Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Мекички и неустоими вкусни, направо се топят в устата - най-добрата рецепта за понички

Ключови думи: понички, флагман, рецепта за понички

Вкусни, меки, ефирни…Никой не може да им устои! Поничките са любимите сладки изкушения, обожавани както от деца, така и от възрастни. Меки и ароматни, поръсена с пудра захар, която полепва по устата и носа, докато се наслаждавате на вкуса им…

Тази рецепта е една от най-добрите за понички, които се пържат в олио, а тестото за приготвянето им съдържа мая, което означава, че трябва да втаса.

Но търпението се отплаща, защото тогава получавате тези красиви, ефирни „топки“. Запишете си необходимите продукти за Понички нежни като пух:

400 мл хладко прясно мляко
1 кубче прясна мая (40 г)
1 с. л. захар
2 яйца
50 мл олио
700 г меко брашно
1 с. л. сол
олио за пържене
50 г пудра захар за поръсване
По желание:

течен шоколад, конфитюр, пудинг или нещо по ваш вкус за пълнеж.
Начин на Приготвяне:

Размийте маята с малко захар в хладкото мляко. Натрошете я предварително, за да се разтвори по-лесно. Добавете половината от брашното и смесете съставките в гладка смес.

В малка купа разбийте яйцата със сол, след това ги добавете към сместа, а след това и олиото, след което всичко се разбърква добре, за да се изравни.

Постепенно добавете втората половина от брашното, след което разбъркайте всичко с миксер или на ръка в доста гъсто тесто.

Отгоре тестото се поръсва с малко брашно, покрива се със суха кърпа и се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си.

Поръсете с брашно работната повърхност, върху която ще месите тестото, поръсете го с малко брашно и оформете кора с дебелина 1 см.

Изрежете поничките с помощта на кръгла формичка или чаша. Останалото тесто се премесва отново, разточва се на кора и така се режат понички до изчерпване на цялото тесто.

Когато всички понички са изрязани, покрийте ги с кухненска кърпа или прозрачно фолио, за да не съхнат, след което ги оставете за около 20 минути да втасат и нарастнат малко.

Пържете поничките със страната, на която са лежали, нагоре. Пържат се на умерена температура в добре загрято олио.

Когато се зачервят, ги обърнете от другата страна. Извадете ги върху хартиена кърпа, за да попие излишната мазнина.

Докато са още топли може да ги поръсите с пудра захар и да ги напълните с плънка по избор.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Откриха прострелян в главата граничар Извършва се разследване по случая Падна в казана с... Остават съмнения, че в детската градина в Червен бряг са намерили тайната рецепта на вълшебника Панорамикс
Цените на зеленчуците по борсите отново тръгват нагоре Леко повишение в цената и на сиренето Любим гръцки деликатес е на изчезване, съседите ни бият тревога Според научно проучване затоплянията водят до промени в цялата флора и фауна в Егейско и Йонийско море в Гърция
Всичките й приятелки я подкрепят Ти си приятел, за когото си заслужава да умреш!, са силните думи по адрес на Беба от "Биг брадър" Изкуствен интелект смени Гери Стоянова: Кой ще ни казва вече накъде да завием Потребители на GPS побързаха да се оплачат от промените и сигнализираха за грешки
Пригответе най-вкусния шаран плакия по тази рецепта Добър апетит Ивонне си сменила пола в Дания Блондинката няма мъжки полов орган, а дамски
Един от тези актьори ли ще е?! Ралица Паскалева избира новия водещ на "Игри на волята" Откриха злато за 83 млрд. долара Maщaбът нa злaтнoтo нaxoдищe Baнгy e oгpoмeн
Пламен Димитров: Абсолютно неприемливи са заплахите за преминаване в сивия сектор при връщането на 20% ДДС Всички, които не получат обещаното увеличение на заплатите, ще излязат на улицата и ние ще ги водим, заяви президентът на "Подкрепа" Лекарят от тежката катастрофа на "Тракия": Имаше загинала жена Друг човек беше с тежка травма, разкри медикът, оказал първа помощ на ранените