Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Майка ми приготвя тирамису като мъфини, страхотни са

Ключови думи: тирамису, мъфини, рецепта

Продукти:

За мъфините:

1 и 2/3 чаши брашно
1 пакет бакпулвер
¾ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица сода
1/8 чаена лъжица индийско орехче
½ чаша масло, меко
¼ чаша олио
1 чаша захар + 2 супени лъжици
2 големи яйца на стайна температура
1 супена лъжица ванилов екстракт
¼ чаена лъжица бадемов екстракт
2/3 чаша заквасена сметана на стайна температура
1/3 чаша прясно мляко на стайна температура

За кафе сиропа:

¾ чаша гореща вода
1 и ½ супени лъжици инстантно кафе
1 и ½ супени лъжици захар
1 и ½ супени лъжици ликьор кафе или на вкус

За глазурата:

¾ чаша масло, меко
2 и ½ чаши пудра захар
1 чаена лъжица ванилов екстракт
¼ чаена лъжица сол
2 супени лъжици сметана, охладена
200 г маскарпоне
1 супена лъжица какао за поръсване

За мъфините:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете формички за мъфини и сложете хартия за печене. Пресейте брашното, бакпулвера, ¾ чаена лъжица сол, содата и индийското орехче в купа. В друга голяма купа разбийте с миксер маслото, олиото, захарта до пухкава смес за 3-4 минути. Добавете яйцата, ванилията, бадемовия екстракт и разбийте за още 3-4 минути. Добавете заквасената сметана и прясното мляко. Разбивайте до гладка смес.

Добавете половината от сухите съставки и разбийте. След като се смесят, добавете оставащата половина и отново разбийте до гладка смес. Разпределете тестото в подготвените форми, като пълните до половината. Печете в загрята фурна до златисто или около 26, максимум 30 минути.

Извадете мъфините и ги оставете да изстинат върху решетка за около 30 минути.

За кафе сиропа:

Смесете всички съставки за сиропа и разбъркайте добре, докато се смесят изцяло. С помощта на шишче за месо направете дупки в мъфините, като разширите леко. Внимателно излейте по 1 супена лъжица от сиропа във всеки мъфин.

За глазурата:

С миксер разбийте маслото до гладкост. Добавете 1 чаша пудра захар и разбийте. Добавете 1 и ½ чаши пудра захар, ванилията, солта. Разбийте отново. Добавете сметаната и разбийте за още 3-4 минути до много гладка и пухкава смес. Добавете маскарпонето и отново разбийте сместа, докато се сгъсти леко.

Прехвърлете глазурата в пош и украсете добре изстиналите мъфини. Поръсете с какао и сервирайте.

Източник: az-jenata.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Антисемитски акт ли е решението за арест на Бенямин Нетаняху? Международния наказателен съд в Хага издаде заповед и за ареста на бившият израелски военен министър заради военни престъпления Пети опит за избор на парламентарен шеф Това ще е рекордният 12 ден на първото заседание на 51-ото Народно събрание
Разбиха престъпна мрежа с български просяци в Гърция Арестувани са четирима, издирват още двама замесени За по-качествен секс: Мастурбирайте поне веднъж седмично Редовните физически упражнения също  подобрят качеството на интимния живот
5 техники за флирт, с които да накарате мъжа да ви хареса Ето кои са те  Могат ли двама души с една и съща зодия да имат успешен брак? Дали астрологичните прилики са рецепта за вечна любов или вещаят катастрофа
Леля ми прави този вкусен свинско-славянски гювеч, уникален е Ето я нейната рецепта Владимир Путин с извънредно обръщение Говори към руския народ, но и не само
Как можем да отслабнем и да избегнем увисналата кожа Пластичен хирург съветва да си набавяме много вода, докато отслабваме Ще се шокирате какво се твърди за него Животът му е като от филм
След 14 г. издирване: Намериха убиеца на камериерката Роза Мачокова Бездомникът Генчо ръгал 30 пъти с нож жената и я изнасилвал Вдигане на акциза за алкохола е сред мерките за "саниране" на бюджета МФ иска да принуди и по-малките фирми да се регистрират по ДДС