Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за домашен тутманик като от професионална пекарна

Ключови думи: домашен тутманик, рецепта за тутманик, флагман

Домашен тутманик с кашкавал мек като душичка – можете ли да устоите на това удоволствие от пухкаво тесто и разтопен кашкавал? Съмняваме се! А ние имаме рецептата за това уникално удоволствие, с което ще разтопите сърцата на малки и големи! Ето как се прави невероятният кашкавален тутманик:

Необходими продукти:
200 мл топло мляко
10 г суха мая
1 яйце
100 мл олио
100 мл хладка вода
700 г брашно
1 чаена лъжичка сол
За пълнежа:
кашкавал
1 жълтък + 2-3 супени лъжици мляко за намазване отгоре .

Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете 200 мл хладко мляко, 10 г суха мая (едно пакетче), едно яйце, 100 мл олио и 100 мл хладка вода. Разбъркайте всички съставки, след което постепенно добавете 700 г брашно. Замесете с миксер за тесто или с лъжица, а след това на ръка.

Преди края добавете една чаена лъжичка сол. Месете докато получите гладко тесто, което не лепне. Намажете го леко с мазнина и го оставете покрито с найлоново фолио за 90 минути на стайна температура. След като тестото удвои обема си, го премесете върху набрашнена работна повърхност.
Омесете го, оформете топка, сплескайте малко с ръце и с помощта на точилка разточете кора с големината на тавата, в която ще се пече. Намажете хубаво тавата с масло, след което прехвърлете кората в нея. Нарежете я на кубчета, покрийте с кухненска кърпа и оставете за поне половин час на стайна температура, за да стане тестото ефирно, меко и удвои обема си.

Върху всеки разрез наредете продълговати тънки ивици кашкавал на вкус. Попълнете всички празни места. Отгоре намажете тутманика с предварително разбития с малко мляко жълтък. По желание поръсете със сусам, ленено семе, кимион, семена от чиа, кимион или семена по избор.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Меки и пухкави понички само за 10 минути в тигана Ако искате по-здравословен вариант - пъхнете ги във фурната "Търговецът на смърт" Виктор Бут отново продава оръжия Той е участвал в сделката за продажбата на автомати "Калашников" 
Турският парламент обсъжда обстановката в Близкия изток при закрити врати Проучванията показват, че турците силно подкрепят твърдата линия на правителството спрямо Израел БНБ ще упражнява надзор над дружествата за управление на криптоактиви От 30 декември централната банка ще прилага подходящите надзорни практики, които са в сила в Европейската система за финансов надзор
Почина Юрий Коцев, барабанист на АХАТ Той е сред основателите на бандата  Ако искате да предпазите дрехите си от молци, използвайте обелките на тези плодове Употребата на портокалови и лимонови кори се явява като едно от най-добрите средства за защита от молци
Задържаха българин за участие в престъпна група за насилие, рекет и убийства Заподозреният е издирван с европейска заповед за арест от Нидерландия Почина българска рок легенда Ще го помним като неделима част от всичко което постигнахме о преживяхме заедно през годините
Отчитаме втория най-топъл септември в историята Глобалната температура е била 1.54 градуса над нивата от прединдустриалния период Предстои истинско зрелище по американски футбол, 5 отбора ще спорят за "Pirates cup" в Бургас Атрактивното състезание ще се проведе на 2 и 3 ноември на игрищата на "Парк Арена ОЗК"
Рецепта за домашен тутманик като от професионална пекарна Толкова е проста рецептата, дори и начинаещите кулинари ще се справят Радослав Бимбалов показа успешната формула за книжна премиера с професионален усет, майсторска визуализация и голямо уважение към четящата публика в Бургас Новият хитов роман на писателя и общественик Радослав Бимбалов бе представен вчера в бургаската библиотека в присъствието на многобройна публика, която изпълни най-голямата зала до краен предел