Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Разкриха ми тайната за най-меките и вкуснни пърленки на фурна

Ключови думи: пърленки на фурна, рецепта

Днес прекрачваме в света на вкусните домашно приготвени  печива, разкривайки тайната на перфектните Пърленки на  фурна – меки, сочни, с онези неустоими дупки по повърхността.

Днес ще се отдадем на магията на приготвянето на хлебчета, мекички и пухкави, с онези характерни дупчици, които всеки истински любител на хляба обича. Не се притеснявайте, защото тази рецепта е проста и достъпна.

Ето какво ви трябва и как да приготвите тези прекрасни хлебчета.

Пърленки на фурна
Необходими продукти:
650 грама брашно
200 мл вода
200 мл мляко
3 супени лъжици масло
20 грама мая
1 чаена лъжичка захар
Начин на Приготвяне:

Първо натрошете маята в хладка вода и добавете захарта, разбъркайте добре. След това добавете лъжица брашно и разбъркайте отново. Когато сместа шупне я прехвърлете в голяма купа, добавете хладко мляко и постепенно добавете брашното, докато тестото стане меко и нелепнещо. Използвайте бъркалка и омесете тестото до гладкост.

Замесете тестото с малко олио към края и оставете да втаса на топло място за около 40 минути.

Разделете тестото на парчета по 250 грама, оформете ги на топки с ръце, след което ги покрийте с фолио и кърпа и ги оставете да починат 10 минути.

Разточете всяка топка с ръце до размера на голяма чиния, като притиснете краищата с ръце, за да получите характерни ръбове и възможно най-тънък център.

Покрийте ги да починат, след което направете отгоре разрези с тъп нож и ги намажете с белтък или мляко. Поръсете със сусам.

Печете ги в загрята фурна на 250 градуса за около 7 минути, докато добият приятен златист цвят.

Насладете се на тези фантастични пърленки, които можете да поднесете с различни дипове, сирена или дори като добавка към любимите си ястия.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Сексолог с разтърсващи думи: Има двойки, които... Не правят секс с години Обра точките на 55 години (СНИМКА) Джей Ло показа отлична форма по бански
Китайци вбесиха Наско Сираков? Не оцениха Алекс Колев... "Спайдърмен" каза "не" на алкохола От над 2 години
Германия пред дилема да забрани фойерверките след 5 смъртни случая на Нова година Мощни нелегални фойерверки и липса на контрол оставиха след себе си жертви и десетки пострадали  Диво животно се разхожда пред БНБ Лисица броди из столицата
Урсула фон дер Лайен е болна от... Тежка пневмония Почина бележит писател Отиде си Дейвид Лодж
78-годишна жена бе пометена от автомобил В Пазарджик Калфин: Политиците да се обединят срещу бедността, целта им не може да е еврозоната Бившият вицепремиер припомни как при приемане на плоския данък политиците са се оправдавали, че така щели да привлекат инвестиции
Отиде си Димитър Манов, президентът изрази съболезнования на близките на големия хореограф Напусна ни всеотдаен преподавател и творец със забележителна дарба, коментира за него Румен Радев Шок за Новак Джокович Падна от 293-ия в АТП