Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нарязвам пилешкото и го слагам в зелката, получава се страшна вкусотия

Ключови думи: пълнена зелка, зеле с пилешко, флагман

Не просто пълнена зелка, а гозба, достойна за всеки ресторант със звезди Мишлен! Днес ще ви научим как да приготвите вкусно и необичайно ястие със зеле и пилешко, което със сигурност ще се хареса и на семейството, и на гостите.

Всички съставки са евтини и лесно достъпни.

Както знаете, зелето е отлична диетична съставка. Засища и е нискокалорично. В тази рецепта го комбинираме с  месо от пилешки гърди – едно от най-постните и богато на протеини от своята категория. Благодарение на това се получава засищащо ястие с добро съотношение на макронутриенти.

Правилно изпечено такова ястие буквално се топи в устата. Можете допълнително да го обогатите с избрани  зеленчуци . Ако добавите и картофи в тавата, ще имате и чудесна гарнитура за Пълнената зелка по френски . Ето необходимите продукти:

Пълнена зелка по френски
Необходими продукти:
3 малки глави зеле
3 картофа
400 г пилешки гърди
6 домата
1 глава червен лук
3 яйца
30 мл лимонов сок
По желание:

100 г моцарела
Сол, черен пипер, зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете картофите , нарежете ги на филийки, поръсете със сол и черен пипер. Лукът се нарязва на лентички, а доматите на шайби или кубчета. Пилешкото месо се нарязва на кубчета, поръсва се със сол и черен пипер, залива се с лимонов сок и се оставя да се маринова.

Отрежете зелевите глави отдолу и ги издълбайте. Поставете ги в тава, застлана с хартия за печене. Поставете картофите на дъното на издълбаните зелки. Като следващ слой добавете половината домати и лука.

Поръсете с настърган кашкавал. Отгоре се слагат месото и другата половина домати. Подправете отново със сол и черен пипер.

Смесете яйцата с киселото  мляко в купа. Залейте с получения сос зелките. Пече се 30 минути на 180 градуса.

След като леко изстинат, нарежете зелките на парчета и сервирайте.

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
За дамите: Как да разберем, че мъжът срещу нас иска SEX? Докосването е най-важният знак 5 важни практики за щастлив брак всеки ден С малки ежедневни жестове можете да направите брака по-здрав и хармоничен
Учениците от 9 клас ще имат изпит по природни науки през октомври Това няма да е външно оценяване Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа
Заедно към мечтаното бебе в Царево Кметът на Община Царево Марин Киров оказва пълна подкрепа и съдействие на инициативата Важно за родители: Предлагат промени и глоби в данъчните облекчения за деца При първо нарушения глобата ще бъде от 5000 до 15000 лв., а при повторно - от 10000 до 30000 лв. 
Ще има ли промяна в цените на винетките догодина Служебният министър на регионалното развитие и Виолета Коритарова - Касабова с успокоение за шофьорите Лейди Гага най-накрая коментира слуховете, че е хермафродит Преди повече от десет години се появиха слуховете, че поп звездата има мъжки и женски полови органи, които тя така и не отрече
Учени посочиха храните, които намаляват риска от деменция Тези храни са богати на антиоксиданти, имат противовъзпалителни и противоракови свойства 6 летища не стигат на Лондон Властите в Лондон наблюдават сравнителен скок на пътниците след пандемията и очакват да се счупи рекорда от 2019 г.
Скрита картина на Моне отива на търг за 35 млн. долара Шедьовърът е една от осемте творби от серията "Водни лилии" Купи си „Майбах“ за 400 бона от Миро Дзвера Певецът сам се похвали за новата си придобивка