Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Баба правеше най-вкусните пълнени чушки с боб

Ключови думи: боб, пълнени чушки с боб, флагман

Направете сами тези пълнени постни чушки с боб. Ястието е страхотно на вкус, приготвите ли ги веднъж, ще се влюбите и ще предпочитате този вариант пред „месния“. Ако изберете хубав боб за тези чушки, резултатът със сигурност ще бъде невероятен. Рецептата на Валентина няма как да ви разочарова, както казва тя, защото е многократно изпитана и лесна за изпълнение. Освен това й е завещана от нейната баба, а семейните рецепти, както знаем, са истинско богатство, което трябва да пазим!

В плънката се слага само боб, а по желание може да добавите и зеленчуци на вкус. Някои обичат да слагат моркови, чушки, ориз, праз и т.н., но наистина няма нужда, защото тези пълнени чушки са вкусни сами по себе си. Ето какво ви трябва за тези апетитни Пълнени пиперки с боб :

Пълнени пиперки с боб
Необходими Продукти: 
800 г – 1 кг боб
1 глава чесън
2 литра вода
3-4 глави лук (400-500 г)
1-2 супени лъжици брашно
сол
сухи подправки
лют червен пипер на прах
черен пипер
сушени чушки – може да използвате и пресни или замразени
Време за варене на боба: от 1 час и 30 минути до 2 часа. По време на варенето се добавя вода, колкото е необходимо.
Начин на Приготвяне:
Бобът, който избирате, трябва да е качествен, вземете го от известен производител (миналогодишният да не се смесва с тазгодишния). Накиснете боба във вода в тенджера и го оставете да престои една нощ. Предварително може да измиете боба в няколко води, а в третата или четвъртата да го сложите да престои цяла нощ.

На следващия ден прецедете боба от водата и го сложете в тенджера. Бобът трябва леко да е набъбнал преди да го сложите да се вари. Залейте го с 1,5 л или 2 л вода и сложете 1 глава чесън, разделена на скилидки, да се вари заедно с боба. Ако е необходимо, долейте още вода.

Тенджерата се захлупва с капак и бобът се вари около 2 часа, на слаб огън, за да не се разпадне. След като уври, прецедете го от водата, в която се е варил, и я запазете за по-късно.

Лукът се нарязва на ситно, а по желание и чесънът. Сложете да се запържи в малко олио, докато стане стъклен и преди края подправете на вкус, с подправки по избор.

Добавете червен пипер, чили (по желание) и добавете 2-3 чаши вода към лука, за да направите сос. Когато сместа се сгъсти, отстранете от котлона и я изсипете при боба. Разбъркайте, докато бобът поеме соса и плънката стане кремообразна.

Попарете малко чушките (ако са сухи) във вряща вода за около 15 минути, за да се напълнят по-лесно с плънката. Може да използвате и пресни чушки или замразени такива (предварително ги размразете). Напълнете чушките с бобената плънка и ги наредете в голяма тенджера.

Когато напълните тенджерата, налейте отгоре водата, в която се е варил бобът.

Печете чушките впредварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути, похлупени. Поднесете ги топли на празничната трапеза!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Банков обир завърши с убийство на нападателя Полицайка го гръмна в главата  "Аз не опипвам жени" Депардийо заяви, че не е насилник
Зрители изригнаха срещу въпрос в "Стани богат" Питането сякаш беше прекалено трудно за 10 бона Митничари с огромна находка Украинка скри пари и накити за над 200 бона
Полицай разстреля млад крадец Екшънът стана на Балканите Пенсионира се? Форд излиза в заслужена почивка?
Бедствено положение в... Хърватия Чу ужасна новина Семейна трагедия за Маркиньос
Полицай с голям гаф Стреля по погрешка Тази супа е чудна Полезна и вкусна
"Ще получа разрез на сърцето" Венци Стефанов култов за футбола в България Министър Мирослав Боршош даде старт на подготовката за летния сезон по Черноморието Обиколката започна от Варна, без участие на кмета въпреки отправената покана