Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бърза и вкусна рецепта: Есенен омлет с картофи

Ключови думи: омлет, рецепта, картофи

Една от причините сутрините да започват добре, несъмнено са прекрасните храни, които ги придружават. Колкото по-обилна и вкусна е закуската, толкова по-енергично ще започне денят. Така че каквото и да правите, никога не пропускайте закуската, за да получите цялата енергия, от която се нуждаете, веднага щом станете от леглото.

В тази рецепта ще намерите насоки за приготвяне на специална рецепта за картофен омлет. Следвайте стъпките, за да го приготвяте бързо и лесно всяка сутрин в домовете си, а защо не и за бърз обяд или вечеря.

Необходими съставки:

6 яйца
2 средни картофа
2-3 глави зелен лук
половин глава жълт лук
60 мл зехтин
сол

Начин на приготвяне:

За да започнете тази рецепта, измийте и обелете внимателно картофите. Нарязват се на тънки кръгли филийки по 5-6 см. и се запържват в загрят тиган със зехтин. Оставете ги да се запържат, докато станат златисти от двете страни и малко омекнат.

Направете това с всички кръгчета картофи отново и отново, докато свършат. Накрая ги поставете върху чиния, постлана с абсорбираща кухненска хартия. След това почистете внимателно тигана и го подгответе отново за пържене, като добавите 1 супена лъжица олио.

След като извадите картофите, в тигана добавете наситнения зелен лук и половината също наситнен жълт лук. Оставете лука да се запържи, докато омекне и се оцвети, след което наредете отгоре един по един приготвените по-рано картофи. Уверете се, че лукът е добре разпределен по цялата повърхност на тигана, както и резените картофи, които слагате отгоре.

През това време в дълбока купа внимателно разбийте всички яйца и ги добавете в тигана с картофите. Посолете леко и леко разклатете тигана, за да се разтече добре разбитото яйце. След това го оставете на котлона на среден огън, докато видите, че цялото яйце отгоре е готово за консумация.

Оставете да се готви около 20 минути, като през последните 5 минути увеличете малко котлона, така че повърхността на омлета да стане златиста. Когато е готово го свалете от котлона и го оставете малко да изстине, след което можете да го нарежете както желаете и да сервирате. Можете да ядете този омлет веднага след като сте го приготвили или да го съхранявате в хладилник до 2-3 дни, пише actualno.


 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Така се приготвя туршия само със сол Вижте как Преизбраха Любо Ганев начело на федерацията по волейбол Той ще я ръководи през следващите 4 години
НАП извади на тезгяха нива на цената на чифт дънки Това е и най-евтиният имот, който може да се намери на сайта на агенцията Прибраха я в Психото Гергана се закани да "пръсне черепа" на певицата Дара Екимова
Тя се събра със Слави Трифонов Емилия записа дует с Дългия Преди 20 години тя стана най-бързата бяла жена в света Българката направи 10,77 сек. на Купа Европа на стадион "Пловдив"
Продадоха на търг писмо с първата германска марка за 440 000 евро Това е единственият подобен екземпляр Млад моторист загина на място след брутален челен сблъсък в камион Инцидентът е станал на пътя Кричим - Девин
Колко сол да сложим на килограм зеле: изпитана пропорция, която винаги работи Вижте отговора тук Социолог: Трудно ще се формира кабинет, нужни са 3-4 партии, за да има стабилно мнозинство Новото ръководство на БСП е по-склонно да участва в коалиционно управление, смята Евелина Славкова
Мамят ни с вода и сол вместо със сирене Потребители и млекопреработватели искат ясни мерки за защита на качествената храна Бърза и вкусна рецепта: Есенен омлет с картофи Чудесна идея за вкусно изкушение