Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички онемяха, като разбраха, че този шоколадов сладкиш с глазура се прави толкова бързо и лесно

Ключови думи: шоколадов сладкиш, сладкиш с шоколад, десерт, флагман

Когато опитате този прекрасен шоколадов десерт , ще се удивите колко е вкусен. Нежна консистенция и фина текстура, която се топи в устата! Още няма да е стегнала глазурата, а сме сигурни, че ще ви се иска да го излапате направо от формата! Ето и лесната рецепта за нежния Шоколадов сладкиш с глазура :

Необходими pродукти:
100 г черен шоколад
100 г масло
1/3 чаша захар
1 и 1/2 чаша обикновено брашно
2 супени лъжици какао на прах
1 супена лъжица бакпулвер
1/2 чаша топло мляко
1/2 чаена лъжичка ванилова есенция
200 мл бита сметана
1/4 чаша пудра захар
Глазура:
100 г черен шоколад
1/3 чаша горещо мляко
За поръсване:
Шоколадови люспи или поръски по избор
Начин на приготвяне:
Сложете начупения шоколад в купа, добавете мекото масло и добавете пудрата захар.

Поставете купата върху тенджера с вряща вода.

Оставете всичко да се разтвори на водна баня, като бъркате непрекъснато.

Пресейте брашното с какаото и бакпулвера в шоколадовата маса.

Разбъркайте добре и налейте половин чаша топло мляко.

Отново разбъркайте добре цялата смес.

Формата намажете леко с олио, застелете я с хартия за печене и изсипете в нея приготвеното шоколадово тесто.

В оригиналната рецепта сладкишът се приготвя на водна баня – в по-голяма тенджера с вода и специална поставка на дъното.

Ако обаче не разполагате с такава, може и просто да го изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 25-30 минути.

Обърнете изпечения блат върху маса и оставете да изстине. Прехвърлете го в чиния за сервиране.

Сметаната се разбива заедно с пудрата захар до получаване на гъст крем, който се намазва върху блата.

Отгоре в крема направете дупки на равни разстояния, за да проникне част от глазурата вътре.

Можете също да разрежете блата и да напълните сладкиша със сметаната или пък изобщо да не слагате сметана – само глазура.

За глазурата: начупете шоколада, сложете в купа и залейте с горещото мляко.

След това разбъркайте добре, за да се образува гладка глазура.

Изсипете глазурата върху слоя бита сметана и поръсете с шоколадови пръчици.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Голямо признание за Десподов Гол на месеца в Гърция за българина Има повод да почерпи Радост в семейството на Анджелина Джоли
Масови изнасилвания в подводници? Разтърсващо твърдение Шегува ли се? Ето какво направи Джокович 20:0 срещу Монфис от Франция
Шашна мрежата, ето как изглежда сега (СНИМКИ) Младата певица Крисия има визия, за която много жени могат да завидят благородно... Голяма звезда каза "НЕ" на... Алкохола
"Не съм задн*к" Твърди Моу Взеха колата на 52-годишен бургазлия от жк. "Меден рудник", прибирал се пийнал след купона на Нова година Дрегерът му ударил 1,59 примила
Болничното настоятелство на МБАЛ-Поморие дари сума за софтуера на важен медицински апарат Обновеният софтуер на електромиографа ще разшири възможностите за функционално изследване на периферната нервна система на нуждаещите се пациенти Колко улици в Бургас се нуждаят от това съоръжение Красимир Младенов видя в Турция решение на проблема с еднопосочните улици у нас
Ще вдига сватба през 2025 г. или пък не Певицата развълнува феновете си след новогодишните празници ГЕРБ-СДС, ДБ, БСП и ИТН обсъдиха общо споразумение за управление Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-СДС