Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вярвате или не - тези домашни кремки с пухкаво тесто са приготвени у дома!

Ключови думи: домашни кремки, тесто, флагман

За всички любители на тестените изделия с крем днес предлагаме тази разкошна рецепта за домашни кремки от тесто меко като душичка! Тестото е универсално и е подходящо за всякакъв вид кифлички, сладки питки, охлювчета и други домашни сладкиши .

Основното предимство на тази рецепта е, че тестото изобщо не трябва да втасва, просто го омесвате и работите с него веднага.

Можете да напълните тестото с каквото и да е, ние използвахме пълнеж от пудинг с шоколад, но е също толкова вкусно и със сладко, извара или пълнеж от мак. Ето и рецептата за най-вкусните домашни кифлички с крем:

500 г обикновено брашно
1 кубче мая
100 мл олио или разтопено масло
300 мл прясно мляко
2 супени лъжици кристална захар
малко сол
щипка сода за хляб
Пълнеж:

сварен гъст пудинг
сладко
овкусена извара със стафиди
мак
ядки или каквото ви харесва

Начин на приготвяне:

Добавете 2 супени лъжици кристална захар към млякото и го оставете да се затопли.

Пресейте брашното в купа, добавете малко сол и щипка сода бикарбонат.

Натрошете кубче мая в половината от затопленото мляко и оставете да шупне.

Изсипете млякото с маята и олиото в съда с брашно, сол и сода за хляб.

Добавете и другата половина от млякото.

Омесете тесто. Тестото не трябва да лепне много по ръцете.

Можете да намажете ръцете си с малко олио, за да улесните работата с него.

Разточете тестото на правоъгълна кора (не много тънка, около сантиметър) и нарежете на квадрати.

Напълнете ги със сварен пудинг – може да поръсите и с парченца шоколад, след което съберете краищата на тестото и оформете нещо като пакетчета.

Поставете ги един до друг върху тавичка, облицована с хартия за печене.

Намажете всяка кифличка с олио отгоре и отстрани – за да се отделят хубаво кифличките след изпичане.

Сложете ги във фурната на 180 градуса за 40-45 минути .

Всяка фурна пече различно, така че наблюдавайте кремките.

Още топли се намазват със студено мляко, в което сте разтворили ваниловата захар.

След като изстинат, поръсете с пудра захар и незабавно опитайте – божествено е!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
„Хлебарка“ налази ефира на БНТ и дори изпълзя на трето място в „Ново 10+2“ Песента на Диди и Мони от бургаския дует „Парадокс“ дебютира в класацията и едва не я оглави Не му върви срещу Джокович, защото... Изпълнява бекхенд с една ръка
Това са истинските причини жените да привличат емоционално недостъпни мъже Те се влюбват в партньори, които изглеждат чаровни, загадъчни и привлекателни, но с времето се оказва, че тези мъже не могат да предложат дълбока емоционална свързаност Вече не купувам хляб, от 2 кг брашно правя 45 броя от тези памук питки Лесни са, практични и толкова вкусни, че ще се чудите защо изобщо сте купили хляб
Макрон с призив към Нетаняху Френският президент иска спиране на огъня в Газа Ужасна вест от Мианмар Бременна жена издъхна след земетресението
Шокиращ финал Сбогуваме се с хитовия сериал "Златно момче" Кола се запали в движение в голям роден град За щастие няма пострадали
Най-злобните зодии Те могат за нула време да превърнат живота ви в истински ад Малък самолет падна върху къща Пожарна и полиция евакуираха района 
Подробности за важната дискусия с министър Боршош в Бургас Ето какво се случи на разговор за туризма Отиде си голямо име в киното Почина Денис Арнт