Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg
Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!
Рибата присъства все по-често на българската трапеза
От 16 септември Kaufland България изненадва своите клиенти с отстъпки до 52% на риба и морски деликатеси
Според данни на Националния статистически институт (НСИ) консумацията на риба в домакинствата се увеличава всяка година. Така докато през 2018 г. българинът е консумирал средно 5.2 кг. риба годишно, то през 2023 г. приемът е нараснал до 6.2 кг. на лице от домакинство.
На повишения интерес към рибните деликатеси вече 10 години успешно отговаря най-голямата търговска верига в България – Kaufland. Всеки месец в 32 от своите хипермаркети в страната ритейлърът осигурява богат избор от над 20 вида прясна риба на лед и морски деликатеси.
Ципура, лаврак и сьомга – новите фаворити на българина
Данните на лидера в ритейла показват, че през годините вкусовете на българите са се променили. Докато в близкото минало пъстървата, шаранът и скумрията са били сред традиционите риби на българската трапеза, то през последните години ципурата, лавракът и сьомгата постепенно започват да ги изместват.
В менюто на българите не остават на заден план и морските дарове. Най-предпочитани са скаридите, калмарите и октоподът. Рибните специалитети като маринована или пушена риба и разбит хайвер също са сред търсените продукти в Kaufland.