Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нарязвам пилешкото и го слагам в зелката, получава се страшна вкусотия

Ключови думи: пълнена зелка, зеле с пилешко, флагман

Не просто пълнена зелка, а гозба, достойна за всеки ресторант със звезди Мишлен! Днес ще ви научим как да приготвите вкусно и необичайно ястие със зеле и пилешко, което със сигурност ще се хареса и на семейството, и на гостите.

Всички съставки са евтини и лесно достъпни.

Както знаете, зелето е отлична диетична съставка. Засища и е нискокалорично. В тази рецепта го комбинираме с  месо от пилешки гърди – едно от най-постните и богато на протеини от своята категория. Благодарение на това се получава засищащо ястие с добро съотношение на макронутриенти.

Правилно изпечено такова ястие буквално се топи в устата. Можете допълнително да го обогатите с избрани  зеленчуци . Ако добавите и картофи в тавата, ще имате и чудесна гарнитура за Пълнената зелка по френски . Ето необходимите продукти:

Пълнена зелка по френски
Необходими продукти:
3 малки глави зеле
3 картофа
400 г пилешки гърди
6 домата
1 глава червен лук
3 яйца
30 мл лимонов сок
По желание:

100 г моцарела
Сол, черен пипер, зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете картофите , нарежете ги на филийки, поръсете със сол и черен пипер. Лукът се нарязва на лентички, а доматите на шайби или кубчета. Пилешкото месо се нарязва на кубчета, поръсва се със сол и черен пипер, залива се с лимонов сок и се оставя да се маринова.

Отрежете зелевите глави отдолу и ги издълбайте. Поставете ги в тава, застлана с хартия за печене. Поставете картофите на дъното на издълбаните зелки. Като следващ слой добавете половината домати и лука.

Поръсете с настърган кашкавал. Отгоре се слагат месото и другата половина домати. Подправете отново със сол и черен пипер.

Смесете яйцата с киселото  мляко в купа. Залейте с получения сос зелките. Пече се 30 минути на 180 градуса.

След като леко изстинат, нарежете зелките на парчета и сервирайте.

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Министърът на туризма Мирослав Боршош откри конференцията за ваканционни имоти и краткосрочните наеми София беше домакин на първата конференция от глобалната инициатива SCALE EASTERN EUROPE CONFERENCE в Източна Европа Дами зад волана: 28-ото рали „Елена Апостолова“ идва с много емоции Традиционното състезание събира дами с бензин в кръвта на 10 март
Тази пролет ще бъде вълшебна за 4 зодии През задаващите се топли месеци щастието ще ги следва неотлъчно Баба Марта идва с дъжд и сняг, ето каква ще е прогнозата за времето В понеделник /3 Март / в сутрешните часове ще превалява дъжд и сняг в южните и в източните райони
Бургас ще чества националния празник с богата програма В понеделник ще има авто поход, молебен за благоденствие, Третомартенско хорище и фестивал на документалното кино Затвориха пътя Руен-Ябълчево заради ПТП За щастие няма пострадали, щетите са изцяло материални
Сметната палата похарчи милион за ненужни коли Ексминистър Петкова разрешила бюджетна корекция за покупка на 22 лъскави тойоти Най-голямото училище в община Несебър отбеляза патронния си празник СУ „Любен Каравелов“ предоставя модерно образование в иновативна среда, отбелязва кметът на Несебър
Сарафов поиска имунитетите на Божанов и Петков за престъпление по служба и принуда Става въпрос за обществената поръчка за електронно управление на стойност 18 млн. лева  Българите все повече избягват Одрин, намалели са наполовина Търговци се жалват
Той научи Меси да бие дузпи Реал Мадрид ме даваше три пъти повече пари, но избрах Барса, твърди бразилецът Весела Лечева се кандидатира за председател на БОК Сега Комитетът е оглавяван от Стефка Костадинова