Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Интересна идея за вечеря - Рибен пай - лесен за приготвяне, а толкова ефектен

Ключови думи: рибен пай, картофи, пай, сьомга

Необходими продукти:

За картофената смес:
картофи - 1 кг;
краве масло - 20 грама;
прясно мляко - 100 мл.
За основата на пая:
сьомга - 300 грама (охладена);
скариди - 300 грама (сурови белени);
хек - 300 грама (охладено филе);
краве масло - 30 грама;
лук - 1 глава;
чесън - 2 скилидки;
брашно - 30 грама;
прясно мляко - 400 мл;
сирене чедър - 30 грама;
спанак - 50 грама (суров).

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за рибен пай е изборът и подготовката на продуктите. Заложете на охладена, а не на замразена риба, тъй като освен че охладената риба е с по-високо качество, при готвене замразената отделя повече вода. Нарежете сьомгата и хека на едри хапки. Почистете лука и чесъна и ги нарежете на ситно, пише supichka.com.

Измийте картофите и ги сложете да се варят.

Междувременно в дълбок тиган сгорещете предвиденото количество масло, след което добавете лука и чесъна, и запържете за 2-3 минути до омекване. Добавете брашното и отново разбъркайте за около минута. Малко по малко, при непрекъснато бъркане на слаба температура на котлона добавете прясното мляко към сместа и ½ чаена лъжица сол, до получаване на сос. Добавете настъргания чедър и отново разбъркайте, след което добавете рибата и скаридите. Разбъркайте и добавете спанака. Прехвърлете сместа в тава и я разпределете равномерно.

Сварените картофи обелете, добавете ½ чаена лъжица сол, кравето масло и прясното мляко и намачкайте с преса за картофи до получаване на картофено пюре. Разпределете го равномерно върху рибната смес равномерно с помощта на вилица. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути, до придобиване на леко златист цвят.

Най-добре е да сервирате рибния пай 2-3 часа след приготвяне, защото тогава той е поел по-добре ароматите си.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Правете секс заради тези 10 причини Любовният акт помага на тялото да създаде нови нервни клетки, които подмладяват тялото Защо не искате да живеете заедно с половинка си Две от всеки пет двойки не търсят съжителство
Невиждан късмет за 3 зодии в Годината на Зелената дървена змия През 2025-а планетата Юпитер ще има основно влияние, отваряйки нови възможности и създавайки уникални условия за всеки зодиакален знак Интересна идея за вечеря - Рибен пай - лесен за приготвяне, а толкова ефектен Вижте рецептата
Ето с колко скача цената на хляба след връщането на ДДС от 20% Имаме достатъчно зърно, хлабът ни е подсигурен, така че няма проблем, коментира пред Нова нюз Димитър Бакалов Руснак изнасилил фигуристка в Загреб Тя обяви в социалните мрежи, че оттогава за нея нищо не е същото и призова останалите спортистки да говорят публично за случаите на насилие
Пуснаха на свобода 8-те задържани за източване на казина За тартор на групата е сочен пловдивчанинът Цило Балабанов Температурите падат рязко в неделя По Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност
Помело - защо е толкова полезно? Ето осем основни ползи от този цитрусов плод "Газпром" с нови загуби, продава офиси и курорти Компанията ще се ориентира към втечнения газ
Дните за лунна диета през ноември Този режим позволява да поставим началото на по-здравословно хранене и да се разделим с част от токсините Съдът отказа да пусне от ареста Стефан Димитров, задържан след акцията в Агенция „Митници” Само той и баща му още са в ареста по случая