Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Една съставка, която имате вече в кухнята, прави дори евтината кайма сочна и вкусна

Ключови думи: кайма, съставка, месо, готвене, сочна, вкусна

Може би не знаете, но има една съставка, която може да направи месото по-меко и сочно. 

Тя ще направи каймата страшно вкусна и едва ли вече ще си позволите да готвите без нея. Най-хубавото от всичко е, че едва ли има домакиня, която да я няма в кухнята си, а това значи, че няма да е нужно да давате излишни пари. Месото с нея е по-крехко и образува сочна кафява коричка, когато го пържите. 

За какво говорим ли?

Става въпрос за обикновената сода за хляб.

Защо трябва да добавяте сода към каймата?

Ефектът на това вещество върху месото е прост и ясен. Когато добавим сода към каймата, тя променя структурата си, прави месото по-крехко и допринася за образуването на кафява коричка по време на пържене. Содата повишава нивото на pH в каймата, благодарение на което протеините на месото се отпускат и то става по-крехко. Освен това содата помага за по-доброто задържане на влагата в месото, което го прави по-сочно.

Как да използвате сода за кайма?
Преди готвене добавете 1/2 чаена лъжичка сода на 500 грама кайма. Разбъркайте добре каймата, за да се разпредели съставката и я оставете да престои 15 минути.

Запържете или задушете каймата както обикновено. Този метод също работи чудесно за кюфтета, кюфтета и кюфтета. Този метод работи не само с телешко, но и със свинско или пилешко месо.

4
Коментара по темата
4.
Shef Tapanchev
10.11.2024 17:24:36
Може да се оправи вкуса, дори и на гадна кайма, но само донякъде. Когато кюфтетата (кебапчетата) са готови ги потопете за секунди в разтвор от оцет и малко вода (може и само оцет , но много малко трябва да се сложи върху тях).
3.
Баш готвач
05.11.2024 12:38:40
A за кюфтета става ли !?!?!
2.
Amethyst
04.11.2024 18:36:16
"Този метод също работи чудесно за кюфтета, кюфтета и кюфтета."
Евала, журналя!
1.
ФАКТ
03.11.2024 16:04:54
За съжаление когато каймата има вкус на лайна нищо неможе да я поправи.
  Добави Коментар
За по-качествен секс: Мастурбирайте поне веднъж седмично Редовните физически упражнения също  подобрят качеството на интимния живот 5 техники за флирт, с които да накарате мъжа да ви хареса Ето кои са те 
Могат ли двама души с една и съща зодия да имат успешен брак? Дали астрологичните прилики са рецепта за вечна любов или вещаят катастрофа Леля ми прави този вкусен свинско-славянски гювеч, уникален е Ето я нейната рецепта
Владимир Путин с извънредно обръщение Говори към руския народ, но и не само Как можем да отслабнем и да избегнем увисналата кожа Пластичен хирург съветва да си набавяме много вода, докато отслабваме
Ще се шокирате какво се твърди за него Животът му е като от филм След 14 г. издирване: Намериха убиеца на камериерката Роза Мачокова Бездомникът Генчо ръгал 30 пъти с нож жената и я изнасилвал
Вдигане на акциза за алкохола е сред мерките за "саниране" на бюджета МФ иска да принуди и по-малките фирми да се регистрират по ДДС "Нефтохимик" се бори здраво в Турция, но... Грандът "Анкара" продължава напред в Чалъндж къп
Дъщеря й възражда най-големите й хитове 25 години след смъртта на певицата Румяна, песента „Kолко те обичам“ ще звучи с нов аранжимент Хвърли 7 бона за регистрационен номер с нейните инициали Софи Маринова ще кара нов скъпарски Мерцедес