Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Имах малко излишна кайма, направих кюфтенца, поръсих с кашкавал и ги метнах във фурната

Ключови думи: кайма, ястие, кюфтенца с ориз, рецепта, кюфтета

Това вкусно и лесно ястие с кюфтета е с неустоим вкус, много го харесваме, особено аз и децата, затова редовно го правя в различни разновидности. Когато имам излишна кайма, веднага отивам в кухнята и след час кюфтенцата са готови.

Може да се приготви с различни сосове, от тиквички до сирена, доматен сос, къри… Списъкът с които можете да комбинирате каймата е дълъг, а сега ще ви покажа как я приготвям аз. Ето и съставките, от които се нуждаете за тази супер вкусна Запеканка с кюфтета и кашкавал:

Необходими продукти:
приблизително 500 грама кайма
подправки – сол, зеленчукова подправка (вегета), черен пипер, чесън на гранули, а може и добавете други подправки, които харесвате
1 супена лъжица галета (може и с брашно, ако нямате галета)
половин или цяла глава ситно нарязан лук
по желание – 1 жълтък и малко олио
1 кг картофи

За соса:

1 с.л.брашно
бучка масло
прясно мляко
доматен сос
Настърган кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:
Към каймата добавете подправките, ситно нарязания лук, галетата.

Разбъркайте добре с ръце, докато съставките се разпределят в цялото месо. Може да добавите съвсем малко олио, а за по-кремовит вкус на месото може да добавите и 1 жълтък.
С помощта на малка мерителна лъжица оформете малки или средни кюфтета с ръце. Можете да намажете ръцете си с масло или да ги намокрите със студена вода. Сварете 1 кг картофи, след което направете следния сос:

Добавете 1 супена лъжица брашно към малко запържено масло и разбъркайте, докато се получи каша от тези съставки. Добавете малко топло мляко, след което залейте с 200-300 мл доматен сос. Подправете на вкус и варете, като разбърквате от време на време, докато сосът се сгъсти.

Наредете картофеното пюре в огнеупорен съд. Разпределете картофите равномерно в тавата, тъй като всъщност това е основата на останалите съставки.

Отгоре се нарежда настърган кашкавал, след което в тавата се нареждат кюфтетата. Залейте със сварения доматен сос и отгоре отново поръсете с кашкавал. Пече се в предварително загрята фурна на 250 градуса около 30 минути или повече в зависимост от силата на фурната.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Забравете за всички други рецепти за крем брюле, тази става за нула време и е само с 4 съставки Всичко е просто, без добавки и ненужни адаптации Голяма трагедия: Откриха тялото на 34-годишния Николай в река Тунджа Той напуснал дома си на 6 октомври и оттогава бил в неизвестност
Похвално! Двама полицаи смениха спукана гума на възрастен бургазлия от ж. к. "Меден рудник" Дженка Янчева благодари в социалните мрежи за съдействието, което са оказали на съпруга ѝ Баща беглец е видян с децата си в дивата природа три години след изчезването им С конфликт с жена си той избягал от дома си
"Черноморец 1919" с нова победа “Акулите” удвоиха аванса си в 25-ата минута Толкова мек, че се разтапя в устата! Ако имате 2 яйца, мляко и шоколад, непременно го пригответе . С него винаги ще имате готов вариант за десерт за всеки празник или пък за неочаквани гости
Ето трафиканта, който помете полицай и го вози над километър на капака на колата си У мъжа е открита и пушка тип "помпа", която е иззета Ловец застреля мъж вместо дива свиня Веднага след инцидента колегите на пострадалия са реагирали светкавично
Държавата увеличава бюджета за енергийна ефективност с над 21,6 млн. лева Решението цели изпълнение на по-голям брой проекти на кандидати общини Изграждат нови паркоместа в Поморие, ще променят движението Те ще бъдат на ул. „Проф.Стоянов"
Нови 4 вещества са класифицирани като наркотични С решение на кабинета те бяха добавени към списъка Входът на Поморие откъм Слънчев бряг е затворен заради ремонт на ул. „Манастирска“