Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Моята маминка е наследила тази рецепта за метър-торта от прабаба ми от Чехия

Ключови думи: метър торта, флагман

Моята маминка (майката на баща ми) бе изкусна кулинарка. Нейната майка пък е чехкиня по произход и именно от тази страна идва рецептата на любимия сладкиш вкъщи – Метър-торта.

Необходими продукти:
Тесто:

4 яйца
260 г пудра захар
10 супени лъжици масло
8 с.л. топла вода
260 g брашно
1/2 пак.бакпулвер
какао на вкус
Ванилов крем:

1/2 л прясно мляко
150 g кристална захар
1 опаковка ванилова захар
1 опаковка ванилов пудинг на прах
250 г масло
За шоколадовата глазура:

200 г масло
200 гр. тъмен шоколад
Начин на Приготвяне:
Разделете белтъците и жълтъците.

Жълтъците се разбиват с пудрата захар, като постепенно се добавят олиото и топлата вода. Трябва да се образува гъста пяна.

Белтъците се разбиват на твърд сняг.

Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера.
Внимателно разбъркайте снега в жълтъчната пяна и добавете брашното, разбъркайте леко.

Изсипете половината от светлото тесто в намаслена и набрашнена форма за кекс (дълга и тънка, може и форма за хляб).

Добавете какаото към останалото тесто и разбъркайте.
Изсипете тестото във втора форма със същите размери и печете на 180 градуса. около половин час.

След изпичане извадете блатовете от формите и ги оставете да изстинат.

Охладените блатове нарежете на тънки ленти с еднакъв размер.

Сваряваме гъст пудинг от млякото, захарта, ванилията и пудинга на прах, след което оставяме да изстине.

Разбийте маслото на пяна, постепенно добавете пудинга и разбийте до гладка консистенция.

Ако желаете може вместо ванилов крем може да приготвите карамелен или с плодов вкус.

Приготвяме го по същия начин като ваниловия крем

С готовия крем се слепват парчетата блат, като се редуват светло и тъмно тесто.

Можем да оставим и малко крем, за да намажем готовия сладкиш отгоре и отстрани.

Сложете в хладилника за час и след час залейте отгоре с шоколадовата глазура.

Пригответе глазурата като разтопите шоколада на водна баня, а след като се охлади леко, добавите към него мекото масло. Разбъркайте до лъскава консистенция.

Метър-тортата се реже с остър нож, потопен в гореща вода.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тъжна вест във футбола Почина национал на Габон Направи обръщение към българското общество Рамазанов иска да носи още спортна слава на България, той е един от тримата ни настоящи олимпийски шампиони
Сръбският парламент избра ново правителство Депутатите взеха решение да гласуват поименно Сподели, че никога няма да... Лилиън е порн* модел
Лекар е обвинен за смъртта на 15 пациенти В Берлин Нафтата подписа с... Диагонал от чужбина се присъединява към "Нефтохимик"
Пускат нападателя на Дебора под парична гаранция Пловдивският районен съд промени постоянната мярка за неотклонение на подсъдимия Невероятен скандал в България В борбата
86-годишен крие боен пистолет и граната Мъжът нахлу в офис и се закани на персонала с убийство "Бомба" в имението с розите Ергените хванаха бас, който не изглежда от най-джентълменските
Направи разтърсващо признание Бил е жертва на тормоз като дете Британският върховен съд най-после разумно: Трансджендър жените да не се третират като жени Петимата съдии по делото взеха единодушно решение