Страхотна есенна торта без печене - ядеш и ревеш
Необходими продукти:
1 пакет бисквити с масло "Роден край"
прясно мляко за напояване
Продукти за плънката:
2 големи парчета белена, настъргана тиква;
2 белени, настъргани ябълки, сорт Златна превъзходна;
50 г масло;
1/2 ч.ч. кафява захар;
кората от един портокал;
1/2 ч.л. канела;
1/4 ч.л. джинджифил на прах;
1/2 ч.л. индийско орехче;
1 ч.л. ром;
шепа накълцани орехи;
шепа червени боровинки.
Продукти за крема:
400 г заквасена сметана;
175 г крема сирене;
2 с.л. пудра захар;
2 ванилии;
1/4 ч.л. кора от портокал.
Продукти за поръсване:
5-6 бр. бисквити;
1/2 ч.л. натурално какао;
1/2 ч.л. канела.
Начин на приготвяне:
Сложете настърганите тиква и ябълки в тенджера с маслото. Добавете половин чаена чаша кафява захар и 1 ч.ч. вода и ги кипнете на котлона. Оставете ги да поврат, докато водата се изпари напълно. Отстранете от котлона. Сложете портокаловата кора, подправките, накълцаните орехи, боровинките и рома. Разбъркайте добре и охладете сместа напълно.
В купа смесете заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар и добавете ванилиите и портокаловата кора.
Сглобяване на тортата:
Сложете ринга върху поднос. Намажете малка част от крема на дъното. Подредете, напоени в мляко, бисквити.
Отгоре разпредете 1/2 от плънката от тиква и ябълка.
Намажете с втори пласт крем.
Отново сложете ред напоени бисквити, разпределете втората част от плънката и завършете с крем. Охладете тортата за минимум един час. Прокарайте нож по ръба и отстранете ринга. Поръсете със смлени бисквити с какао и канела. Охладете добре и поднесете, пише vkusnoteka.bg.
Относно рецептата за тортата ,
няма да я ползвам ,защото не искам да рева .
А пък , ако искаш може и да ревеш !
Пишете -няма наяждане -примерно
Човек все може да плаче от щастие ,ама за една торта ....
да ядеж
таралеж