Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вярвате или не - тези домашни кремки с пухкаво тесто са приготвени у дома!

Ключови думи: домашни кремки, тесто, флагман

За всички любители на тестените изделия с крем днес предлагаме тази разкошна рецепта за домашни кремки от тесто меко като душичка! Тестото е универсално и е подходящо за всякакъв вид кифлички, сладки питки, охлювчета и други домашни сладкиши .

Основното предимство на тази рецепта е, че тестото изобщо не трябва да втасва, просто го омесвате и работите с него веднага.

Можете да напълните тестото с каквото и да е, ние използвахме пълнеж от пудинг с шоколад, но е също толкова вкусно и със сладко, извара или пълнеж от мак. Ето и рецептата за най-вкусните домашни кифлички с крем:

500 г обикновено брашно
1 кубче мая
100 мл олио или разтопено масло
300 мл прясно мляко
2 супени лъжици кристална захар
малко сол
щипка сода за хляб
Пълнеж:

сварен гъст пудинг
сладко
овкусена извара със стафиди
мак
ядки или каквото ви харесва

Начин на приготвяне:

Добавете 2 супени лъжици кристална захар към млякото и го оставете да се затопли.

Пресейте брашното в купа, добавете малко сол и щипка сода бикарбонат.

Натрошете кубче мая в половината от затопленото мляко и оставете да шупне.

Изсипете млякото с маята и олиото в съда с брашно, сол и сода за хляб.

Добавете и другата половина от млякото.

Омесете тесто. Тестото не трябва да лепне много по ръцете.

Можете да намажете ръцете си с малко олио, за да улесните работата с него.

Разточете тестото на правоъгълна кора (не много тънка, около сантиметър) и нарежете на квадрати.

Напълнете ги със сварен пудинг – може да поръсите и с парченца шоколад, след което съберете краищата на тестото и оформете нещо като пакетчета.

Поставете ги един до друг върху тавичка, облицована с хартия за печене.

Намажете всяка кифличка с олио отгоре и отстрани – за да се отделят хубаво кифличките след изпичане.

Сложете ги във фурната на 180 градуса за 40-45 минути .

Всяка фурна пече различно, така че наблюдавайте кремките.

Още топли се намазват със студено мляко, в което сте разтворили ваниловата захар.

След като изстинат, поръсете с пудра захар и незабавно опитайте – божествено е!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
С помощ от роднини Доналд Тръмп се опитва да сглоби най-оспорвания кабинет на САЩ Тръмп, за когото лоялността е на пиедестал, често е разчитал на семейството си за политически съвети, но е трудно да се каже със сигурност в кого от роднините си се вслушва най-много Близо 400 хил. българи отварят шампанското след тази новина Биткойнът е на косъм да стигне абсолютен рекорд от 100 000 долара
Бил Клинтън се извини на Моника Люински... Президентът на САЩ искал да й даде шанс за нов живот Загинал и ранени при експлозия на граната на парти Ранените са приети в болница
Стяга сватба Той иска да се омъжи за партньора си Етиен Трима са с опасност за живота след взрив на газова бутилка Инцидентът е станал в ранния следобед
НАП погна над 500 собственици на луксозни коли, проверява доходите им Под прицела на данъчните са и собственици на скъпи имоти, е-търговци и инфлеунсъри Бивша футболистка на ЦСКА нахока Величка на Гунди Тя наговори куп лъжи, твърди Ваня Александрова
Тази вкусна и пикантна салата ще Ви засити за дълго и ще ускори метаболизма ви Ето как да я приготвите Кмет си спретва пътуване за 11 000 лева на Халкидики Наема приближени фирми и назначава свои хора без конкурс и ценз
Откриха прострелян в главата граничар Извършва се разследване по случая Падна в казана с... Остават съмнения, че в детската градина в Червен бряг са намерили тайната рецепта на вълшебника Панорамикс