Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бъркаш всичко и директно печеш - става перфектният солен кекс

Ключови думи: солен кекс, флагман, закуска

Страхотна и бърза рецепта, чудесна идея за закуска. Много простичък и вкусен солен кекс, с който ще си оближете пръстите! Може да служи като импровизиран обяд, лека закуска, предястие, пълноценна закуска, дори вечеря… Най-хубавото му е, че можете да коригирате рецептата според съставките, които имате в хладилника и всеки път ще имате Кекс-Закуска с различен вкус! Ето какво ви трябва според основната рецепта:

Необходими продукти:
4 яйца
1 чаша кисело  мляко от 200 мл (използваме същата чаша за другите мерки)
1 чаша олио
2 ½ чаши брашно
1 пакетче бакпулвер
150 гр.шунка (или какъвто колбас имате наличен)
150 гр. сирене
5 кисели краставички
½ ч. л. сол
малко черен пипер
1 ч. л. риган
За поръсване:

100 гр. пармезан (кашкавал или сирене по избор)
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с бъркалка, след това добавете киселото мляко и олиото. Когато сместа е добре разбита и съставките се изравнят, добавете подправките (сол, черен пипер, риган). Хомогенизирайте добре сместа.

След това постепенно добавете брашното, в което предварително сте разбъркали бакпулвера. Накрая се добавят натрошеното сирене (може да се натроши с вилица или с пръсти), шунката на кубчета и краставиците (нарязани или настъргани).

Когато се получи гладка смес внимателно се прехвърля с лъжица в силиконова форма. Ако имате обикновена форма за кекс с дупка, първо я намаслете и поръсете с малко брашно (или просто я намажете добре с масло). Фурната трябва да е загрята на 200 градуса.

След това хванете формата за краищата и леко я разклатете и потупайте 3-4 пъти от основата, за да се разпредели добре сместа и да се запълнят празните места и да излязат въздушните мехурчета. Пече се около 45 минути на 200 градуса.

През това време пригответе друг съд за печене, покрийте го с хартия за печене и след 45 минути, когато извадите изпечения кекс, просто го обърнете върху готовия съд и отгоре настържете кашкавал или сирене по избор.

Върнете кекса в загрятата фурна за още 10 минути да се запече отгоре, след което го извадете и оставете да изстине малко, за да го нарежете хубаво. Сервирайте го с кисело мляко, тази комбинация е перфектна.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Жената, която носи лекота и усмивка в ежедневието на своя партньор, е истински дар за него Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво
Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Опитният капитан Галин Димов е наказан с два мача след домакинската загуба от Саяна Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? До края на септември три зодии ще намерят своята правилна рецепта за успех и ще се върнат на бял кон. Открийте кои са тези зодии и какво могат да очакват в последните дни на месеца.
След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите Пакети чипсове, които са били годни за консумация до края на юли, са пуснати на промоционална цена До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни
Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Едва години по-късно изработването на дрехи и модата завладяват до такава степен живота й че тя се превръща в дизайнер от световна величина. В центъра на нейните дрехи е дантелата Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния
Повишиха ги посмъртно Майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин са повишени посмъртно във военно звание Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей
Почва най-хитовото предаване, което ще разбие тв ефира тази есен Веселин Маринов ще открие шоуто  Дядо за пример "Дядо пее най-добре! У дома часовник трака.... за всяко наспало се дете!"