Тази грешка прави картофеното пюре отвратително
Картофеното пюре е класическо ястие, което мнозина харесват, неизменен спътник на апетитните кюфтета. Знаете ли, че използването на блендер за приготвяне на гарнитура може значително да повлияе на вкуса и текстурата на готовото ястие?
Защо блендерът не е подходящ за пюрета
Използването на блендер може да изглежда като добра опция, която спестява усилия, но не е така. Факт е, че блендерът превръща картофите в хомогенна маса, лишавайки ги от естествената им текстура. Това прави пюрето по-лепкаво и по-малко въздушно.
Интензивното разбиване с блендер води до отделяне на голямо количество нишесте, което прави пюрето по-вискозно и по-малко нежно. При продължително разбиване с блендер част от вкуса на картофите се губи, а готовото пюре става по-свежо. Всички тези фактори заедно ще направят вашите картофи просто неприятни и понякога дори отвратителни.
Кой метод на готвене е по-добър?
Сварените картофи се намачкват с чукал или вилица. Този метод ви позволява да запазите естествената текстура на картофите и да направите пюрето по-ефирно.
За по-деликатно пюре картофите могат да се претрият през сито. Този метод ви позволява да се отървете от бучките и да направите пюрето хомогенно.
Въпреки че блендерът е удобен кухненски уред, той не е най-добрият вариант за приготвяне на картофено пюре, тъй като не запазва естествения вкус и текстура на картофите, за разлика от традиционните методи.
Добави Коментар