Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Време е за най-вкусното свинско с кисело зеле

Ключови думи: свинско с кисело зеле, рецепта, вкусно

Свинското с кисело зеле е традиционно, сезонно ястие, което е много вкусно и е сравнително лесно за приготвяне.

Продукти:

Кисело зеле     1 средно голяма зелка

Свинско месо  500 гр.

Свински ребърца  10 бр.

Мас (Олио)       ¾ ч. ч.

Червен пипер    1 с. л.

Чубрица             1 ч. л.

Дафинов лист    1 бр.

 

Начин на приготвяне:

Най-напред киселото зеле го изстискваме от зелевия сок. В случай, че е по-солено го измиваме със студена вода. Нарязваме го на по-едро и го оставяме настрани, като се захващаме с предварителната обработка на месото. Нарязваме свинското на по-едри късове, а ребрата ги нарязваме така, че да бъдат поединично.

Следва запечатване на месото и ребрата в сгорещена мазнина до кафеникав загар. С тази операция получаваме двоен ефект: от една страна месото в готовото ястие  ще е много крехко, а от друга –  мръвките ще си пуснат още мазнина, което е добре за зелето, защото то обича повечко мазно.

След готовност на месото, добавяме нарязаното зеле, подправките и разбъркваме хубаво. Доливаме 2 ч. ч. вода и го оставяме да ври на котлона до полуготовност  на зелето. За спестяване на време и улесняване на домакинята може да се ползва тенджера под налягане. В нея зелето увира за около 20 мин след завирането. Като изключим котлона и спазим всички мерки за безопасност при работа с тенджера под налягане, отваряме капака и прехвърляме ястието в тавичка и го запичаме за около 30-40 мин. на фурна, на 220 ℃, докато остане на мазнина.

Време за приготвяне: в тенджера под налягане и запичане  – 1 ½ ч, в обикновена тенджера – 2 ½ ч.

Порции: 5

 

2
Коментара по темата
2.
Хахо
21.10.2024 18:44:06
Най-доброто свинско за тази рецепта е осмянката.
1.
ДА ГО ДУ.АТЕ, ФЛЕGGGМИ!
21.10.2024 15:56:20
FLEGми, тази рецепта е за към началотf на декември месец, още не сме сложили зелето в бидончетата...
  Добави Коментар
Зловещо: Момче задига номера от изгорялата кола на Гунди, ето какво се случва с него За съжаление Здравко Енчев също си отива млад от този свят Разкриха тайната й Никол Кидман използва интересен трик, за да омайва
Археологически музей ще бъде издигнат в Обзор В последните няколко години община Несебър направи значителни инвестиции в инфраструктурата на Обзор Спортна България скърби Отиде си млада баскетболна надежда
Обесилият се полицай оставил предсмъртно писмо? Жената, с която живее, го заварила същата нощ да пише на бял лист Дари 20 милиона Железния получи хонорар от 20 милиона долара за боя с Пол и дари сумата до цент
Ето кой ще печели „Биг брадър" Зрителите три пъти спасяват от изгонване фризьорът с трудно детство Марио "Путин е Хитлер на този век" Легендарен журналист скочи словесно на Владимир Путин
Закъса Предлагат се звездни дрехи "втора употреба" Напук на МНС Орбан кани Нетаняху в Унгария
Близо 12 000 контрабандни „маркови“ стоки задържаха на МП Лесово По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Бургас Майка на нападнато момиче в София: Банди ходят в мола за грабежи и изнасилвания Има групи, които се бият, носят оръжия – боксове, ножове, каза тя