегнем увисналата кожа Пластичен хирург съветва да си набавяме много вода, докато отслабваме
Ще се шокирате какво се твърди за него Животът му е като от филм След 14 г. издирване: Намериха убиеца на камериерката Роза Мачокова Бездомникът Генчо ръгал 30 пъти с нож жената и я изнасилвал
Вдигане на акциза за алкохола е сред мерките за "саниране" на бюджета МФ иска да принуди и по-малките фирми да се регистрират по ДДС "Нефтохимик" се бори здраво в Турция, но... Грандът "Анкара" продължава напред в Чалъндж къп
Дъщеря й възражда най-големите й хитове 25 години след смъртта на певицата Румяна, песента „Kолко те обичам“ ще звучи с нов аранжимент Хвърли 7 бона за регистрационен номер с нейните инициали Софи Маринова ще кара нов скъпарски Мерцедес