Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вече не искам да ям солена баница, тази версия с локум ми стана любима

Ключови думи: баница с локум, рецепта

Тази баница с локум е истинско произведение на изкуството. Сигурни сме, че по-вкусен десерт от този не сте опитвали. Ето и какви продукти са ви нужни, за да си я приготвите: 

кори за баница – 1 пакет;
яйца – 2 бр.;
локум – 2 кутии;
брашно – 1/2 ч. ч.;
захар – 1/2 ч. ч.;
бакпулвер – 1 ч.л.;
олио – 1/2 ч. ч.;
ванилия – 1 пакет.
За сиропа

захар – 1 ч. ч.;
вода – 2 ч. ч.;
ванилия – 2 пакетчета;
кокосови стърготини – за поръсване.
Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват заедно с брашното, бакпулвера, олиото, захарта и ванилията. За предпочитане е това да се случва в дълбока купа и да ползвате миксер, за да ви е по-лесно. Нужно е да се получи лепкава и сравнително гъста смес.


Локумът се нарязва на кубчета. Вземете четка и с нея намажете кората. Бъдете наистина внимателни и имайте предвид, че корите са много фини и лесно се разкъсват. Отгоре сложете още една кора, намажете я със сместа и след това поръсете с парченца локум.

По този начин се процедира с всяка една кора, докато продуктите не свършат. Баничката се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Когато баницата бъде готова, извадете я от фурната и я оставете да изстине. След това може да я залеете със сиропа, който се приготвя много лесно. Смесват се захарта и водата и се оставят на котлона да кипнат.

Горещият сироп се излива върху баницата и се остава да попие много добре. Най-отгоре се поръсва с кокосови стърготини. Това е истински вкусна локумена баница, от която гарантирано ще си оближете пръстите.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Консумацията на броколи може да реши този проблем Повече от един милиард възрастни по света имат високо кръвно налягане, което го прави изключително важен обект на изследвания и здравни интервенции Нарекох тези бисквитки „Петминутки“ – бърза и лесна рецепта, която дори децата могат да направят За чаената церемония
От 24 септември до 18 октомври ще се случи нещо невероятно Очакват ви бурни страсти и любовен магнетизъм Вече не искам да ям солена баница, тази версия с локум ми стана любима Рецептата е проста, а баницата направо се топи в устата
Какво се случва? Още една водеща аут от "Преди обед" В понеделник в студиото не се появи Франциска Йорданова. Брюксел ни дава 10 млн. евро допълнително за фермерите Румъния получава 21 млн. евро
Чуждите инвестиции намаляха със 76% Дружества в страната връщат заеми към собствениците зад граница Задължително добавете това в интериора, за да привлечете щастието у дома Ако искате да създадете интериор, в който да се чувствате щастливи, важно е да не претоварвате декора
Тези зодии ще се върнат при бившите си през есента Ето кои зодии ще дадат още един шанс на старите си партньори Синоптиците зарадваха с прогноза: Есента си отива още преди да е дошла Вадете плажните хавлии, изпращаме септември с температури до 30 градуса
Голяма промяна с ЕГН-то в личните карти за всички родени след тази дата Предпоследната цифра показва пола, като за жени се използват нечетни, а за мъже – четни цифри Смесваш всички съставки, гребеш с лъжица и пускаш в тигана - получават се най-вкусните и пухкави йогурт мекици Освен това в тестото се добавя ситно нарязания пресен лук, а по желание може да се добави и магданоз