Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Опростеният вариант на торта "Тунел" става за нула време и не изисква печене!

Ключови думи: торта тунел, тунел без печене, рецепта

Това е опростена рецепта за известната торта Тунел – един от най-красивите, ефектни и вкусни десерти без печене.

Докато за класическия вариант трябва да изпечете три кори и да ги напълните, след което да наредите и оформите всичко, то за този въобще не ви трябва фурна, а резултатът е отличен.

Накратко, тази версия ще ви бъде полезна, когато сте твърде заети и нямате твърде много време.

Небходими продукти
За основата:

200 г смлени бисквити
200 г смлени ядки
100 г шоколад за готвене
100 г пудра захар
125 г масло или маргарин
1 портокал (кора и сок – 50 мл)
За крема:

750 мл прясно мляко
7 супени лъжици захар
6 ​​супени лъжици (пълни) нишесте
125 г масло или маргарин
200 г шоколад за готвене
100 г бял шоколад
И още:

250 г бишкоти
Начин на приготвяне:
Смесете бисквитите, ядките, захарта и портокаловата кора. Разтопете маслото, добавете нарязания шоколад и бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Комбинирайте сместа със сухите съставки, добавете портокаловия сок и разбъркайте.

Оформете в тава руло от сместа с дължина около 27 см и го оставете да изстине, докато правите крема.

Разбийте нишестето с малко студено прясно мляко, а останалото мляко и захарта сварете, след което добавете разтвореното нишесте и разбъркайте бързо до сгъстяване. Оставете да изстине и разбърквайте от време на време, за да не хване коричка.

Разбийте маслото на стайна температура, докато стане на пяна, след което го смесете с крема. Отделете 1/3 от сместа и разбъркайте в нея 100 г разтопен бял шоколад.

В останалия крем разбъркайте 200 г разтопен черен шоколад.

Отделя се 1/3 от белия крем и се намазва върху основата (бисквитеното руло). Върху белия крем се намазва тънък слой тъмен крем, нареждат се бишкоти (напоени с мляко или портокалов сок) с малко разстояние (6 бисквити на ширина, 2,5 на дължина).

Запълнете пространството между бишкотите с тъмен крем и намажете, колкото да покрие бишкотите.

Намажете с останалия бял крем, отново тънък слой тъмен крем, след което бишкоти (7 бишкоти на ширина) запълнете между блатовете и покрийте с останалия крем.

Декорирайте по желание.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Има ново гадже, но го крие Това подсказва най-новата песен на певицата – „Сините ти очи“ Тази турска звезда заведе семейството си на скъпа почивка Плащат по 500 долара на вечер на Малдивите, ще останат там поне до март
Риалити звезди станаха родители Неделчо записва подкаст, докато Ния ражда Тази кифла от Ергенът е новата на милионера Гущеров Високата блондинка и милионерският син повече от два часа се забавляваха в заведение на малка уличка, успоредна до булевард Витоша
Спешни мерки след този бой ММС осъди хулиганските прояви Новият сезон на това предаване започна с разтърсваща история Първата мисия за сезона ги отведе в монтанското село Горна Вереница, където един 8-годишен герой и неговият всеотдаен дядо оцеляваха в стара, рушаща се къща
Мъж опита да хвърли "Молотов" по автомобил, но се самозапали Куриозният случай е от Лондон Набиха делегат на БФС пред погледа на Гонзо Кирил Манолов получи удар в лицето от фен
Правото на пенсия не се погасява по давност За да придобият право на пенсия за осигурителен стаж и възраст от 1 януари 2025 г., осигурените лица трябва да имат навършена минимална пенсионна възраст и определен стаж Всеки, който сменя личния си лекар, трябва да знае това Как да установите дали сте включени в листата на джипито
Какво става в "Ергенът"! Нова участничка влиза в шоуто, а Виктор не се връща в къщата Ще има първата целувка Защо Хелс Китчън я глоби с 30 хил. лева