Чушки бюрек със сирене и кашкавал
Продукти:
- печени чушки - 12 бр
- кашкавал - 200 гр
- сирене - 200 гр
- копър - 1/2 връзки
- яйца - 4 бр
- галета - 100 гр
- олио - 100 мл
- черен пипер на вкус
Начин на приготяне:
- Настържете кашкавала на едро, а сиренето натрошете или смачкайте с вилица.
- В купа смесете кашкавала, сиренето, нарязания на ситно копър, черния пипер и две от яйцата. Разбъркайте хубаво.
- Почистете печените чушки от люспите, дръжките и семките. Напълнете ги внимателно с приготвената смес, като внимавате да не ги разкъсате.
- Оваляйте чушките в галета, след което ги потопете в разбитите яйца и ги изпържете.
- Извадете ги в чиния, покрита с кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Сервирайте вкусните чушки бюрек с кисело мляко или чеснов сос. Подходящи са както за предястие, така и за основно ястие. /Рецепта на matekitchen.com