Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за уникалните тиквени понички на 80-годишната ми баба

Ключови думи: тиквени понички, флагман, рецепта

Направете тези тиквени понички и наистина ще се насладите на интензивния им вкус. Рецептата ми беше дадена от моята 80-годишна баба, която я приготвя повече от 50 години. Всички знаем колко е вкусно, когато тиква се пече вкъщи и цялата къща ухае на нея. Вместо тиква в рецептата можете да използвате морков или червен картоф, но тиквата има специален аромат и мирис.

Ето съставките, от които се нуждаете:

300 гр.тиква
3 яйца
120 гр. захар (2 пръста по-малко от чаша вода)
140 мл прясно мляко
2 с.л.зехтин
240 гр. брашно
10 гр. бакпулвер
5 гр. ванилова захар
Начин на Приготвяне:
Суровата тиква се нарязва на тънки парчета като листа и се сварява. Най-добре е варенето да стане по следния начин: пригответе тенджера, наполовина пълна с вода, сложете върху тенджерата цедка или гевгир, след което сложете тиквата в съда и я варете на пара, докато омекне.

Когато го сварите и омекне, махнете съда от парата и с опакото на вилицата я намачкайте на пюре и оставете да изстине. В отделна купа смесете останалите съставки за тестото.

Чукнете 3 яйца в купата и ги разбийте с миксер или телена бъркалка, докато станат на пяна. Добавят се захарта и ваниловата захар и сместа се разбърква до получаване на крем, с консистенция като смес за палачинки.

След това добавяте млякото и зехтина и смесвате добре съставките в течна смес. След това добавете тиквената паста и разбъркайте, докато се получи еднородна, гладка и хомогенна смес.

Накрая добавете брашното и бакпулвера и продължете да разбърквате съставките с шпатула, докато се смесят добре и се получи гладка смес. Оставете сместа да престои около 15 минути на стайна температура, а през това време загрейте олио в по-дълбок съд или тенджера с дълбочина около 2 см.

С черпак загребвайте от сместа и спускайте черпака в тенджерата. Когато сместа се стегне малко, освободете тестото от черпака и оставете да се изпържи напълно, докато поничката стане златиста от всички страни. След като се изпържат, поничките се подреждат в чиния, застлана с хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.

Така правете поничките до изчерпване на цялата смес, но внимавайте да не се разнесе тестото по цялата тенджера. Когато поничките се охладят малко и са хладки, половината от тях се украсяват с разтопен бял шоколад, след което се оставят в хладилника за 15 минути, докато шоколадът стегне.

По желание можете допълнително да украсите поничките с черен шоколад, но няма нужда. Сервирайте ги веднага и всеки ще се наслади на вкуса им.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
БНБ ще упражнява надзор над дружествата за управление на криптоактиви От 30 декември централната банка ще прилага подходящите надзорни практики, които са в сила в Европейската система за финансов надзор Почина Юрий Коцев, барабанист на АХАТ Той е сред основателите на бандата 
Ако искате да предпазите дрехите си от молци, използвайте обелките на тези плодове Употребата на портокалови и лимонови кори се явява като едно от най-добрите средства за защита от молци Задържаха българин за участие в престъпна група за насилие, рекет и убийства Заподозреният е издирван с европейска заповед за арест от Нидерландия
Почина българска рок легенда Ще го помним като неделима част от всичко което постигнахме о преживяхме заедно през годините Отчитаме втория най-топъл септември в историята Глобалната температура е била 1.54 градуса над нивата от прединдустриалния период
Предстои истинско зрелище по американски футбол, 5 отбора ще спорят за "Pirates cup" в Бургас Атрактивното състезание ще се проведе на 2 и 3 ноември на игрищата на "Парк Арена ОЗК" Рецепта за домашен тутманик като от професионална пекарна Толкова е проста рецептата, дори и начинаещите кулинари ще се справят
Радослав Бимбалов показа успешната формула за книжна премиера с професионален усет, майсторска визуализация и голямо уважение към четящата публика в Бургас Новият хитов роман на писателя и общественик Радослав Бимбалов бе представен вчера в бургаската библиотека в присъствието на многобройна публика, която изпълни най-голямата зала до краен предел Сватбеното проклятие на Георги Илиев Букетът обаче се счупва и се разпада в ръцете ѝ, което е поредният зловещ знак, който вещае нещастие за двойката.
Не е на себе си от яд и болка Наложи се да отмени турнето си в САЩ Кашкавал на фурна, готов след 8 минути Здравословно и вкусно - без пържене