Ще съжалявате, ако не опитате пържените филийки по този начин
Изтънчените вкусни ястия от известни готвачи никога няма да заместят обикновената закуска, приготвена набързо. Бъркани яйца, пържени филийки или палачинки – сутрешна класика, с която винаги е хубаво да започнете деня. И нека класиката не ви притеснява, дори и тя понякога иска разнообразие. За това идваме ние на помощ
Всеки трябва да знае за това колко желани могат да бъдат пържените филийки. Някой не е склонен вече да прави традиционните филийки, потапяйки ги в яйце. Феновете предпочитат предварително да накисват филийки в млякото.
Необходими продукти
хляб 12 бр.филийки
извара или меко сирене 250 g
мляко прясно 100 ml
Яйца 2 броя
Заквасена сметана 2 супени лъжици
Чесън 2 скилидки
Слънчогледово масло 2 супени лъжици
черен пипер 0,25 ч. Л.
сол на вкус
Начин на Приготвяне
Сиренето или изварата направете на каша с нарязан чесън и черен пипер. Ако желаете, добавете щипка сол и разбъркайте.
Добавете заквасена сметана (или няколко супени лъжици кисело мляко) към сместа и се разбърква. Сиренето трябва лесно да се разпространява върху хляба, но не и да потича
Разстелете сместа на 6 парчета хляб и ги покрийте с останалите филийки по двойки.
Тези специфични сандвичи трябва да бъдат потопени първо в млякото, след това в яйцето (направете това възможно най-внимателно). Не забравяйте 2-те страни!
Веднага щом натопите крутоните в яйцето, поставете го в тиган, загрят с масло и запържете от двете страни, докато вкусно се зачерви.
Пържените филийки можете да поръсите с пудра захар и да ги украсите с плодове или сладко, а след това най -простата закуска лесно ще се превърне в ястие за сутрешните гости . Друга успешна комбинация: извара и зеленчуци или плодове. Такъв пълнеж без похвала няма да остане! Представете си какво ще стане, ако направите сладки крутони с извара и ябълки? Или с конфитюр? Запазете нашите идеи за бъдещето