Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Трябва ми само бутер тесто и десертът е готов за нула време

Ключови думи: десерт с бутер тесто, наполеон, флагман, рецепта

Когато времето не е топло, ние искаме да се чувстваме комфортно. И нищо не подхожда на уютното чаено парти по-добре от ефирно бутер тесто. Съставът на десерта, който предлагаме да приготвим, прилича на класическия „Наполеон“, но много повече внимание се отделя на крема в тази рецепта.

Защо да избирате между бита сметана и крем, когато двете страхотни съставки могат да се комбинират? Сладкишите са толкова вкусни, че нито един гост, след като ги е опитал, няма да си тръгне без рецепта.

Необходими продукти
Бутер тесто без мая 500 гр
Мляко 500 мл
сметана 250 мл
Яйчен жълтък 4бр
Захар 150 гр
Царевично нишесте 50 гр
Ванилия 1 бр
Желатин 8 g
Начин на приготвяне
Развийте бутер тестото и го разрежете наполовина по дължина. Прехвърлете върху тавичка, покрита с хартия за печене. Пробийте добре и двете страни на тестото с вилица. Леко поръсете всеки слой със захар и печете 15 минути във фурната, предварително загрята до 180 градуса. Извадете сладкишите и ги оставете да изстинат.

Направете крем. За да направите това, изсипете млякото в тенджера, добавете ванилията там и загрейте сместа. Отделно смесете жълтъците със 150 г захар и царевичното нишесте до гладкост. Изсипете яйчения крем в горещото мляко. Разбъркайте, варете на умерен огън, докато сметаната се сгъсти напълно.

Едновременно с това накиснете желатиновите листове в студена вода, а когато омекнат, ги изцедете и добавете към горещия крем. Не забравяйте да бъркате непрекъснато, докато желатинът се разтвори напълно.

Прехвърлете крема в голяма купа и го оставете да се охлади. В отделна купа разбийте сметаната до меки върхове. Разбийте крема и сметаната с миксер.

Постелете правоъгълна форма за печене с пергамент, за да сглобите сладкишите. Поставете първия слой тесто в него. След това внимателно изсипете крема и го загладете по цялата повърхност. Поставете второто бутер тесто отгоре. Охладете десерта за около 3-4 часа. След това го извадете и го нарежете на квадратчета с нож. Сервирайте с пудра захар.

Този въздушен десерт върви добре с пресни плодове и горски плодове. Можете също така да добавите лимонова кора, канела или шоколадов чипс към печеното изделие.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Бургаска балерина с покана за Кралската школа в Лондон Малката грация от Несебър е изключително талантлива, а неин педагог е госпожа Диляна Бахматова Някой намаза за ракия! Задигнаха над 130 кг грозде в Свиленградско Двама са заловени
Сигнал до Флагман! Опасни стълбове на метри от детска градина в Меден рудник, институциите да вземат мерки Оттам минават деца, опасно е, алармира наша читателка Тези кълцани палачинки с пилешко стават и за закуска, и за обяд Толкова са вкусни, че ще си оближете пръстите
Трагедия на пътя! 17-годишен с мотор се заби в дърво и загина на място Инцидентът е станал край Хасково Англичанин дойде в България и "влезе" в екшън филм: Отвлякоха, ограбиха и после го изхвърлиха като куче Случаят е от Кюстендилско
Крал Чарлз ще прекъсне лечението си За да може да пътува до Австралия за важна кралска визита следващата седмица на 18 октомври Не давайте старите си дрехи на някой друг, ще съжалявате жестоко! Експертите го определят като опасно от енергийна точка действие 
Разбърквам от вечерта в тавата, а на сутринта само пека! Всички полудяхме по този бъркан хляб Целият блок ухае невероятно, съседите идват вкъщи за рецептата Застреля го 14-годишен наемен убиец Той работи и като шофьор, за да може да изхранва семейството и четирите си деца
Колко струва По данни от кухнята на шоуто Димитър Рачков прибира „скромните“ 250 000 лв. за един сезон Заличи всички снимки с него Памела пак е зарязала Демир заради проблеми в семейството