Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чудо от три яйца! Дойде и моят ред да го направя - признавам си вкусно нещо не бях яла

Ключови думи: торта чудо, само 3 яйца, торта, рецепта

Отдавна мисля да приготвя тази рецепта, която се превърна в истински хит в кулинарните форуми в мрежата. Торта Чудо от 3 яйца буквално покори всички с вкуса си и лесния си начин на приготвяне.

Всъщност това е стара рецепта, а най-хубавото тук е, че не ви трябват нито миксер, нито везна. Още една чудесна рецепта за всички любители на сочните сладкиши, които са приготвяли нашите баби и майки. Много просто и повярвайте ми много вкусно. Така че не пропускайте тази рецепта. Ето какво ви трябва:

Торта Чудо от 3 яйца

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ (измерени с чаша от 200 мл):
3 яйца
1 чаша захар
1 чаша мляко
1 чаша олио
2 чаши брашно
5-6 супени лъжици орехи
1 бакпулвер

Пълнеж:
500 мл прясно мляко
6 с. л. захар
2 пак. ванилова захар
4 с. л. грис
100 г шоколад
150 г смлени орехи или 2 ч.ч.

За заливката загрейте:
300 мл мляко,
6 с. л. захар

За глазурата разтопете:

100 г шоколад,
200 мл сладкарска сметана или 150 мл прясно мляко.
Поръсете 1 чаша едро смлени орехи. Печете сладкиша на 200 градуса за 25-30 минути.

ПРИГОТВЯНЕ:

1. В дълбока купа разбийте яйцата с бъркалка, добавете захарта, след това млякото и олиото. Когато ги смесите, добавете ядките, брашното и бакпулвера. Изравнете.

2. Сипете захарта в тенджера, добавете захарта и прясното мляко, след което като загрее, добавете гриса и варете при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. След това добавете шоколада да се разтопи и накрая смлените ядки. Оставете да изстине.

3. Изсипете половината от тестото в намаслена и набрашнена тава със среден размер и печете 10 минути в загрята на 200 градуса фурна.

4. Разстелете плънката от грис, а отгоре изсипете останалото тесто. Заравнете и върнете да се пече за още 15 минути.

5.Набодете готовия блат с дървена клечка за зъби и залейте с млечния сироп (горещо с горещо).

Оставете да поеме цялото мляко, нарежете го, след което залейте отгоре с глазурата и поръсете с орехи.

Източник: zajenata.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
4 съвета за дълъг секс Внимавайте да не се обезводните... Пламъците в Лос Анджелис погълнаха сгради, има жертви, но Панагюрско златно съкровище било защитено За да проправят път за пожарникарите, се налага булдозери да разбутват изоставените в паниката коли
Шок в бургаската морга! Близките на загиналите 17-годишни младежи разпознаха телата им Роднините на Ахмед Самра и Ахмед Исмаил АлАунд искат да ги погребат в Египет,  в Средец им казали как намерили труповете им в Странджа Масов протест срещу високите цени на тока  А от нулевия ДДС печелят само зърнопроизводителите, коментира Васил Велев и попита на тях ли трябва да се помага
Средната пенсия в Русия е... Около 250 долара Била е близо до смъртта Твърди, че мъж се опитал да я убие в самолет
Притеснителна новина за София Ето какво се случва  Разтърсващо твърдение за Путин Не вдигал телефона на Асад
Много му върви Верстапен е 4 пъти шампион на Формула 1 Разказа за Рен Гонзо с малшанс в чужбина
Замърсяването на въздухът в София е два пъти над нормата, а от СЗО заговориха за мор на българите Кметът Васил Терзиев призна за проблема и сподели, че се надява да има траен напредък в справянето с него Отиде си сценаристът на „Вчера“, Владимир Даверов издъхна след мъчително боледуване Погребението на големия български писател, който е и продуцент на филми които „Дунав мост“ и „Хайка за вълци", ще бъде в тесен семеен кръг