Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Майка ми приготвя тирамису като мъфини, страхотни са

Ключови думи: тирамису, мъфини, рецепта

Продукти:

За мъфините:

1 и 2/3 чаши брашно
1 пакет бакпулвер
¾ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица сода
1/8 чаена лъжица индийско орехче
½ чаша масло, меко
¼ чаша олио
1 чаша захар + 2 супени лъжици
2 големи яйца на стайна температура
1 супена лъжица ванилов екстракт
¼ чаена лъжица бадемов екстракт
2/3 чаша заквасена сметана на стайна температура
1/3 чаша прясно мляко на стайна температура

За кафе сиропа:

¾ чаша гореща вода
1 и ½ супени лъжици инстантно кафе
1 и ½ супени лъжици захар
1 и ½ супени лъжици ликьор кафе или на вкус

За глазурата:

¾ чаша масло, меко
2 и ½ чаши пудра захар
1 чаена лъжица ванилов екстракт
¼ чаена лъжица сол
2 супени лъжици сметана, охладена
200 г маскарпоне
1 супена лъжица какао за поръсване

За мъфините:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете формички за мъфини и сложете хартия за печене. Пресейте брашното, бакпулвера, ¾ чаена лъжица сол, содата и индийското орехче в купа. В друга голяма купа разбийте с миксер маслото, олиото, захарта до пухкава смес за 3-4 минути. Добавете яйцата, ванилията, бадемовия екстракт и разбийте за още 3-4 минути. Добавете заквасената сметана и прясното мляко. Разбивайте до гладка смес.

Добавете половината от сухите съставки и разбийте. След като се смесят, добавете оставащата половина и отново разбийте до гладка смес. Разпределете тестото в подготвените форми, като пълните до половината. Печете в загрята фурна до златисто или около 26, максимум 30 минути.

Извадете мъфините и ги оставете да изстинат върху решетка за около 30 минути.

За кафе сиропа:

Смесете всички съставки за сиропа и разбъркайте добре, докато се смесят изцяло. С помощта на шишче за месо направете дупки в мъфините, като разширите леко. Внимателно излейте по 1 супена лъжица от сиропа във всеки мъфин.

За глазурата:

С миксер разбийте маслото до гладкост. Добавете 1 чаша пудра захар и разбийте. Добавете 1 и ½ чаши пудра захар, ванилията, солта. Разбийте отново. Добавете сметаната и разбийте за още 3-4 минути до много гладка и пухкава смес. Добавете маскарпонето и отново разбийте сместа, докато се сгъсти леко.

Прехвърлете глазурата в пош и украсете добре изстиналите мъфини. Поръсете с какао и сервирайте.

Източник: az-jenata.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Как да привлечете желания партньор след развод Затворете вратата на миналото 7 малки навика, които имат голямо значение за една връзка Запазването на искрата в една връзка не винаги изисква големи романтични жестове. Това може да бъде толкова просто
3 зодии ще научат бъдещето на Архангелова задушница, ето кои Ето кои са те  Майка ми приготвя тирамису като мъфини, страхотни са Много вкусни и с лесна рецепта 
Защо не е необходимо да сортирате дрехите си за пране Отговорът ще ви изненада Абсурд това да е Ванеса от „Биг Брадър“ Вижте колко красива е като брюнетка
Скандално: Член на секционна комисия попълва празни бюлетини в Благоевградско Жената отбелязва номерата 8 и 18 - това са съответно "ДПС - Ново начало" и ГЕРБ-СДС Задържаха извършителя на убийството в квартал „Младост“ в София Арестът е извършен няколко часа след престъплението
Произведение, създадено от изкуствен интелект, бе на крачка да спечели литературен конкурс у нас Организаторите и журито на конкурса оттеглят поощрението на въпросната творба Лудогорец с шанс да дръпне с още точки на върха при победа над ЦСКА 1948 Мачът е последен от 13-и кръг и започва в 18:00 часа
Платежоспособни българи на средна възраст, около 35-40 години, са традиционните купувачи на имоти Изключение са големите градове, където има ръст на броя на сделките. Дженифър Анистън с нова любов Звездата буквално цъфти напоследък, което обаче не се дължи на скалпела, а на чувства, каквито не е проявявала вече 6 години.