Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

У дома ухае невероятно от този есенен сладкиш, всички съседи се наредиха пред вратата

Ключови думи: десерт, галет, плодове, флагман, сладкиш, есенен сладкиш

Нито един купешки сладкиш не може да се сравни по вкус с ароматните домашно приготвени  печива. Въпреки това, не всяка домакиня има възможност да отдели много време за приготвяне на сложни пайове и сладкиши. В този случай на помощ идват прости рецепти, които могат да бъдат изпълнени възможно най-бързо.

Една от тези рецепти е тази за сладкиш с плодове и извара, която се приготвя без използване на кухненски робот. Процесът на приготвяне на  тестото ще отнеме не повече от 15 минути, а след още 40 минути на масата ще има домашно приготвен топъл сладкиш, който цялото семейство ще хареса, защото ухае неустоимо на есен. Ето необходимите продукти за лекия и свеж Есенен галет с плодове:

Продукти за тестото:
брашно – 270 гр;
извара – 200 гр;
масло – 100 г;
яйце – 1 брой;
бакпулвер – 1 ч.л.;
захар – 80 g;
сол – щипка;
нишесте – 1 супена лъжица;
плодове или горски плодове – 500 гр.
Начин на Приготвяне:
Добавете бакпулвера и щипка сол в купа с пресятото брашно и разбъркайте добре. Добавете студено масло, нарязано на малки парченца към съставките и разтрийте всичко с ръце, докато стане на трохи.

Към трохите добавете яйце (оставете малко яйце за намазване на галета преди печене) и извара и омесете хомогенно тесто, което не лепне по ръцете.

Прехвърлете тестото върху хартия за печене и го разточете на слой с диаметър около 30 см.

За да се сгъсти сокът, който се отделя при печенето на плодовете, трябва да поръсите тестото с една супена лъжица нишесте, оставяйки от краищата около 3 см.

Върху нишестето се поставя плънката. Поръсете плодовете със захар. По желание можете да добавите към захарта канела или ванилова захар. Аз използвах сини сливи, но става също така вкусен с круши, ябълки или каквито плодове имате под ръка.
Внимателно прегънете краищата на тестото върху плънката и намажете тестото с останалото яйце.

Поръсете отстрани със захар. Печете галета в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 40 минути.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
3 зодии, които имат слава на скучни в леглото Ето кои са те  Бадеми и кашу намаляват риска от деменция Кашуто подобрява функциите на кръвоносните съдове и понижава холестерола
Ако обичате бързите и лесни закуски - тези солени мекици с шунка са за вас! Стават буквално за 15 минути, опитайте ги още утре сутринта Внимание! Иде Ретрограден Меркурий в Стрелец Какво ви очаква според зодията
Левски се върна в Топ 3, победи Локо София с 2:0 Домакините профукаха дузпа  Три зодии ще имат невероятен успех до края на годината
Лекар каза истината за пържените картофи, всички ще си отдъхнат! Не ги избягвайте!  За месец и половина тази улица в Бургас ще е затворена за движение Текат ремонтни дейности
Никой не разбра, че в този постен гювеч няма месо, изчезна от чиниите за секунди Чудесно предложение за вкусен обяд или вечеря България е първенец в Европа по регистрирани нови автомобили Само у нас бензиновите и дизеловите двигатели са близо 90 на сто от пазара
Задължително трябва да знаете това, когато купувате коледна звезда Първо проверете влажността на почвата на коледната звезда, която искате да закупите Това е рецептата за най-вкусния и лесен пълнен шаран В тази статия ще ви запознаем със стъпките за създаване на най-вкусния пълнен шаран