Сложете тази подправка в бидона при зелето и то ще стане още по-вкусно
Започва периода на киселото зеле и всякакви други зимнини, които сме свикнали да похапваме през зимните месеци. Зелето е сред най-харесваните, защото освен на салата, с него можем да си приготвим десетки ястия – от вкусни по-вкусни. Днес ще споделим с вас една страхотна рецепта за кисело зеле. Бъдете сигурни, че всеки път ще ви се получава перфектно.
Как се приготвя перфектното кисело зеле в бидон?
Добрата новина е, че кисело зеле можете да си приготвите както в бидон, така и в буркан. Домакините обаче предпочитат зелето в бидон, защото рецептата е много по-лесна, не се налага предварително да режат зелките.
Ето и какви продукти са нужни:
зеле – 30 кг
сол – 1 кг
хрян – 200 г
Начин на приготвяне:
Зелето се почиства, а след това се откъсват и първите зелеви листа. Коренът се вади, изрязва се дълбоко и се пълни със сол. Зелевите глави се пълнят в бидона.
Празните пространства може да запълните с четвъртини. Хрянът се поставя между зелето.
Зелето се затиска с камък, ако е нужно. След това се залива с вода.
Всеки ден е желателно да хвърляте по един поглед. Ако е нужно, може да приготвите още саламура.
Така се приготвя най-лесното кисело зеле с хрян. Задължително трябва да тествате тази рецепта.
Казва се КИСЕЛО ЗЕЛЕ...
Без нищо друго.Само сол и вода. Всичко останало е Джендърска технология .
ВЕРВАЙ те ми и няма за сгрешите.874