1 чаша кисело мляко и 2 брашно: Откакто научих тази рецепта за пухкави питки на тиган, хляб не купувам!
Това е перфектното хлебче приготвено съвсем простичко и лесно на тиган. Огромен плюс е, че съставките могат да бъдат преброени на пръстите на едната ръка. Няма скъпи продукти и странни подправки. Само обичайните продукти, които сме виждали в кухнята. питки в тиган
СЪСТАВКИ
400 г пшенично брашно
250 мл кисело мляко
сол на вкус
1 ч. л. сода
ПОДГОТОВКА
Пресейте брашното със сол и сода.
Замесете меко тесто. В зависимост от консистенцията на киселото мляко, може да се наложи малко по-малко или малко повече от 250 гр.
Основното е да се направи гъсто тесто.
За да предотвратите залепването на тестото върху ръцете си, намажете ги с растително масло.
Поставете тестото в хладилника за 10 минути
Разточете тестото в формата на малък колбас и го разделете на 5 части. Направете всяко парче на тънка кръгла палачинка.
Пробийте хлебчето по периметъра с вилица. Загрейте тигана добре.
На средна топлина, запържете от всяка страна до златисто- кафяво. Когато пържите хлебчето, може да го намажете с масло.
Просто погледнете какви вкусни хлебчета се оказаха. Това е чудесен заместител на закупения хляб. Няма нищо по-лесно, отколкото да си ги направите сами
Тази рецепта няма да ви отнеме повече от 15 минути. Гледайте видеото, в което е показана рецептата съвсем нагледно
Добави Коментар