Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички ме мислят за майстор пекар, след като приготвих тази македонска суканица

Ключови думи: рецепта за македонска суканица, македонска суканица, рецепта

Споделям и с вас любимата рецепта вкъщи за македонска суканица. Първия път, след като я приготвих, всички бяха шашнати, а гостите ме помислиха за майстор пекар.

Необходими продукти:
600 гр. брашно + още малко за месене
3 яйца
250 мл студена вода
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
10 гр. прясна мая
За плънката:

500 г овче сирене
100 г разтопено масло или маргарин
За заливката:

3 яйца
200 мл прясно мляко
1 супена лъжица захар
Начин на приготвяне:
Сложете натрошената мая, солта и захарта в купа за смесване. Добавете вода малко по малко и бъркайте, докато маята се разтвори напълно, след което накрая добавете цялата вода.

Яйцата се разбиват настрани и се слагат в сместа. След това малко по малко добавете брашното и бъркайте до получаване на лепкаво тесто.
Поставете тестото върху добре набрашнена повърхност (ако е необходимо добавете още брашно) и месете около 5-6 минути, докато се получи гладко, еластично тесто.

Поставете тестото в намазнена купа и покрийте с кухненска кърпа да почине за 40 минути. След това разделете на 5 топки.

Всяка топка се разточва на кора с диаметър 25см. Намазваме с разтопено масло и слагаме натрошено сирене. Кората се навива като руло.

След това малко разтягаме рулото и го усукваме като при изцеждане на кърпа.

В намаслена тава с диаметър 30 см нареждаме спираловидно рулата, като започваме от средата, правим кръг и където свършва едната кора слагаме друга и така редим до края. Оставяме малко разстояние между корите, защото ще нараснат при втасването. Баницата се оставя покрита на топло да престои още 15-20 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса, пригответе заливката отделно. Разбийте яйцата с вилица или телена бъркалка. Към тях добавете млякото и захарта, разбъркайте добре и залейте баницата.

Пече се около 40-45 минути, като когато е готово се покрива с кърпа и се оставя да изстине за 10-15 минути.

2
Коментара по темата
2.
Кую
04.11.2024 17:05:28
Има я издялана във македонските пирамиди,които са най-старите и още не са открити.
1.
що да е македонска......
04.11.2024 14:29:17
френска,немска...или италианска ве...???
Ми това си е чиста,БЪЛГАРСКА ВИТА БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ бе.....баш пък македонска.......???
вашта мама.....
ай сиктир...
  Добави Коментар
Кичка Бодурова инвестира в имоти, разказа как са я обрали  Вече ще прекарвам повече време тук, а моите фенове са много щастливи от това, споделя звездата Изненада в кралското семейство! Вижте кой ще наследи Чарлз III! Няма да са синовете му Кралят се влошава все повече след поставената му онкологична диагноза
Има трима внуци, но изглежда като на 25 години, защото... Тази дама спортува, яде много портокали и цялостно не прекалява с храната. Това в съчетание с гена й я прави "най-горещата баба в света" Световна звезда към Кокала: Емиле... Грант подсеща Велев да му се обади
Сподели, че от десетки месеци не е... Употребявал алкохол Певица, възпяла Криско, игра в "Сделка или не" Спечели само 2 лева
Любовта им бе голяма, но... Продължи под 36 месеца Свали с 30 години по-младо гадже "Рос" от "Приятели" има подход с дамите 
Песимизъм на форума в Давос, шеф на корпорация зове за инвестиции в Европа Ако Тръмп съумее да отключи частния капитал и да заработи чрез по-малко регулации, ще направи САЩ по-малко зависими от собствените си фискални проблеми, каза Лорънс Финк Тази стюардеса изчерви мрежата Влюбените емотикони полетяха
Който от маскарад разбира, тук се спира! Само да внимава като пие бира... Градусът на емоциите в Перник достига световни висини Песков: Путин е готов за разговор с Тръмп Кремъл очаква съответните сигнали от Вашингтон