Вечеря, готова за 30 минути: Сьомга със сладка царевица и салата от домати
Няколко основни съставки се събират в тази рецепта за вечеря през седмицата за хранене, което се усеща като много повече от сбора на неговите елементи. Една проста смес от кафява захар и смлян кориандър се превръща в ароматна марината за сьомга.
Царевица, домат и авокадо се обединяват едновременно в гарнитура за сьомгата и салата. Цялото ястие е готово за по-малко от половин час и не съдържа глутен и млечни продукти.
Необходими съставки:
1 ч.ч. светлокафява захар
1/2 ч.ч. смлян кориандър
1 3/4 ч.л. сол,
4 170 грамови филета от сьомга без кожа (с дебелина около 2.5 сантиметра)
4 с.л. екстра върджин зехтин
2 броя авокадо, нарязани
3 кочана прясна царевица, отстранени зърната (около 1 1/2 чаши)
2 домата, нарязани
1/3 чаша нарязан червен лук (от 1 глава лук)
3 с.л. нарязан пресен босилек
Начин на приготвяне:
Разбъркайте заедно захарта, кориандъра и 1 чаена лъжичка сол в малка купа. Разтрийте сместа от подправки равномерно върху сьомгата.
Загрейте 1 супена лъжица масло в голям тиган на средна степен. Добавете сьомга; гответе, , докато покафенеят добре от долната страна, 5 до 7 минути. Обърнете и гответе, до пълна готовност, около 3 до 5 минути.
Междувременно внимателно разбъркайте заедно авокадо, царевица, домати, лук, босилек и останалите 3 супени лъжици масло и 3/4 чаена лъжичка сол в средна купа. Сервирайте със сьомгата.
Добър апетит!
Източник: Actualno.
Добави Коментар