Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нарекох тази торта "Щастие", опитай я, за да разбереш защо

Ключови думи: торта щастие, рецепта, флагман

Представяме ви невероятна рецепта за торта. Нарекохме я "Щастие", защото е истинска наслада за всички сетива. За направата й не са необходими яйца и брашно и е супер елементарна. 

Необходими продукти:
200 грама бисквити
2 супени лъжици какао на прах
100 грама краве масло, разтопено
1 пакетче шоколадов пудинг
2 супени лъжици царевично нишесте
50 грама захар
500 милилитра прясно краве  мляко
100 грама шоколад
За глазурата:

100 грама шоколад
80 милилитра гореща сметана за разбиване
1 чаена лъжичка краве масло
Начин на приготвяне:
Сложете бисквитите в купата на блендер и смелете. След това добавете какаото и разтопеното масло и мелете за още 1 минута или докато се получат трохи.

Сипете сместа за блата в ринг със съд за сервиране или форма за печене с подвижно дъно (диаметър от 22 сантиметра). Заравнете и след това с чаша натиснете блата. Така ще стане равномерно и няма да се рони. Сложете в хладилник и оставете за 30 минути.

През това време направете крема, като за целта в тенджера сипете пудинга, захарта и нишестето. Налейте прясното мляко и бъркайте до получаване на смес без бучки. След това поставете на котлона и гответе, като бъркате, докато кремът се сгъсти. Начупете шоколада на парчета и прибавете към крема. Бъркайте, докато се разтвори напълно. Когато това стане, извадете блата и го полейте с крема. Заравнете и оставете да се охлади напълно.

След това направете глазурата, като в малка купа сипете топлата сметаната. Начупете шоколада и добавете. Бъркайте, докато се разтопи напълно. След това сложете маслото и смесете.
Извадете охладения крем и полейте с глазурата. Заравнете и върнете в хладилника за 2 часа или докато стегне напълно.

Щом това стане, извадете и махнете ринга. Декорирайте десерта и настърган шоколад или според вкуса ви. Нарежете и поднесете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Рафаел Надал ще става баща Съпругата на пенсионираната тенис звезда Мери Перело е бременна в петия месец Цветница е! Празнуват над 340 хиляди българи с имена на цветя Празникът е винаги в неделята преди Страстната седмица
Следващата цел на Мъск е да изпрати роботите Optimus до Марс По план Starship и Optimus ще летят заедно до Червената планета през 2026 година Слънце за Цветница ксималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в София - около 17°
5 сигурни знака, че той е мамино синче Ето кои са те  Taка общуват щастливите двойки Те задават отворени въпроси
Ето кои зодии са шефът вкъщи Вие сред тях ли сте Моите наполеонки, по-вкуски са от тези в магазина Перфектен френски сладкиш
Данаил Папазов с позиция за драмата в "Бояна" Ето какво сподели бившият министър Колко дълго ни отнема да преодолеем бившия партньор? Психологията отговаря Ново проучване предоставя отговор на въпроса
ВВС на Украйна: 21-годишен пилот на F-16 загина по време на мисия Не се съобщават подробности От полицията с информация за напрежението свързано с Доган "Няма задържани", съобщи директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов