Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Имам малък трик, който прави кюфтетата винаги сочни, изяждат се направо от тигана

Ключови думи: кайма, сочни кюфтета, рецепта

Всеки път, когато имам семейно тържество, гостите ме молят да им приготвя тези вкусни кюфтета. Тайната на тяхната сочност е в един малък трик, който ще ви разкрия в процеса на готвене. Правят се от всякакъв вид  кайма и винаги пожънват колосален успех сред гостите. Изчезват от масата толкова бързо, че понякога дори нямам време да ги подредя както трябва!

Ето как приготвям моите супер сочни домашни кюфтета:

Продукти:

500 гр. пилешка кайма
1 яйце
1 голяма глава лук (100 гр.)
2-3 скилидки чесън
100 гр. хляб без кората (+ прясно мляко)
1 с.л. заквасена сметана
50 гр. замразено краве масло
сол и черен пипер на вкус
панировъчни трохи (галета)

Приготвяне:

Първо вземам бял хляб и отрязвам корите. Оставям корите за галета, а средата накисвам в мляко.

През това време приготвям лука: за 500 грама кайма вземете около 100 грама лук. Нарязвам лука в блендер заедно с 2-3 скилидки чесън, тъй като детето ми не обича да усеща парченца лук в храната си.

Изцеждам излишната течност от хляба, добавям го в блендера и превръщам в паста.

Добавям тази смес към каймата, пилешка в моя случай, добавям лъжица заквасена сметана, счупвам там едно яйце, прибавям сол, черен пипер и, ако искате, добавете любимите си подправки. Разбърквам всичко старателно. Консистенцията е доста мека.

Сега важният момент, който прави кюфтетата особено сочни – добавям замразено масло, настъргано на едро ренде. Това е моят малък трик.

Докато тиганът се загрява, оформям кюфтетата. Слагам една супена лъжица кайма в дланта си, овалвам я в галета и оформям кюфтето.

Запържете ги в тиган до златисто кафяво от всяка страна на умерен огън за около 4 минути от всяка страна. Не използвам капак, за да съм сигурна, че кюфтетата са добре изпечени.

Поставете готовите кюфтета върху хартиена кърпа, за да отстраните излишната мазнина.

Получават се невероятно апетитни и сочни кюфтенца, които чудесно допълват всеки обяд или вечеря.

Не забравяйте да споделите в коментарите как ви харесва рецептата или да ни кажете вашите тайни за приготвяне на перфектни кюфтета.

3
Коментара по темата
3.
Нова генерация
01.11.2024 20:28:41
Нищо не пари, отиваш в Макдоналдс искаш чиния и да не ти пари. Познай кой ще водиш там. Няма да е баба ти.Съвсем изтъпяхте.
2.
2
01.11.2024 19:58:08
Да ви еба и тъпите заглавия. Не ми ли парят от тигана? Като третокласници пишете.
1.
Льо келнер
01.11.2024 19:01:26
Изяждали се направо от тигана? Чинии нямате ли, че ядете като прасета?
  Добави Коментар
Страстно целуване в "Ергенът", голяма крачка направи... Мартин показа на Мартина, че определено я харесва Тежка катастрофа в София Двама души са пострадали при удар между мотори
Ето прогнозата за времето Облачна и дъждовна сряда Знаменит тенисист с култово последно желание Агилера поиска студена бира
Зверство смрази морски град Убиха с пушка кърмеща майка куче Желание за стриптийз в „Ергенът“, но Мартин отказа Това е гадно, каза той, след като Анна-Мария го би в игра и това й даде право да поиска нещо от него
Получи огромно признание Мъри и Гьозтепе мобилизират френетична фенска маса Събра погледите на 57 години Малина е с тяло като манекенка
Вързаха й тенекия Дрю е чаровна и богата, но не сполучи с определен мъж Река с крокодили ще е домакин на знаменито състезание? Ето какво планират
Не си поплюва Фънки с негативни думи за Лили Иванова Направи голям фурор в "Стани богат" Млад мъж отвори въпрос за 20 000 лева