Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Имам малък трик, който прави кюфтетата винаги сочни, изяждат се направо от тигана

Ключови думи: кайма, сочни кюфтета, рецепта

Всеки път, когато имам семейно тържество, гостите ме молят да им приготвя тези вкусни кюфтета. Тайната на тяхната сочност е в един малък трик, който ще ви разкрия в процеса на готвене. Правят се от всякакъв вид  кайма и винаги пожънват колосален успех сред гостите. Изчезват от масата толкова бързо, че понякога дори нямам време да ги подредя както трябва!

Ето как приготвям моите супер сочни домашни кюфтета:

Продукти:

500 гр. пилешка кайма
1 яйце
1 голяма глава лук (100 гр.)
2-3 скилидки чесън
100 гр. хляб без кората (+ прясно мляко)
1 с.л. заквасена сметана
50 гр. замразено краве масло
сол и черен пипер на вкус
панировъчни трохи (галета)

Приготвяне:

Първо вземам бял хляб и отрязвам корите. Оставям корите за галета, а средата накисвам в мляко.

През това време приготвям лука: за 500 грама кайма вземете около 100 грама лук. Нарязвам лука в блендер заедно с 2-3 скилидки чесън, тъй като детето ми не обича да усеща парченца лук в храната си.

Изцеждам излишната течност от хляба, добавям го в блендера и превръщам в паста.

Добавям тази смес към каймата, пилешка в моя случай, добавям лъжица заквасена сметана, счупвам там едно яйце, прибавям сол, черен пипер и, ако искате, добавете любимите си подправки. Разбърквам всичко старателно. Консистенцията е доста мека.

Сега важният момент, който прави кюфтетата особено сочни – добавям замразено масло, настъргано на едро ренде. Това е моят малък трик.

Докато тиганът се загрява, оформям кюфтетата. Слагам една супена лъжица кайма в дланта си, овалвам я в галета и оформям кюфтето.

Запържете ги в тиган до златисто кафяво от всяка страна на умерен огън за около 4 минути от всяка страна. Не използвам капак, за да съм сигурна, че кюфтетата са добре изпечени.

Поставете готовите кюфтета върху хартиена кърпа, за да отстраните излишната мазнина.

Получават се невероятно апетитни и сочни кюфтенца, които чудесно допълват всеки обяд или вечеря.

Не забравяйте да споделите в коментарите как ви харесва рецептата или да ни кажете вашите тайни за приготвяне на перфектни кюфтета.

3
Коментара по темата
3.
Нова генерация
01.11.2024 20:28:41
Нищо не пари, отиваш в Макдоналдс искаш чиния и да не ти пари. Познай кой ще водиш там. Няма да е баба ти.Съвсем изтъпяхте.
2.
2
01.11.2024 19:58:08
Да ви еба и тъпите заглавия. Не ми ли парят от тигана? Като третокласници пишете.
1.
Льо келнер
01.11.2024 19:01:26
Изяждали се направо от тигана? Чинии нямате ли, че ядете като прасета?
  Добави Коментар
Защо сексът „по приятелски“ носи усложнения - 10 правила Ако сте „само за единия секс“, трябва да сте убедени, че никоя от двете страни няма да се влюби Ад на кръстовище в София заради пиян моторист Инцидентът е станал на кръстовищата на булевардите "Александър Стамболийски" и "Вардар"
18 знака, че женската ви енергия е блокирана Сравнявате се с мъжете 3 зодии, които ще направят голям скок в кариерата си тази пролет Дали сте сред тях
Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време С ябълки, моркови и малко лимонада стават ето такива вкусотии - пухкав кекс с ябълка и моркови Клюкарстването било полезно, твърди учен Суийт обяснява, че клюкарстването е дълбоко вкоренено в социалната ни природа и има сложни психологически корени
Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата Заповедта е издадена две седмици преди ресорният зам.-министър Тодор Чобанов да коментира пред ситуацията с НИНКН Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно! Във вторник може да има гръмотевични бури, но може да гръмне, може и да не гръмне
Путин смълча света, издаде грандиозния си план Президентът на Руската федерация подчерта, че Русия и Китай имат "големи планове - интересни, амбициозни и грандиозни" Няма да повярвате какво ще прави Ще пише роман
Превъртяха футбола През 2011 г. Бодьо/Глимт удря дъното – изпада във финансов колапс, играе във втора дивизия и функционира с условия, характерни за аматьорския футбол, а днес са на полуфинал в ЕКТ Мозъкът започва да работи с пълна сила между 60 и 80-годишна възраст Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила