Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички онемяха, като разбраха, че този шоколадов сладкиш с глазура се прави толкова бързо и лесно

Ключови думи: шоколадов сладкиш, сладкиш с шоколад, десерт, флагман

Когато опитате този прекрасен шоколадов десерт , ще се удивите колко е вкусен. Нежна консистенция и фина текстура, която се топи в устата! Още няма да е стегнала глазурата, а сме сигурни, че ще ви се иска да го излапате направо от формата! Ето и лесната рецепта за нежния Шоколадов сладкиш с глазура :

Необходими pродукти:
100 г черен шоколад
100 г масло
1/3 чаша захар
1 и 1/2 чаша обикновено брашно
2 супени лъжици какао на прах
1 супена лъжица бакпулвер
1/2 чаша топло мляко
1/2 чаена лъжичка ванилова есенция
200 мл бита сметана
1/4 чаша пудра захар
Глазура:
100 г черен шоколад
1/3 чаша горещо мляко
За поръсване:
Шоколадови люспи или поръски по избор
Начин на приготвяне:
Сложете начупения шоколад в купа, добавете мекото масло и добавете пудрата захар.

Поставете купата върху тенджера с вряща вода.

Оставете всичко да се разтвори на водна баня, като бъркате непрекъснато.

Пресейте брашното с какаото и бакпулвера в шоколадовата маса.

Разбъркайте добре и налейте половин чаша топло мляко.

Отново разбъркайте добре цялата смес.

Формата намажете леко с олио, застелете я с хартия за печене и изсипете в нея приготвеното шоколадово тесто.

В оригиналната рецепта сладкишът се приготвя на водна баня – в по-голяма тенджера с вода и специална поставка на дъното.

Ако обаче не разполагате с такава, може и просто да го изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 25-30 минути.

Обърнете изпечения блат върху маса и оставете да изстине. Прехвърлете го в чиния за сервиране.

Сметаната се разбива заедно с пудрата захар до получаване на гъст крем, който се намазва върху блата.

Отгоре в крема направете дупки на равни разстояния, за да проникне част от глазурата вътре.

Можете също да разрежете блата и да напълните сладкиша със сметаната или пък изобщо да не слагате сметана – само глазура.

За глазурата: начупете шоколада, сложете в купа и залейте с горещото мляко.

След това разбъркайте добре, за да се образува гладка глазура.

Изсипете глазурата върху слоя бита сметана и поръсете с шоколадови пръчици.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Лунен календар за март 2025 г: Внимавайте какво правите на тези дати Има точно определено време, в което трябва и не трябва да посетите фризьора Никога не правете това с нови дрехи, за да не привлечете неприятности и беди в живота си Ако имате нови дрехи, които никога не сте носили, тогава не се препоръчва да ги продавате или давате на други хора
Ако имате един картоф, добавете само още 2 съставки и ще сготвите нещо божествено Непременно опитайте тези картофени мекици Папа Франциск назначи монахиня за царица на Ватикана Досега длъжността „губернатор“ е била поверявана само на кардинали
Безпрецедентен успех за три зодии през март Със смяната на сезоните, всички области на живота ще претърпят обновление, от професионални дейности до личен живот и здраве Цената на кафето по света достигна исторически връх, на какво се дължи Както и при какаото, причината за повишението на цените на кафето е климатичната криза
Как да избелим белите дрехи Тези грешки в поддържането ги съсипват Потребители следят за фалшиви касови бележки Проверката се прави с мобилно приложение
Останах в шок, когато видях, че свекърва ми глади сол, а се оказа толкова полезен трик Следвайте тази проста процедура редовно, за да поддържате ютията си в отлично състояние Фолкпевица "лети" бясно, откачено с 307 км/ч по АМ "Тракия" Вая Александрова по-късно изтри клиповете
На 4 март имен ден има почитано българско име Православната църква чества Преподобни Герасим Потъна в скръб Почина съпругът на Доли Партън