Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Опростеният вариант на торта "Тунел" става за нула време и не изисква печене!

Ключови думи: торта тунел, тунел без печене, рецепта

Това е опростена рецепта за известната торта Тунел – един от най-красивите, ефектни и вкусни десерти без печене.

Докато за класическия вариант трябва да изпечете три кори и да ги напълните, след което да наредите и оформите всичко, то за този въобще не ви трябва фурна, а резултатът е отличен.

Накратко, тази версия ще ви бъде полезна, когато сте твърде заети и нямате твърде много време.

Небходими продукти
За основата:

200 г смлени бисквити
200 г смлени ядки
100 г шоколад за готвене
100 г пудра захар
125 г масло или маргарин
1 портокал (кора и сок – 50 мл)
За крема:

750 мл прясно мляко
7 супени лъжици захар
6 ​​супени лъжици (пълни) нишесте
125 г масло или маргарин
200 г шоколад за готвене
100 г бял шоколад
И още:

250 г бишкоти
Начин на приготвяне:
Смесете бисквитите, ядките, захарта и портокаловата кора. Разтопете маслото, добавете нарязания шоколад и бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Комбинирайте сместа със сухите съставки, добавете портокаловия сок и разбъркайте.

Оформете в тава руло от сместа с дължина около 27 см и го оставете да изстине, докато правите крема.

Разбийте нишестето с малко студено прясно мляко, а останалото мляко и захарта сварете, след което добавете разтвореното нишесте и разбъркайте бързо до сгъстяване. Оставете да изстине и разбърквайте от време на време, за да не хване коричка.

Разбийте маслото на стайна температура, докато стане на пяна, след което го смесете с крема. Отделете 1/3 от сместа и разбъркайте в нея 100 г разтопен бял шоколад.

В останалия крем разбъркайте 200 г разтопен черен шоколад.

Отделя се 1/3 от белия крем и се намазва върху основата (бисквитеното руло). Върху белия крем се намазва тънък слой тъмен крем, нареждат се бишкоти (напоени с мляко или портокалов сок) с малко разстояние (6 бисквити на ширина, 2,5 на дължина).

Запълнете пространството между бишкотите с тъмен крем и намажете, колкото да покрие бишкотите.

Намажете с останалия бял крем, отново тънък слой тъмен крем, след което бишкоти (7 бишкоти на ширина) запълнете между блатовете и покрийте с останалия крем.

Декорирайте по желание.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Невероятна драма в "Ергенът" Мартин си позволи тежък тон спрямо Мартина и Анна-Мария, двете може да напуснат имението по собствено желание Направи нещо страхотно Димитров прославя България в тениса
Какво време се задава? Облачно в България днес Шок в Биг Брадър... За знаменитости
Магията на Лазаровден завладя децата от ,,Раковина” Малките изпълнители от група ,,Морски звезди” вложиха сърце и душа във всеки танц От АПИ с предупреждение за "Хемус" Ето подробности
Трагедия в Кюстендил Мъж почина в паркирана кола Предлагат 275 милиона евро за него Ямал е богатство във футбола
Мъж шофира безобразно в... Пазарджишко Направи разтърсващо признание Брани е имала проблеми с дисциплината
Слабо земетресение в Добрич Трусът е на дълбочина 13.2 км Страхотна вест за Надал Любимата му е бременна отново