Не ви трябват бабините фунийки за този десерт - само слагаш тестото в чашка и пълниш с шоколад
Ако смятате, че приготвянето на красиви и необичайни изделия от тесто е трудно и за него се искат неуморни тренировки, погледнете този прост трик с чаша. С помощта на обикновена чаша за аперитив или шампанско можете лесно да оформите тестото в необходимата форма и да приготвите не само вкусни, но и ефектни кифлички. Ето рецептата за необичайни и красиви кифлички в чаша:
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
щипка сол
1 с.л.захар
1 яйце
20 мл олио
5 гр. мая
500 гр. брашно
2 с.л. нишесте
100 мл разтопено масло
шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете топло мляко (30-35 градуса) с щипка сол, захар, яйце и мая в дълбока купа. Към получената маса добавете брашно и замесете еластично тесто, което не полепва по ръцете ви. Покрийте купата с капак и оставете на топло място за 30 минути.
Втасалото тесто разделете на 10 равни части и ги оформете на топки.
Смесете нишестето с разтопено масло в отделен съд.
Разточете всяка топка тесто на плосък кръг с дебелина 4-5 мм и намажете със смес от нишесте и масло.
Покрийте намазнената питка с втори слой тесто и намажете повърхността отново. Повторете процеса с всички парчета тесто.
Разточете купчината на голяма кора, навийте слоя на руло и нарежете на парчета с ширина 3-4 см.
Внимателно отделете слоевете тесто, за да създадете фуния. Поставете фунията в малка чаша и напълнете с шоколад.
Прищипете краищата на тестото плътно и изпържете кифличките в много загрято олио до златисто кафяво.
Поръсете десерта със захар, пудра захар или канела.
Добави Коментар