Откакто преоткрих това бананово руло, вече не се притеснявам за талията си, а никой не вярва, че е диетичен сладкиш
Можете да запазите тази рецепта и да я приготвяте винаги, когато ви се прииска нещо изключително вкусно и същевременно здравословно. Пригответе се за неустоим вкус, който ще се впише във вашия безопасен кухненски репертоар!
Бананово руло със сирене без брашно и захар
Необходими продукти
За тестото:
6 яйца
2 супени лъжици обезмаслено какао
3 супени лъжици мед
За плънката:
750 г нискомаслено извара
1 парче нискомаслено кисело мляко
3 супени лъжици кокос
3-4 супени лъжици мед
банани
За поръсване:
глазура от черен шоколад
Начин на Приготвяне:
1) Първо разделяме яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на твърд сняг. Разбийте жълтъците на пяна, добавете какаото, меда и една чаена лъжичка бакпулвер. Забърсваме и добавяме в купата със снега.
2) Застелете тава с хартия за печене и намажете с олио. Върху така приготвената тава се изсипва тестото и се пече във фурната на 150°C за около 20 минути.
3) Докато тестото се пече, разбийте изварата с нискомасленото кисело мляко, меда и кокоса.
4) Завийте хартията за печене от изпеченото тесто. Поставете тестото върху влажна кърпа и бавно го навийте на руло. След няколко минути охладеното руло се намазва с 3/4 от сирената плънка и в средата се нареждат банани.
5) Навийте рулото отново и намажете с останалата част от крема. Накрая може да полеем с глазурата от черен шоколад.
Добави Коментар