Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Трябва ми само бутер тесто и десертът е готов за нула време

Ключови думи: десерт с бутер тесто, наполеон, флагман, рецепта

Когато времето не е топло, ние искаме да се чувстваме комфортно. И нищо не подхожда на уютното чаено парти по-добре от ефирно бутер тесто. Съставът на десерта, който предлагаме да приготвим, прилича на класическия „Наполеон“, но много повече внимание се отделя на крема в тази рецепта.

Защо да избирате между бита сметана и крем, когато двете страхотни съставки могат да се комбинират? Сладкишите са толкова вкусни, че нито един гост, след като ги е опитал, няма да си тръгне без рецепта.

Необходими продукти
Бутер тесто без мая 500 гр
Мляко 500 мл
сметана 250 мл
Яйчен жълтък 4бр
Захар 150 гр
Царевично нишесте 50 гр
Ванилия 1 бр
Желатин 8 g
Начин на приготвяне
Развийте бутер тестото и го разрежете наполовина по дължина. Прехвърлете върху тавичка, покрита с хартия за печене. Пробийте добре и двете страни на тестото с вилица. Леко поръсете всеки слой със захар и печете 15 минути във фурната, предварително загрята до 180 градуса. Извадете сладкишите и ги оставете да изстинат.

Направете крем. За да направите това, изсипете млякото в тенджера, добавете ванилията там и загрейте сместа. Отделно смесете жълтъците със 150 г захар и царевичното нишесте до гладкост. Изсипете яйчения крем в горещото мляко. Разбъркайте, варете на умерен огън, докато сметаната се сгъсти напълно.

Едновременно с това накиснете желатиновите листове в студена вода, а когато омекнат, ги изцедете и добавете към горещия крем. Не забравяйте да бъркате непрекъснато, докато желатинът се разтвори напълно.

Прехвърлете крема в голяма купа и го оставете да се охлади. В отделна купа разбийте сметаната до меки върхове. Разбийте крема и сметаната с миксер.

Постелете правоъгълна форма за печене с пергамент, за да сглобите сладкишите. Поставете първия слой тесто в него. След това внимателно изсипете крема и го загладете по цялата повърхност. Поставете второто бутер тесто отгоре. Охладете десерта за около 3-4 часа. След това го извадете и го нарежете на квадратчета с нож. Сервирайте с пудра захар.

Този въздушен десерт върви добре с пресни плодове и горски плодове. Можете също така да добавите лимонова кора, канела или шоколадов чипс към печеното изделие.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Маскирани ограбиха трудноподвижен дядо, нападнали го докато спи За да спрат да го бият, 71-годишният Светослав дал 1400 лева, които събирал за лечение Маскирани ограбиха трудноподвижен дядо, нападнали го докато спи За да спрат да го бият, 71-годишният Светослав дал 1400 лева, които събирал за лечение
Храм в Поморие набира средства за реставрация на икони Вече е започнал и процеса по отстраняването на деструктирали лакови покрития Трима непълнолетни задържани за нападението над мъж в столичен мол Раненият от хулиганите е служител на търговския център
Без паника! Зимата смалява пенисите с 50% Просто влезте в топла стая или си вземете хубава топла вана и ще се оправите, посочват експерти 6 начина да разберете дали връзката ви с любимия е реална или е просто илюзия Това вълшебно чувство „любов от пръв поглед“ може да не е толкова истинско
4 зодии, които обичат да симулират щастие Ето кои са те  Най-вкусната и мека домашна питка с мак и сусам Вижте рецептата
Храните, които борят стреса, напрежението и безпокойството Тези храни и напитки ни помагат да се отървем от негативните емоции и да си дадем поне малко спокойствие Тийнейджъри нападнаха продавач е столичен мол 16-годишните хулигани избягали, извикаха полиция и линейка в търговския център
Йордан Цонев: Санитарният кордон не ни притеснява Ние не сме участвали в нито една коалиционна конфигурация, когато Бойко Борисов е бил премиер, заяви още той Ще донесе ли новата седмица затопляне на времето Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана облачност