Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за домашен тутманик като от професионална пекарна

Ключови думи: домашен тутманик, рецепта за тутманик, флагман

Домашен тутманик с кашкавал мек като душичка – можете ли да устоите на това удоволствие от пухкаво тесто и разтопен кашкавал? Съмняваме се! А ние имаме рецептата за това уникално удоволствие, с което ще разтопите сърцата на малки и големи! Ето как се прави невероятният кашкавален тутманик:

Необходими продукти:
200 мл топло мляко
10 г суха мая
1 яйце
100 мл олио
100 мл хладка вода
700 г брашно
1 чаена лъжичка сол
За пълнежа:
кашкавал
1 жълтък + 2-3 супени лъжици мляко за намазване отгоре .

Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете 200 мл хладко мляко, 10 г суха мая (едно пакетче), едно яйце, 100 мл олио и 100 мл хладка вода. Разбъркайте всички съставки, след което постепенно добавете 700 г брашно. Замесете с миксер за тесто или с лъжица, а след това на ръка.

Преди края добавете една чаена лъжичка сол. Месете докато получите гладко тесто, което не лепне. Намажете го леко с мазнина и го оставете покрито с найлоново фолио за 90 минути на стайна температура. След като тестото удвои обема си, го премесете върху набрашнена работна повърхност.
Омесете го, оформете топка, сплескайте малко с ръце и с помощта на точилка разточете кора с големината на тавата, в която ще се пече. Намажете хубаво тавата с масло, след което прехвърлете кората в нея. Нарежете я на кубчета, покрийте с кухненска кърпа и оставете за поне половин час на стайна температура, за да стане тестото ефирно, меко и удвои обема си.

Върху всеки разрез наредете продълговати тънки ивици кашкавал на вкус. Попълнете всички празни места. Отгоре намажете тутманика с предварително разбития с малко мляко жълтък. По желание поръсете със сусам, ленено семе, кимион, семена от чиа, кимион или семена по избор.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути.

1
Коментара по темата
1.
Габи
09.10.2024 13:56:14
Рецептата не е довършена при приготвянето. На снимката се вижда завършваща кора върху пълнеж.
  Добави Коментар
Слагат близо 300 нови камери по пътищата, ето къде ще са Идват нови глоби за шофьорите Това са най-преданите зодии Те никога няма да ви измамят
Свръхлека и Прецизна: Анализ на Benelli Lupo Alpha Тази карабина е за сериозни ловци Не давайте на децата си тези играчки - има 2 пъти повече микроби от тоалетната чиния Микроби като Staphylococcus aureus и E. coli са особено опасни за децата
Тази супер звезда почина едва на 17 години Уби я рядко заболяване  Болничен по време на празници: Какви пари ще ви изплатят Много е важно да знаете, че НОИ изплаща само работните дни
Добавям това във водата, докато варя яйца и те стават безупречни Така няма да се напукат и белят по-лесно Мотоциклетист прекали със скоростта, озова се в бургаска болница За щастие, човекът е без опасност за живота
„Жанет“ се включи с много ниски цени в кампанията на Министерството на земеделието „Великденска кошница“ Инициативата има за цел на осигури достъпни продукти за всеки дом, без компромис в качеството След като микробус потъна в Дунав: Очаква се МВнР да потвърди има ли загинал българин Зловещият инцидент се случи в северната ни съседка, по първоначални данни 53-годишен сънародник е загубил живота си
Бургазлия пак пристъпи закона Криминално проявен и осъждан мъж задигна маркови слънчеви очила Какви са нагласите на работодателите в България? В Бургас се наблюдава умерено нарастване в намеренията за наемане на нови служители