Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Една съставка, която имате вече в кухнята, прави дори евтината кайма сочна и вкусна

Ключови думи: кайма, съставка, месо, готвене, сочна, вкусна

Може би не знаете, но има една съставка, която може да направи месото по-меко и сочно. 

Тя ще направи каймата страшно вкусна и едва ли вече ще си позволите да готвите без нея. Най-хубавото от всичко е, че едва ли има домакиня, която да я няма в кухнята си, а това значи, че няма да е нужно да давате излишни пари. Месото с нея е по-крехко и образува сочна кафява коричка, когато го пържите. 

За какво говорим ли?

Става въпрос за обикновената сода за хляб.

Защо трябва да добавяте сода към каймата?

Ефектът на това вещество върху месото е прост и ясен. Когато добавим сода към каймата, тя променя структурата си, прави месото по-крехко и допринася за образуването на кафява коричка по време на пържене. Содата повишава нивото на pH в каймата, благодарение на което протеините на месото се отпускат и то става по-крехко. Освен това содата помага за по-доброто задържане на влагата в месото, което го прави по-сочно.

Как да използвате сода за кайма?
Преди готвене добавете 1/2 чаена лъжичка сода на 500 грама кайма. Разбъркайте добре каймата, за да се разпредели съставката и я оставете да престои 15 минути.

Запържете или задушете каймата както обикновено. Този метод също работи чудесно за кюфтета, кюфтета и кюфтета. Този метод работи не само с телешко, но и със свинско или пилешко месо.

4
Коментара по темата
4.
Shef Tapanchev
10.11.2024 17:24:36
Може да се оправи вкуса, дори и на гадна кайма, но само донякъде. Когато кюфтетата (кебапчетата) са готови ги потопете за секунди в разтвор от оцет и малко вода (може и само оцет , но много малко трябва да се сложи върху тях).
3.
Баш готвач
05.11.2024 12:38:40
A за кюфтета става ли !?!?!
2.
Amethyst
04.11.2024 18:36:16
"Този метод също работи чудесно за кюфтета, кюфтета и кюфтета."
Евала, журналя!
1.
ФАКТ
03.11.2024 16:04:54
За съжаление когато каймата има вкус на лайна нищо неможе да я поправи.
  Добави Коментар
Искате бели зъби? Лесни начини да ги постигнете в домашни условия Едва ли има някой, който не би искал да има красива усмивка, на която всеки да се възхищава Огромен проблем пред Южното Черноморие Южното Черноморие е поставено под риск да остане без питейно-битово водоснабдяване през летните месеци
Напрежение на протеста на "Възраждане", има пострадали Какво се случва в София? Костадинов: 10 хиляди българи се борим за свободата на другите 6 490 000 Ето какво твърди политикът
Ранени полицаи и арести на протеста на „Възраждане” "Възраждане" запали чучула с лицата на видни европейски лидери в центъра на София. Това съобщиха от пресцентъра на партията "Погребаха" го Фалшива новина стресна феновете на Захари Бахаров
Масови фалити на производители заради олио от Украйна В момента цените на външните пазари са ниски, на вътрешния също не се наблюдава покачване, въпреки поскъпването има на всички стоки Жали 10-годишна присъда за убийство, бил невинен През 2023 година той уби приятеля си Тони Тоневски
Марин Киров: Ключова задача пред държавата е основен ремонт на пътя Бургас-Созопол-Приморско-Царево Ето какво каза кметът на Царево Почина легендарен музикант В САЩ скърбят
Плевнелиев: Всяка държава, която е влязла в еврозоната, е по-богата от България "Нашите предци ни казваха да бъдем в сърцето на Стария континент", отчита политикът Уникален студ в... Разградско