Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Преди да изпържите картофите, ги залейте с тази смес

Ключови думи: картофи, смес, флагман, пържени картофи

Кой не обича пържени картофи? Знаем много рецепти: и с яйца, и с билки, и с гъби, и с парченца бекон или наденица. Но определено все още не сте опитвали такива пържени картофки! Най-добри пригответе двойна доза, защото всички ще посягат за допълнително. Това е „подобрена“ рецепта за обичайните пържени картофи – тайната е, че преди пърженето нарязаните картофи се заливат с яйчено тесто, което ги прави сочни и меки отвътре, умерено хрупкави и много апетитни отвън.

За да приготвите панирани картофи в тесто, можете да изберете всякакви подправки. Червен пипер и риган ще са най-добре, но бъдете отворени откъм експерименти!

Панирани пържени картофи

Необходими продукти:

4 картофа
3 яйца
120 гр. пшенично брашно
сол на вкус
червен пипер на вкус
риган на вкус
олио на вкус
20 гр.масло
200 мл прясно мляко
70 гр.сирене чедър (или кашкавал)
черен пипер (смлян) – на вкус
Начин на Приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на ивици или на кръгчета. Залейте ги с вода и подсушете, за да се отървете от излишното нишесте.

Смесете яйцата със сол, червен пипер, риган и 100 г брашно. Изсипете готовото тесто върху картофите и разбъркайте.

Загрейте олиото в тиган и запържете картофите до омекване. Разстелете ги върху хартиена кърпа.

За да приготвите соса, разтопете маслото, запържете с него останалото брашно.

Налейте млякото в сместа, добавете сол, черен пипер и червен пипер. Разбъркайте сиренето към соса.

Панираните картофи в тиган  могат да се сервират не само като гарнитура. Поставете готовите пръчици в по-голям съд, а в центъра сложете купа със сос. Получавате ярко и интересно предястие!

Тези картофки са прекрасни, защото се съчетават добре с всеки сос: със сирене, домати, заквасена сметана…

Непременно опитайте!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
„Хлебарка“ налази ефира на БНТ и дори изпълзя на трето място в „Ново 10+2“ Песента на Диди и Мони от бургаския дует „Парадокс“ дебютира в класацията и едва не я оглави Не му върви срещу Джокович, защото... Изпълнява бекхенд с една ръка
Това са истинските причини жените да привличат емоционално недостъпни мъже Те се влюбват в партньори, които изглеждат чаровни, загадъчни и привлекателни, но с времето се оказва, че тези мъже не могат да предложат дълбока емоционална свързаност Вече не купувам хляб, от 2 кг брашно правя 45 броя от тези памук питки Лесни са, практични и толкова вкусни, че ще се чудите защо изобщо сте купили хляб
Макрон с призив към Нетаняху Френският президент иска спиране на огъня в Газа Ужасна вест от Мианмар Бременна жена издъхна след земетресението
Шокиращ финал Сбогуваме се с хитовия сериал "Златно момче" Кола се запали в движение в голям роден град За щастие няма пострадали
Най-злобните зодии Те могат за нула време да превърнат живота ви в истински ад Малък самолет падна върху къща Пожарна и полиция евакуираха района 
Подробности за важната дискусия с министър Боршош в Бургас Ето какво се случи на разговор за туризма Отиде си голямо име в киното Почина Денис Арнт