Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Време е за най-вкусното свинско с кисело зеле

Ключови думи: свинско с кисело зеле, рецепта, вкусно

Свинското с кисело зеле е традиционно, сезонно ястие, което е много вкусно и е сравнително лесно за приготвяне.

Продукти:

Кисело зеле     1 средно голяма зелка

Свинско месо  500 гр.

Свински ребърца  10 бр.

Мас (Олио)       ¾ ч. ч.

Червен пипер    1 с. л.

Чубрица             1 ч. л.

Дафинов лист    1 бр.

 

Начин на приготвяне:

Най-напред киселото зеле го изстискваме от зелевия сок. В случай, че е по-солено го измиваме със студена вода. Нарязваме го на по-едро и го оставяме настрани, като се захващаме с предварителната обработка на месото. Нарязваме свинското на по-едри късове, а ребрата ги нарязваме така, че да бъдат поединично.

Следва запечатване на месото и ребрата в сгорещена мазнина до кафеникав загар. С тази операция получаваме двоен ефект: от една страна месото в готовото ястие  ще е много крехко, а от друга –  мръвките ще си пуснат още мазнина, което е добре за зелето, защото то обича повечко мазно.

След готовност на месото, добавяме нарязаното зеле, подправките и разбъркваме хубаво. Доливаме 2 ч. ч. вода и го оставяме да ври на котлона до полуготовност  на зелето. За спестяване на време и улесняване на домакинята може да се ползва тенджера под налягане. В нея зелето увира за около 20 мин след завирането. Като изключим котлона и спазим всички мерки за безопасност при работа с тенджера под налягане, отваряме капака и прехвърляме ястието в тавичка и го запичаме за около 30-40 мин. на фурна, на 220 ℃, докато остане на мазнина.

Време за приготвяне: в тенджера под налягане и запичане  – 1 ½ ч, в обикновена тенджера – 2 ½ ч.

Порции: 5

 

2
Коментара по темата
2.
Хахо
21.10.2024 18:44:06
Най-доброто свинско за тази рецепта е осмянката.
1.
ДА ГО ДУ.АТЕ, ФЛЕGGGМИ!
21.10.2024 15:56:20
FLEGми, тази рецепта е за към началотf на декември месец, още не сме сложили зелето в бидончетата...
  Добави Коментар
Смесете кисело мляко, брашно и захар на равни части и направете тази сочна торта с неустоим крем Вкусът е впечатляващ, презентацията - още повече Методът 3-6-9 издава има и бъдеще връзката ви Три стъпки тестват колко здрави са любовните ви отношения...
Закупуването на жилище става все по-трудно с тези промени в закона Строителите ще калкулират в цената на имота новия данък, обясни адвокат Хвали се, че навремето е скъсвал Преслава от се*с Петя, както е истинско й име,  първо бе танцьорка във видеоклиповете на Милко Калайджиев, а след това той я превърна в Преслава, която познаваме днес 
Започна скоростен ремонт на ГКПП "Кулата" заради Шенген Целта е с разширение да се направят по две пътни ленти във всяка посока преди пункта Стара народна рецепта за постна погача за Бъдни вечер Вижте всеки един детайл по приготвянето й - от тестото до украсата
Мартин Кура е новият й мъж Певецът бил изключително надарен, Алекс Богданска удари джакпота с него Стана ясна причината за внезапната смърт на цесекаря Марто След като получил лекарска помощ, Мартин се върнал на терена, но след нова криза издъхнал напът за болницата
18 пъти по-богат от крал Чарлз Това е най-големият милиардер в Африка Свали 30 кг Риалити звездата от последния сезон на „Биг брадър“ Веси Маринова свалила 30 килограма след излизането си от къщата
Вашата пералня може да суши дрехи! Всяка има тази практична функция, но трябва да знаете този трик Ако използвате традиционния метод за сушене на дрехи, има няколко правила, които могат да ускорят процеса 9-годишно момче и 4 жени са жертвите на атаката на коледен базар в Германия В Магдебург днес е ден на траур