Разядка с тиквички
Обичате ли разядки? Опитайте тази лесна рецепта за разядка с тиквички. Сервирайте с хубав хляб.
Продукти
6 броя тиквички
сокът на 1 лимон
2 с.л. сусамов тахан
зехтин екстра върджин на вкус
сол и черен пипер на вкус
листа пресен магданоз на вкус
листа мента на вкус – по желание
Приготвяне
- Тиквичките се измиват добре и се почистват от дръжките и крайчето.
- Увиват се във фолио и се слагат във фурната да се изпекат на 200 градуса.
- Може да ги изпечете и на грил.
- По средата на печенето се набождат с вилица на няколко места.
- След като са добре изпечени (трябва да са достатъчно меки) може да ги оставите да се охладят.
- След това се нарязват с нож или се смилат в кухненски робот.
- Консистенцията трябва да напомня на патладжан за кьопоолу.
- Сложете нарязаните тиквички в купа.
- Добавете останалите съставки и разбъркайте добре.
- Може да сервирате веднага или да охладите в хладилник.