Няма да повярвате какви чудни кюфтета с бирено тесто правя във формички за лед
За да ги приготвите, дори не е нужно да навивате кайма на топки. Всичко е много по-лесно. Напълнете формичките за лед с кайма – и заготовките на месото са готови! Просто, бързо и много удобно!
Как се приготвят кюфтета във формички за лед
За да стане предястието златисто, струва си да направите специална панировка. За целта комбинирайте брашно с бира и любимите си подправки. Първо потопете кюфтетата в полученото бирено тесто, а след това ги оваляйте в галета. Готово!
Необходими продукти:
свинска кайма – 600 гр.
сол – на вкус
черен пипер (смлян) – на вкус
яйце – 1 бр.
галета – 130 гр.
подправки по желание – кимион, мащерка, риган…
пшенично брашно – 100 гр.
светла бира – 250 мл
кашкавал или твърдо сирене – 50 гр.
слънчогледово олио – на вкус
Начин на приготвяне:
Към свинската кайма добавете едно яйце. Налейте малко бира, за да овлажните каймата. Добавете 30 г галета, сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре до гладкост.
Нарежете твърдото сирене на малки парченца.
Изсипете каймата във формички за лед. Поставете сиренето в центъра. Покрийте с още кайма. Пъхнете в хладилника за 1 час.
В дълбок съд комбинирайте пшенично брашно с бира. Добавете сол и черен пипер. Смесете всички съставки старателно.
Първо потопете кюфтетата в бирената смес, след което ги оваляйте в галета.
Загрейте слънчогледовото олио в тенджера или дълбок тиган с дебело дъно. Изпържете кюфтетата до златисто кафяво.
Румените топчици с разтягащо се сирене са готови! Хрупкаво отвън и сочно отвътре, това предястие е перфектният акомпанимент към чаша бира. Организирайте си филмова вечер, като сервирате такива вкусни кюфтета вместо обичайните снаксове. Направете им лек сос от заквасена сметана с билки, чесън и смлян червен пипер. Вашето семейство ще се зарадва! Хареса ли ви тази рецепта за предястие? Не забравяйте да я запазите, за да не я загубите!
Да ви е сладко!
Добави Коментар