Нарекох тези бисквитки „Петминутки“ – бърза и лесна рецепта, която дори децата могат да направят
Бисквитките са едни от най-продаваните видове сладкиши в целия свят. Около един милион пакета бисквитки се създават редовно във фабрики по целия свят. Удивителното е, че хората купуват повече от половината от тези бисквитки през първите три дни след пристигането им в магазините.
Бисквитките са станали част от живота на много хора. Невъзможно е да си представите чаено парти без сладкиши и бисквитки – това е традиция за повечето хора.
В Азия бисквитките не се третират толкова благоговейно. Вероятно заради различната специфика на пиене на чай. В Япония и Китай е обичайно да се наслаждавате на напитка, а не на десерт по време на пиене на чай.
Нека направим наши собствени прости, бързи бисквитки за чаената церемония.
Продукти за бисквитките:
Яйце – 1 бр.;
Сол – щипка;
Захар – 4 супени лъжици;
Растително масло – 60 ml;
Кефир – 100 мл;
Брашно – 250 г;
Бакпулвер – 1 ч.ч.
Приготвяне на бисквитки:
Разбийте едно яйце в купа, добавете лъжица кристална захар и сол. Изсипете растително масло и кефир в яйцето, разбийте всички съставки, докато песъчинките се разтворят.
Изсипете брашното и бакпулвера в яйчената смес, омесете с ръце меко, нелепнещо и хомогенно тесто. Разточете тестото на слой с дебелина 1 см, поръсете цялата повърхност със захар, леко натрошете песъчинките с точилка.
Разделете слоя на малки парчета бисквитки 2×2 см. Поставете бисквитките върху лист за печене, покрит с пергамент.
Печете бисквитките на 180 градуса за 13-15 минути.
Добави Коментар