Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Една съставка, която имате вече в кухнята, прави дори евтината кайма сочна и вкусна

Ключови думи: кайма, съставка, месо, готвене, сочна, вкусна

Може би не знаете, но има една съставка, която може да направи месото по-меко и сочно. 

Тя ще направи каймата страшно вкусна и едва ли вече ще си позволите да готвите без нея. Най-хубавото от всичко е, че едва ли има домакиня, която да я няма в кухнята си, а това значи, че няма да е нужно да давате излишни пари. Месото с нея е по-крехко и образува сочна кафява коричка, когато го пържите. 

За какво говорим ли?

Става въпрос за обикновената сода за хляб.

Защо трябва да добавяте сода към каймата?

Ефектът на това вещество върху месото е прост и ясен. Когато добавим сода към каймата, тя променя структурата си, прави месото по-крехко и допринася за образуването на кафява коричка по време на пържене. Содата повишава нивото на pH в каймата, благодарение на което протеините на месото се отпускат и то става по-крехко. Освен това содата помага за по-доброто задържане на влагата в месото, което го прави по-сочно.

Как да използвате сода за кайма?
Преди готвене добавете 1/2 чаена лъжичка сода на 500 грама кайма. Разбъркайте добре каймата, за да се разпредели съставката и я оставете да престои 15 минути.

Запържете или задушете каймата както обикновено. Този метод също работи чудесно за кюфтета, кюфтета и кюфтета. Този метод работи не само с телешко, но и със свинско или пилешко месо.

4
Коментара по темата
4.
Shef Tapanchev
10.11.2024 17:24:36
Може да се оправи вкуса, дори и на гадна кайма, но само донякъде. Когато кюфтетата (кебапчетата) са готови ги потопете за секунди в разтвор от оцет и малко вода (може и само оцет , но много малко трябва да се сложи върху тях).
3.
Баш готвач
05.11.2024 12:38:40
A за кюфтета става ли !?!?!
2.
Amethyst
04.11.2024 18:36:16
"Този метод също работи чудесно за кюфтета, кюфтета и кюфтета."
Евала, журналя!
1.
ФАКТ
03.11.2024 16:04:54
За съжаление когато каймата има вкус на лайна нищо неможе да я поправи.
  Добави Коментар
Страстно целуване в "Ергенът", голяма крачка направи... Мартин показа на Мартина, че определено я харесва Тежка катастрофа в София Двама души са пострадали при удар между мотори
Ето прогнозата за времето Облачна и дъждовна сряда Знаменит тенисист с култово последно желание Агилера поиска студена бира
Зверство смрази морски град Убиха с пушка кърмеща майка куче Желание за стриптийз в „Ергенът“, но Мартин отказа Това е гадно, каза той, след като Анна-Мария го би в игра и това й даде право да поиска нещо от него
Получи огромно признание Мъри и Гьозтепе мобилизират френетична фенска маса Събра погледите на 57 години Малина е с тяло като манекенка
Вързаха й тенекия Дрю е чаровна и богата, но не сполучи с определен мъж Река с крокодили ще е домакин на знаменито състезание? Ето какво планират
Не си поплюва Фънки с негативни думи за Лили Иванова Направи голям фурор в "Стани богат" Млад мъж отвори въпрос за 20 000 лева